Zorunlu telafi eğitim programı ile ilgili MEB'den açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin eğitim gündemi ile ilgili açıklamalarında deprem bölgesi için telafi programına da değinerek tarih verdi.. Bakan Tekin,11 ilin tamamındaki öğrenciler için 4 haftalık zorunlu olarak telafi eğitimin uygulanacağını belirtti. Peki zorunlu telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Deprem bölgesi için telafi eğitimi ne kadar sürecek? İşte ayrıntılar...
#Zorunlu Telafi EğitimiMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim gündemine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Liselerde sınıf tekrarının olmamasından kaynaklı sorunların gündemlerinde olduğunu belirten Bakan Tekin, "Bununla ilgili bir tedbir alacağız, yeni dönemde sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak” dedi. Velilerin özel okul ücretleriyle ilgili talep ve beklentilerine değinen Bakan Tekin, "Bu sorunların çözümü için özel okul temsilcileriyle bir araya geldik. Onların da talepleri oldu, bu talepler doğrultusunda biz gerçekleştirebileceğimiz talepleri yönetmelikte gerçekleştirerek bu sektördeki sıkıntıyı da çözmeye çalıştık." ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan Tekin, açık liseye geçişlerin zorlaşacağı mesajını verdi.
#Bakan TekinMilli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı ve uygulamalı sınav kılavuzunda ülke, il, ilçe ve okul geneli ortak sınavların nasıl uygulanacağı anlatıldı. Ortak sınavların aynı anda yapılacağı belirtilen kılavuzda, dil derslerine ait dinleme ve konuşma sınavlarının sürece yayılarak farklı tarihlerde yapılabileceği yer aldı.
#Milli Eğitim BakanlığıOkullar ne zaman kapanacak sorusu, hava sıcaklıklarının artması ve Haziran ayına çok az süre kalması dolayısıyla MEB açıklamaları doğrultusunda merak konusu oldu. Okulların kapanmasıyla beraber öğrencilerin heyecanla beklediği yaz tatili başlayacak. İkinci dönemin sona ermesiyle karneler alınacak ve en uzun soluklu tatil olarak bilinen yaz tatiline gidecek. Bu sebeple okulların kapanış tarihi, merak edilen konu başlıklarından birisi oldu. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası okullarda eğitim faaliyetleri iki hafta gecikmeli başladı. Öğrenciler ise normal şartlarda Haziran ayında sona ermesi planlanan ikinci dönemin biteceği tarihi gündemlerine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı 1-10 Haziran tarihleri arasında telafi eğitimi uygulayacak. Telafi eğitimine hangi illerdeki öğrencilerin katılacağı ve zorunlu olup olmayacağı belli oldu. Bakan Mahmut Özer detayları aktardı. Peki Okullar ne zaman kapanıyor? İşte, okulların kapanış tarihi ve yaz tatili başlangıç takvimi
#Okullar Ne Zaman KapanacakMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Özer, 'Deprem bölgesinde 2 aylık telafi eğitim programı hazırladık.' dedi. 28 Mayıs'ta ikinci turu gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ise Bakan Özer, 'Seçimde ağırlıklı olarak oylar okullarda veriliyor. Okullarımızı 29 Mayıs’ta tatil edeceğiz.' açıklamasında bulundu.
#Milli Eğitim BakanıYaz tatili tarihleri, öğretmen, öğrenci ve ailelerinin gündeminde yer alıyor. Ara tatil dönüşü 20 Şubat’ta okula başlayan öğrenciler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından 2 hafta okula geç başlamıştı. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte yaz tatili tarihleri araştırılıyor. Tatil planlaması yapacak aileler yaz tatili takvimine göre hareket edecek. Milli Eğitim Bakanı (MEB) Mahmut Özer yaptığı açıklamada yazın telafi eğitimi programı uygulanacağını ifade etti. Telafi eğitimi tarihleri belli oldu. Peki Yaz tatili ne zaman başlayacak, 4 ay mı sürecek? İşte, MEB 2023 tatil bilgisi
#Yaz Tatili Ne Zaman BaşlıyorMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesinde sınıfta kalmanın olmayacağını açıkladı. Alınan kararların Elâzığ hariç 10 ilde geçerli olacağını söyleyen Bakan Özer, “Lise öğrencileri başarısız oldukları ders sayısına bakılmaksızın sorumlu olarak üst sınıfa geçecek. Sorumluluk sınavları 19-25 Haziran’da” dedi.
