Hakimiyet orta sahanındır

GALATASARAY’ın ön plana çıkan özelliği nedir? Pas yaparak topa sahip olmak...

Haberin Devamı

Nurullah Sağlam bunu baz alarak orta sahada üstünlüğü alacak bir takımla çıktı. Maçın ilk bölümünde istediği de oldu ve Mersin daha fazla pas yapan taraftı. Maçın genelinde de yakın ve kalabalık oynayarak açık alan bırakmadılar. Hatta bu eksikliği gören Fatih Terim daha maçın başında Ayhan’la konuşup ısınmaya gönderdi.
Galatasaray’ın istekli ve reaksiyon gösteren oyunu dengeyi kurdu fakat bunu bir ileriye taşıyamadı. Sebebi;
- Oyunu başlatan Melo’ya yapılan baskı ve yakın oyun.
- Selçuk’un markaj altında ve kalabalık orta sahada etkili olamaması.
- Markajın dışında kalan, rakibin planını bozacak oyuncu çıkmaması.

MÜDAHALE YETMEDİ

FATİH Hoca’nın ikinci yarıda, iyi olmayan Riera ve Sabri’yi kenara çekip, geçen haftanın organizatörü Ayhan’ı alması, daha iyi pas yapma ve etkili çıkışlar olarak yansısa da sonuca yansımadı. Aslında müdahale doğruydu fakat Galatasaray’ın bunun artısını görmesini engelleyen Elmander oldu.
Maçın hikayesi yazıldığında baş aktörler Mersin ve Elmander olur. Mersin, deplasmanda oynanabilecek en doğru saha dizilişi ve anlayışı ile oynadı ve takdiri hak etti.

Haberin Devamı

GECİKMELİ DE OLSA

KAYSERİSPOR maçındaki iyi oyunundan sonra kafalarda ‘acaba’ vardı, ama o bu endişelere iyinin üstünde oyunuyla net bir cevap verdi. Sarı kırmızılı taraftarların da desteği ile Semih Galatasaray’ın yeni stoperi oldu.

FORVETLER

MAÇTAKİ pozisyonlara bakınca her iki taraf da kazanabilirdi. Maçta gol olmamasının ya da bir kazananın olmamasının ana sebebi önde oynayan oyuncuların kaçırdıkları inanılmaz pozisyonlardı.

Yazarın Tüm Yazıları