Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce anız uyarısında bulunularak, “Çiftçilerimiz, gelecek yıl alacağı verimi ve toprakta yaşayan canları düşünmeli anız ateşinden uzak durmalıdır." denildi. Uyarıda, "Anız yakma sonucunda çıkan yangınlar, her yıl bölgemizde ve ülkemizde milyarlarca liralık maddi zararlara neden olmaktadır" denildi.
#ErzincanDünya genelinde çok sayıda farklı böcek türü bulunur. Böcek türlerinin de kendine göre bazı özellikleri bulunuyor. Böcek türleri, dünya genelinde pek çok farklı çeşide sahiptir. Hayvanlar grubunda bulunan bu böcekler ekosistem üzerinde çok önem taşırlar. Aynı zamanda böcekler pek çok canlının da besin kaynağı olarak bilinir. Siyah böcekler nelerdir sizler için derledik.
#BöcekDünya genelinde çok sayıda böcek türü bulunmaktadır. Böcek türlerinin ise kendilerine has bazı özellikleri bulunuyor. Böcek türleri ve özellikleri nelerdir? Türkiye'de görülen Haşere isimleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Trakya Bölgesi'nde ormanlık alanlarda böcekleri yiyerek hem ormanları koruyan hem de beslenen, soyları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan kırmızı orman karıncalarının yuvaları, tel örgülerle çevrilerek koruma altına alınıyor. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, kırmızı orman karıncalarını ekosistem mühendisleri olarak da adlandırdıklarını belirterek, "Gerçekten ekosistemi düzenleyen mühendisler gibi çalışıyorlar. Toprağı havalandırıyorlar, zararlı böcekleri yok ediyorlar. Dengeyi sağlarken, kilit taşı türler olarak yer alıyorlar" dedi.
#Orman KarıncalarıKişisel yetenekler ve ilgi alanlarına göre meslek seçimi yapılabilir. Son dönemde ise bitki koruma bölümü çok fazla tercih edilmektedir. Bitki koruma bölümü nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Bitki Koruma Bölümü Nedir?İçinde yaşadığımız dünyada kapalı ve açık alanlar bulunur. Bu alanlardan bazıları güvenli iken bazıları güvensiz olabilir. Çocuklar tek başınayken güvensiz alanlara girmemelidir. 1. sınıflar için güvenli ve güvensiz alanlar konusunu örneklerle anlattık.
#1. Sınıf Hayat Bilgisi Güvenli Ve Güvensiz Alanlar Konu AnlatımıUdumbara çiçeği, varlığı milyonlarca yıllık olduğu düşünülen ve önemli bir inanca hizmet eden çiçek olarak bilinmektedir. 3 bin yılda bir açtığı düşünülen udumbara çiçeği, herhangi bir aksilik olmaması halinde aylarca yaşayabilmektedir. 7 milimetrelik çapı ve 1 milimetrelik gövdesi bulunan udumbara çiçeği, çiçeklerin ve meyvelerin üzerinde çıkabilmektedir. Peki, udumbara çiçeği efsanesi tam olarak nedir? İşte, o detaylar
#UdumbaraTARIM ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili, "Bölgeye barış getirmek için yapmış olduğumuz harekattır, terör örgütleri ile yapmış olduğumuz mücadelenin eseridir. Yurt dışından bize leke atmaya çalıştıkları gibi Kürtlere karşı yapılmış bir harekat asla değildir. Türk ve Kürt kardeşliğinin önüne hiçbir şey geçemez" dedi.
#Tarım BakanıDoğru koşullarda saklanmayan patates, yeşillenip filizlendiği zaman zehirleyerek ölüme yol açabiliyor. Diyetisyen Beyza Köse, “Patates yedikten sonra mide bulantısı, boğaz yanması ve baş ağrısı başladıysa hemen hastaneye gidin” diyerek uyarılarda bulundu.
#PatatesUdumbara çiçeği, genellikle ağaç dallarında yetişen meyvelerin üzerinde rastlanılan çok nadir bir çiçektir. Ölçüleri milimetre hesabıyla verilebilen udumbara çiçeği, çok küçük boyutlarda olduğu için genellikle fark edilmesi zor bir yapıya sahiptir. Peki, udumbara çiçeği nedir ve özelliği nedir? İşte, o çiçek hakkında merak edilen bazı detaylar
#UdumbaraAntalya'nın Kumluca ilçesinde sebze üretimiyle ilgili olumsuz haberlere tepki amacıyla ironi yaptığı video hazırlayıp, sosyal medyada paylaşan 19 yıllık edebiyat öğretmeni ve sera üreticisi Muhsin Kavalcı hakkında soruşturma açıldı. Kaymakamlık kararıyla açığa alınan Kavalcı, "Bunu ironi olarak yaptım. Olumsuz haberlere karşı dikkat çekmek amacıyla yaptım" dedi.
#ANTALYAOrman ve Su İşleri Bakanlığı, Çankaya Köşkü ile Başbakanlık Resmi Konutu’nun bahçesinde ortaya çıkan “12 dişli kabuk böceği” ile mücadele için bahçeye kırmızı orman karıncaları bıraktı.Karıncalardan kurtulabilen böcekler, “üreme sinyali” salgılayan kimyasal “feromon”la tuzağa çekilerek yok edilecek.
#Çankaya KöşküKastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nde görevli öğretim elemanları, 3 yıldır sürdürdükleri çalışmalar sonucunda ormanlara zarar veren böceklerin yakalanması ve haklarında bilgi edinmesini kolaylaştıran bir cihaz geliştirmiş.