#Mahmut ÖzerYaz tatili için geri sayım başladı. Öğrenciler, öğretmenler ve aileleri tatil takvimine ulaşmak için araştırma yapıyor. Ara tatilde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, Ramazan bayramı ile birlikte toplam 9 günlük tatilin keyfini çıkardı. 24 Nisan Pazartesi günü ders sıralarına ve arkadaşlarına kavuşan öğrenciler ve aileleri, şimdide dönemin sona ereceği tarihleri araştırmaya başladı. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından okullarda ikinci dönem iki hafta gecikmeyle başlamıştı. Bu sebeple öğrenciler, yaz tatilinin kaç gün süreceğini ve ne zaman başlayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Peki 2023 Yaz tatili ne zaman başlayacak? Yaz tatili kaç gün sürecek? İşte, MEB Yaz tatili takvim bilgisi…
#Yaz TatiliKocaeli'nde okul idarecileri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Siz ne istiyorsanız, öğretmenleriniz ne istiyorsa, hangi eğitimi istiyorsa onun bütçesini okula gönderdik ama okullarımız henüz paraları kullanamadı. Lütfen o paraları kullanın, öğretmenlerimiz için kullanın, öğretmenlerimizin istediği eğitimi alması için kullanın ki, 2023 yılında daha fazla bütçe gönderelim. Geldiğimiz noktaya bakın. Normalde sizin para istemeniz, bizim ise 'Para yok' dememiz lazım. Okula bütçe gönderiyoruz, 5.5 milyar bütçe gönderdik hala 1.5-2 milyar kullanılmadı" dedi.
#BakanKocaeli'nde okul idarecileri ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Siz ne istiyorsanız, öğretmenleriniz ne istiyorsa, hangi eğitimi istiyorsa onun bütçesini okula gönderdik ama okullarımız henüz paraları kullanamadı. Lütfen o paraları kullanın, öğretmenlerimiz için kullanın, öğretmenlerimizin istediği eğitimi alması için kullanın ki, 2023 yılında daha fazla bütçe gönderelim. Geldiğimiz noktaya bakın. Normalde sizin para istemeniz, bizim ise 'Para yok' dememiz lazım. Okula bütçe gönderiyoruz, 5.5 milyar bütçe gönderdik hala 1.5-2 milyar kullanılmadı" dedi.
#Mahmut ÖzerMillî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Dünyada yaşanan 'kriz durumlarını', eğitim sistemlerimizi daha da dirençli hale getirmek için nasıl 'fırsata' dönüştüreceğimizi tartışmamız gerektiğine inanıyorum” dedi. Mahmut Özer, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu "Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi" kapsamında düzenlenen, Yüksek Düzeyli Eğitim Bakanları Toplantısı'nda konuştu.
#MEBMilli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin geleceğini belirleyen anaokullarında olağanüstü bir atılım yaptı. Türkiye’de 2006’dan beri yılda ortalama 150 anaokulu açılırken, son 10 ayda bu rakam 1400’e çıktı. Bu dönemde 10 bin 100 ana sınıfı açıldı. Yıl sonuna kadar açılacak anaokulu sayısının 3 bine çıkması planlanıyor. Tüm çocukların anaokulu eğitimi alması hedefleniyor.
#Milli Eğitim BakanlığıÖğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'ne göre öğretmenlerin uzman öğretmen ve başöğretmen unvanları için öngörülen yazılı sınavlar, yılda bir defa yapılacak.
#Aday ÖğretmenlikAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, gündemin sıcak başlıklarını CNN Türk ekranlarında Hafta Sonu programında Hakan Çelik'e değerlendirdi. Bakan Yanık, sosyal yardımlara ilişkin "2002'de sosyal yardımlar 1.3 milyar TL'ydi, 2021'de 73.9 milyar TL'ye çıktı. Şu anda 48 ayrı başlıkta sosyal yardım yapıyoruz" dedi.
#Derya YanıkTürk Eğitim Derneği’nin Düşünce Kuruluşu TEDMEM tarafından yayınlanan 2021 yılı Eğitim Değerlendirme Raporu’nda aşılama oranlarındaki artışın eğitimin yüz yüze sürdürülmesinde kilit rol oynadığına dikkat çekildi. Raporda, eğitim sisteminin gelecekteki olası krizlere karşı daha dayanıklı hale gelmesi için bir eylem planı geliştirilmesi, 20’nci Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların takip edilmesinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefleyen kararlara odaklanılması gerektiği belirtildi.
