Zararları haberleri sayfasında Zararları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7624 Zararları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Son günlerin en çok konuşulan konuları arasında tarım ürünlerindeki pestisit tehdidi ilk sırlarda yer alıyor. Hatırlanacağı gibi Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Hürriyet'e yaptığı açıklamalarda son 3 yılda 250 bin pestist denetimi yapıldığını söylemişti. Pestisit riskiyle ilgili gündem devam ederken en çok merak edilip araştırılanlar arasında ise "Pestisit nedir? Pestisit zararları ve çeşitleri nelerdir?" sorularının cevabı ilk sırlarda yer alıyor. Peki, pestist nedir, zararları nelerdir? İşte cevabı...
#PestisitTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Hürriyet'e yaptığı açıklamalarda son 3 yılda 250 bin pestist denetimi yapıldığını söyledi. Bakan Yumaklı'nın açıklamaları sonrasında pestisitle ilgili ayrıntılar merak edilip araştırılmaya başlandı. En çok merak edilip araştırılanlar arasında ise "Pestisit nedir? Pestisit zararları ve çeşitleri nelerdir?" sorularının cevabı ilk sırlarda yer alıyor. Peki, pestist nedir, zararları nelerdir? İşte cevabı...
#PestisitKeçiboynuzu genellikle keçiboynuzu ağacının meyvesini veya kabuklarını ifade eder. Keçiboynuzu ağaçları Akdeniz bölgesine ve Orta Doğu'ya özgüdür, ancak ağaçlar artık dünyanın çoğu yerinde bulunmaktadır. Keçiboynuzun faydalarını hemen hemen herkes bilir. Ancak bunun yanı sıra keçiboynuzunun özü de en az kendisi kadar faydalıdır. Peki, keçiboynuzunun özü ne gibi faydalar sağlar detayları ile derledik.
#FaydalarıGüney Afrika'dan gelen bu asma benzeri çiçekli bitki, tüylü yapraklarının üzerinde canlı sarı ve beyaz çiçekler üretir ve tüm dünyada bilinen kendine özgü pürüzsüz, oval meyveyi yaratır. Bu meyvenin insan sağlığı için faydaları çoktur. Bunun yanı sıra kabuğu da sırlarla doludur. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Karpuz KabuğuKaranfil esas olarak Asya ülkelerine has olan baharatlardan birisidir. Karanfil bitkisi Endonezya içindeki Maluka adalarına özgü olan bir bitki türüdür. Dünyada farklı şekillerde kullanımı mevcut halde bulunan karanfil bitkisi özellikle Asya ülkeleri içinde daha çok aroma verici nitelikteki bir ürün olarak kullanılmaktadır. Sizin için karanfilin ne olduğunu, karanfil çiğnemenin faydalarını ve zararlarını, karanfilin ne işe yaradığını ve hangi hastalıklara iyi geldiğini derledik.
#KaranfilKakao, dünyada en sevilen tatlardan biridir. Öyle ki neredeyse bağımlılık yapabilir. Kakao tozunun zengin yoğun aroması, smoothie, kahve, süt gibi pek çok içecekle harmanlanabilir. Kakao tozunun inanılmaz lezzetinin yanı sıra daha birçok faydası vardır. Peki, kakaonun faydaları ve zararları nelerdir detayları ile derledik.
