Zararları haberleri sayfasında Zararları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7545 Zararları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Keçiboynuzu genellikle keçiboynuzu ağacının meyvesini veya kabuklarını ifade eder. Keçiboynuzu ağaçları Akdeniz bölgesine ve Orta Doğu'ya özgüdür, ancak ağaçlar artık dünyanın çoğu yerinde bulunmaktadır. Keçiboynuzun faydalarını hemen hemen herkes bilir. Ancak bunun yanı sıra keçiboynuzunun özü de en az kendisi kadar faydalıdır. Peki, keçiboynuzunun özü ne gibi faydalar sağlar detayları ile derledik.
#FaydalarıGüney Afrika'dan gelen bu asma benzeri çiçekli bitki, tüylü yapraklarının üzerinde canlı sarı ve beyaz çiçekler üretir ve tüm dünyada bilinen kendine özgü pürüzsüz, oval meyveyi yaratır. Bu meyvenin insan sağlığı için faydaları çoktur. Bunun yanı sıra kabuğu da sırlarla doludur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Karpuz KabuğuKaranfil esas olarak Asya ülkelerine has olan baharatlardan birisidir. Karanfil bitkisi Endonezya içindeki Maluka adalarına özgü olan bir bitki türüdür. Dünyada farklı şekillerde kullanımı mevcut halde bulunan karanfil bitkisi özellikle Asya ülkeleri içinde daha çok aroma verici nitelikteki bir ürün olarak kullanılmaktadır. Sizin için karanfilin ne olduğunu, karanfil çiğnemenin faydalarını ve zararlarını, karanfilin ne işe yaradığını ve hangi hastalıklara iyi geldiğini derledik.
#KaranfilKakao, dünyada en sevilen tatlardan biridir. Öyle ki neredeyse bağımlılık yapabilir. Kakao tozunun zengin yoğun aroması, smoothie, kahve, süt gibi pek çok içecekle harmanlanabilir. Kakao tozunun inanılmaz lezzetinin yanı sıra daha birçok faydası vardır. Peki, kakaonun faydaları ve zararları nelerdir detayları ile derledik.
#FaydalarıSaçınızdaki kuruluk ve birçok nedenle kepeklenme, hatta bazı deri sorunlara meydana gelebilir. Buna engel olmaya yardımcı olduğu bilinen son dönemlerin harika bir doğal saç ürünüyle tanışmaya hazır mısınız? Ksantan sakızı ya da okunduğu şekliyle Ksantan gam ((Xanthan Gum), az sonra da belirteceğimiz gibi saç deriniz için tam anlamıyla bir gizli kahraman. İşte Ksantan gam’ın tam olarak ne olduğu, faydaları ya da olası yan etkileri, kısaca hakkında tüm merak edilenler…
#Ksantan SakızıSon dönemlerin gözde tedavi yöntemlerinden olan ozon tedavisi, detoks edici özelliğiyle vücudu kimyasal maddelerden arındırmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve enfeksiyonlara karşı direnci artırmasıyla da bilinen cilde, yüze yapılabilen ozon tedavisinin kimlere uygulanabildiği, faydaları ve yan etkileri de ozon tedavisinin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Sizlere, ozon tedavisiyle ilgili tüm detayların olduğu bir haber hazırladık. İşte, Ozon tedavisi nedir, nasıl yapılır, kimlere uygulanır, cilde, dize ve yüze nasıl uygulanır, hangi hastalıklarda kullanılır sorularının yanıtları…
#Ozon TedavisiKulak temizleme çubukları bilinenin aksine zararlı mı? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Hürriyet Lifestyle'dan Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı. Diğer videolarımızı görmek için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
#HtvhurriyetaileKarakafes’in yaprakları ve sapları, Hodangiller familyasına ait diğer türler gibi pürtüklüdür. Bu cinsin hem genel ismi hem de bilimsel ismi, geleneksel bitkisel tedavide kullanımına işaret eder. Peki Karakafes bitkisi nelere fayda sağlar, nelere iyi gelir, zararları var mıdır? İşte detaylar
#KarakafesModa, uyum, şıklık yarışı içerisinde topuklu ayakkabı üzerinde geçirilen uzun saatlerin ayak sağlığımız üzerindeki etkisi ise oldukça ciddi boyutta. Her ne kadar acılı, ağrılı ve rahatsız olsa da topuklu ayakkabı kadınlar için bir tutku. Peki topuklu ayakkabı giymenin zararlarını biliyor musunuz?
#KadınlarHer ne kadar araştırma sonuçları cep telefonlarının zararları konusunda bir söz birliğinde olmasa da, her durumda tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Cep telefonundan daha az etkilenmek için alabileceğiniz basit tedbirleri anlattık.