#TEDMEMTürk Eğitim Derneği’nin Düşünce Kuruluşu TEDMEM tarafından yayınlanan 2021 yılı Eğitim Değerlendirme Raporu’na göre; zorunlu eğitim çağında olmasına rağmen yaklaşık 676 bin çocuğun eğitim sistemi dışında kaldı. Raporda, eğitim sisteminin gelecekteki olası krizlere karşı daha dayanıklı hale gelmesi için bir eylem planı geliştirilmesi, 20’nci Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararların takip edilmesinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı hedefleyen kararlara odaklanılması gerektiği belirtildi.
#TEDMEMMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda 5 yaşın zorunlu eğitim kapsamına alınması yönündeki hedefe ilişkin, “2022 sonuna kadar 3 yaş grubundaki okullaşma oranını yüzde 14’ten yüzde 50’ye, 4 yaştaki okullaşma oranını yüzde 35’ten yüzde 70’lere, 5 yaştaki okullaşma oranını ise yüzde 78’den yüzde 90’ların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
#Milli Eğitim BakanıMEB tarafından başlatılan ‘Telafide Ben de Varım’ programıyla, tatil dönemi olmasına rağmen öğrenciler okulları doldurdu. 5 Temmuz’da başlayan ve zorunlu olmayan telafi eğitimi, 31 Ağustos’a kadar sürecek. Telafi eğitimine öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de katılabilecek. İşte telafi eğitiminin ayrıntıları...
#Telafi EğitimiMEB telafi eğitimi programının uygulama esaslarını belirledi. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) telafi eğitimi programına, 21-Haziran-2 Temmuz arasında "telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapılabilecek. Peki, telafi eğitimi nasıl olacak? Telafi eğitimi zorunlu mu?
#MebMilli Eğitim Bakanlığı'nca, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri 18 Haziran'da e-Okul'dan erişeme açılacak, isteyenlere karne ve başarı belgeleri okul müdürlüklerince 2 Temmuz'da basılı olarak verilebilecek. 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan "Telafide Ben de Varım", 5 Temmuz-31 Ağustos arasında yapılacak. Bakanlık, 2021-2022 eğitim öğretim yılında okulların tam zamanlı açılmasını ve eğitim öğretimin yüz yüze yapılmasını hedefliyor.
#Milli Eğitim BakanlığıMEB telafi eğitimi programının uygulama esaslarını belirledi. Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) telafi eğitimi programına, 21-Haziran-2 Temmuz arasında "telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapılabilecek. Peki, telafi eğitimi nasıl olacak? Telafi eğitimi zorunlu mu?
#Telafi Eğitimi Nasıl OlacakLiseler ne zaman açılacak sorusunun yanıtı Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimde yeni yol haritasını belirlemesinin ardından kesinleşti. Okullarda yüz yüze ve telafi eğitimi ve karne tarihini belirleyen MEB ortaokul ve liselerde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçileceğini bildirdi. Pandemi sürecinde velilerin merak ettiği bir diğer konu olan Ortaokul ve liselerde okula gitmek zorunlu mu? sorusuna da açıklık getiren MEB fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler için 2 Temmuz’dan itibaren de okulların açık tutulacağını duyurdu. Peki, Liseler ne zaman açılıyor? İşte, liseler ve ortaokulların açılış tarihi hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Liseler Ne Zaman AçılacakMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un dün sosyal medya hesabından yaptığı telafi eğitimi paylaşımı sonrası okullarda telafi eğitiminin nasıl olacağı merak ediliyor. Milyonlarca öğrenci, söz konusu eğitimlerin ne zaman başlayacağı ve zorunluluk durumunu araştırıyor. Peki, telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Telafi eğitimi zorunlu mu olacak?
#Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un dün sosyal medya hesabından yaptığı telafi eğitimi paylaşımı sonrası okullarda telafi eğitiminin nasıl olacağı merak ediliyor. CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş, telafi eğitimiyle ilgili son detayları anlattı...
#Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçukÇağımızda baş döndürücü bir hızla yaşanan teknoloji, bilim, ticaret ve sanat alanlarındaki yenilik ve buluşların yabancı dillerde, özellikle de İngilizce metinlerde yer alması dil öğrenmenin önemini gösteriyor. Bunun yanı sıra, yapılan bazı çalışmalarda dil öğrenmenin bireyler üzerinde bilişsel ve kültürel esneklik sağladığını ortaya koydu.
#Uzaktan