#Cep Telefonu ZararlarıChef Rüzgar SÜNBÜL Basit malzemeli tatlılar söz konusu olduğunda akla ilk gelen seçeneklerden biridir Aniden bastıran tatlı krizlerinde oldukça basit malzemelere sahip oluşu ve son derece pratik yapımıyla her daim ilk tercih edilenlerden biri olur. İşte, Trabzon hurması ile hazırlayabileceğiniz birkaç LEZİZZ tarif önerisi...
#Trabzon Hurmasıİçinde yaşadığımız dijital çağda akademide, günlük hayatta, medyada konuştuğumuz en büyük teknolojik yeniliklerden biri hiç şüphesiz yapay zekâ. İster evde, ister okulda, ister iş yerinde olsun yapay zekâ uygulamaları çok farklı alanlarda ve çok farklı özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Ancak bu teknolojinin getirdiği yeniliklerle beraber yaşanan değişimler olumlu ve olumsuz etkileri de barındırıyor.
#Doç. Dr. Sefer DarıcıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, katılığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. ABD seçimleri sonrası Türkiye-ABD ilişkileriyle ilgili olarak Bakan Fidan, "ABD'nin reflekslerini görmede bir problemimiz olmayacak. Cumhurbaşkanımızın Trump ile iyi ilişkileri var. ABD'ye yüklenmemiz gerek konular var. Sorunları yönetmeye hep beraber gayret edeceğiz. ABD ile bir numaralı problemimiz terörle mücadele. Sınır ötesinde mücadelemiz sürecek. Bölgedeki müttefikler bizim ciddiyetimizi anladı. Yayılmacılık peşinde değiliz, önleyici stratejiye geçtik." diye konuştu.
#Hakan FidanNaomi Whitehead, 114 yaşında ve şu anda ABD'nin yaşayan en yaşlı insanı. 26 Eylül 1910'da Georgia'da doğan Whitehead, 115 yaşında vefat eden Elizabeth Francis'in ardından bu unvanı kazandı. Naomi Whitehead'ın 12 torunundan biri olan Dan Whitehead ise büyükannesinin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını paylaşarak, uzun yaşamın sırlarını açıkladı.
#SağlıkAraştırmalar, kahvenin pek çok hastalığı önleyip ömrü uzatmaya katkıda bulunduğunu gösteriyor ama kararında tüketildiği takdirde. Peki ya olması gerektiğinden fazla kahve içilirse? İşte uzmanların uyarıları...
#SağlıkUyuşturucuyla mücadelede devreye anneler girdi. Uyuşturucunun en çok evde kullanılmasından yola çıkılarak geliştirilen ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ projesiyle 350 binden fazla anneye ulaşıldı. Annelere uyuşturucu türleri, evlerde saklanabilecek yerler ve etkileri anlatılıyor...
#Narkotik Şube MüdürlüğüDün Dünya Hasta Hakları Günü’ydü. Bu vesileyle hak ihlallerini ve hastanın bunlara karşı neler yapabileceğini Hasta ve Hasta Yakını Hakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürkan Sert’e sorduk; zamanımıza saygı duyulmasından kayıtlarımızın mahremiyetinin sağlanmasına pek çok hakkımızı öğrendik.
#Melis YılmazDubai’nin fıstıklı künefe çikolatası tüm dünyaya hızla yayılmaya başladı. Sosyal medya aracılığıyla bir anda popüler olan çikolata ülkemizde de rağbet gördü. Bu yeni tadı denemek için dükkanların önünde kuyruk oluşturanlar ve ufak bir tablete 50 dolar verenler var. Peki bu çikolatanın sağlığa faydaları ve zararları neler? Çok çabuk küflenecek bir ürün mü? Satın alırken ya da evde yaparken nelere dikkat etmeli?
#SağlıkBeslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, cips, çikolata, kraker, bisküvi, şekerli kahvaltılık gevrekler, şekerlemeler, dondurmalar, salam-sosis gibi işlenmiş gıdaların zihinsel zararları olduğuna dikkat çekti. Gündüz, bu gıdalar yerine bol sebze ve meyve içeren Akdeniz diyeti tavsiye etti.
#SağlıkSon yıllarda mühim bir sağlık sorunu haline gelen meme kanserine karşı artık çok daha fazla uyanık olmak zorundayız. Çünkü meme kanseri, sanıldığı üzere sadece 40 yaş üstü kadınları değil, 20’li, 30’lu yaşlardaki genç kadınları ve hatta erkekleri de etkileyebiliyor.
#Buğra BuyrukçuNatamisin zararları ile merak konusu oluyor. Natamisin, doğal olarak üretilen bir mantar ilacıdır (antifungal) ve genellikle yiyeceklerde küf ve maya oluşumunu engellemek için kullanılan bir koruyucu maddedir. Streptomyces natalensis adı verilen bir bakteri türü tarafından üretilir. Natamisin, özellikle süt ürünlerinde ve peynir gibi işlenmiş gıdalarda yaygın olarak kullanılır. Hem gıda endüstrisinde hem de ilaçlarda mantar ve maya enfeksiyonlarının önlenmesi için tercih edilir. Peki, Natamisin nedir, ne demek? Natamisin neden kullanılır ve zararları nelerdir? İşte, o detaylar
#NatamisinCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 109. dönem kaymakamlık kursu kura töreninde “Kibir asla sizin semtinize uğramayacak. Halktan, sokaktan kopuk, ilçesindeki esnaftan, işadamından, köylüden, çiftçiden kopuk idareci profiline tahammülümüz yoktur” dedi. Erdoğan, törende özetle şunları söyledi:
#ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 109. dönem kaymakamlık kursu kura töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "İnsanımızı devletinden soğutacak gelişmelere karşı sıfır toleransla yaklaşacaksınız. Halktan kopuk, sokaktan kopuk, esnaftan kopuk idareci profiline tahammülümüz yoktur. Kibirli idareciye tolerans göstermeyiz." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 109. dönem kaymakamlık kursu kura töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında "İnsanımızı devletinden soğutacak gelişmelere karşı sıfır toleransla yaklaşacaksınız. Halktan kopuk, sokaktan kopuk, esnaftan kopuk idareci profiline tahammülümüz yoktur. Kibirli idareciye tolerans göstermeyiz." dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanBilimsel icatlar her zaman insanlığa fayda sağlamıyor; silahlar, nükleer enerji ve atom bombalarının neden olduğu yıkıcı sonuçlar bunun en açık örnekleri... Amerikalı mühendis ve kimyager Thomas Midgley Jr. ise insanlığa ve çevreye en çok zarar veren bilim insanlarından biri olarak tarih sahnesinde yer aldı. 1924’te basın önündeki gösterisinden 100 yıl sonra bile dünya hâlâ Midgley’in iki icadının kötü etkilerinden kurtulmaya çalışıyor. İşte ‘dünyaya en çok zarar veren bilim insanı’ olarak anılan Thomas Mıdgley’in sıra dışı hikâyesi…
#Thomas MidgleyKahverengi kokarca böceği, bilimsel adıyla Halyomorpha halys, Asya kökenli istilacı bir böcek türüdür. Türkiye'de de son yıllarda görülmeye başlamış ve özellikle Karadeniz Bölgesi'nde yayılmaktadır. Bu böcek, kendine özgü kötü kokusuyla tanınır ve çoğunlukla tarım alanlarına zarar verir. Peki, Kahverengi Kokarca Böceği zehirli mi? Kahverengi Kokarca Böceği uçar mı, zararları neler? İşte, merak edilen tüm detaylar
#Kahverengi Kokarca BöceğiKaliteli hayvansal proteinin en önemli kaynaklarından biri olan yumurtanın kolesterol üzerindeki etkileri pek çok kişide endişe yaratıyor. Doktoralı tıp öğrencisi Nick Norwitz, bu noktadan hareket etti ve bir ay boyunca günde 24 yumurta yedi. Yumurta tüketiminin kolesterolü üzerindeki etkisini ölçen Norwitz, çok çarpıcı sonuçlara ulaştı. İşte tüm ayrıntılar...
#SağlıkNatamisin, doğal olarak üretilen bir mantar ilacıdır (antifungal) ve genellikle yiyeceklerde küf ve maya oluşumunu engellemek için kullanılan bir koruyucu maddedir. Streptomyces natalensis adı verilen bir bakteri türü tarafından üretilir. Natamisin, özellikle süt ürünlerinde ve işlenmiş gıdalarda yaygın olarak kullanılır. Hem gıda endüstrisinde hem de ilaçlarda mantar ve maya enfeksiyonlarının önlenmesi için tercih edilir. Peki, Natamisin nedir, ne demek? Natamisin neden kullanılır ve zararları nelerdir? İşte, o detaylar
#NatamisinBir yardım platformu adına, zincir markete ait 500 TL yüklü alışveriş kartı dağıttıkları 12 bin 500 kişiden bazıları adına, elde ettikleri kimlik bilgileriyle izinsiz olarak çeşitli bankalardan hesap açan 8 şüpheli tutuklandı.
#OsmaniyeBir yardım platformu adına, zincir markete ait 500 TL yüklü alışveriş kartı dağıttıkları 12 bin 500 kişiden bazıları adına, elde ettikleri kimlik bilgileriyle izinsiz olarak çeşitli bankalardan hesap açan 8 şüpheli tutuklandı.
#OsmaniyeNohut, mercimek gibi baklagillerin unları kullanılarak üretilen makarnalar, son zamanlarda gündemden düşmüyor. Hem çocuklara hem yetişkinlere hitap eden bu ürünlerin sağlığa faydaları ve zararları merak ediliyor. Peki uzmanlar ne diyor?
#Sağlık