#FaydalarıSaçınızdaki kuruluk ve birçok nedenle kepeklenme, hatta bazı deri sorunlara meydana gelebilir. Buna engel olmaya yardımcı olduğu bilinen son dönemlerin harika bir doğal saç ürünüyle tanışmaya hazır mısınız? Ksantan sakızı ya da okunduğu şekliyle Ksantan gam ((Xanthan Gum), az sonra da belirteceğimiz gibi saç deriniz için tam anlamıyla bir gizli kahraman. İşte Ksantan gam’ın tam olarak ne olduğu, faydaları ya da olası yan etkileri, kısaca hakkında tüm merak edilenler…
#Ksantan SakızıSon dönemlerin gözde tedavi yöntemlerinden olan ozon tedavisi, detoks edici özelliğiyle vücudu kimyasal maddelerden arındırmasıyla sıklıkla tercih ediliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve enfeksiyonlara karşı direnci artırmasıyla da bilinen cilde, yüze yapılabilen ozon tedavisinin kimlere uygulanabildiği, faydaları ve yan etkileri de ozon tedavisinin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Sizlere, ozon tedavisiyle ilgili tüm detayların olduğu bir haber hazırladık. İşte, Ozon tedavisi nedir, nasıl yapılır, kimlere uygulanır, cilde, dize ve yüze nasıl uygulanır, hangi hastalıklarda kullanılır sorularının yanıtları…
#Ozon TedavisiKulak temizleme çubukları bilinenin aksine zararlı mı? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen, Hürriyet Lifestyle'dan Gizem Aydoğan'ın sorularını yanıtladı. Diğer videolarımızı görmek için youtube kanalımızı ziyaret etmeyi unutmayın.
#HtvhurriyetaileKarakafes’in yaprakları ve sapları, Hodangiller familyasına ait diğer türler gibi pürtüklüdür. Bu cinsin hem genel ismi hem de bilimsel ismi, geleneksel bitkisel tedavide kullanımına işaret eder. Peki Karakafes bitkisi nelere fayda sağlar, nelere iyi gelir, zararları var mıdır? İşte detaylar
#KarakafesModa, uyum, şıklık yarışı içerisinde topuklu ayakkabı üzerinde geçirilen uzun saatlerin ayak sağlığımız üzerindeki etkisi ise oldukça ciddi boyutta. Her ne kadar acılı, ağrılı ve rahatsız olsa da topuklu ayakkabı kadınlar için bir tutku. Peki topuklu ayakkabı giymenin zararlarını biliyor musunuz?
#KadınlarHer ne kadar araştırma sonuçları cep telefonlarının zararları konusunda bir söz birliğinde olmasa da, her durumda tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Cep telefonundan daha az etkilenmek için alabileceğiniz basit tedbirleri anlattık.
#Cep Telefonu ZararlarıRenkli ambalajlar ve meyve aromalarının arkasındaki ölümcül tehlike gün yüzüne çıktı. ABD’de 16 yaşındaki Isabella, sadece 18 ay kullandığı elektronik sigara nedeniyle sepsis şokuna girdi. Doktorlara göre dakikalarla yarışıldı. Peki bu cihazlar gençleri nasıl etkisi altına alıyor, zararları neler?
#SağlıkFoça Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Semih Uzun, bu yıl yağışların az olması nedeniyle Gediz Nehri'nde kirliliğin daha belirginleştiğini belirtip, "Yağışlar bol olduğunda kirliliği anlamıyorduk. Ama yağmur sularının az olması nedeniyle kirlilik bu sene had safhada hissedildi. Suyumuz kapkara. Suya dokunmaya, temas etmeye korkar bir hale geldik" dedi.
#Gediz NehriFoça Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Semih Uzun, bu yıl yağışların az olması nedeniyle Gediz Nehri'nde kirliliğin daha belirginleştiğini belirtip, "Yağışlar bol olduğunda kirliliği anlamıyorduk. Ama yağmur sularının az olması nedeniyle kirlilik bu sene had safhada hissedildi. Suyumuz kapkara. Suya dokunmaya, temas etmeye korkar bir hale geldik" dedi.
#Gediz NehriSon dönemde artan kalp krizi vakaları, halk arasında Covid-19 aşılarının olası etkileri konusunda endişelere yol açmıştır. Ancak uzmanlar, bu endişelerin bilimsel temelden yoksun olduğunu ve asıl risk faktörünün Covid-19 enfeksiyonu olduğunu vurgulamaktadır.
#1TBMM Genel Kurulu'nda, geçtiğimiz haftalarda ilk 4 maddesi kabul edilen, 'İklim Kanunu Teklifi', komisyonda görüşülmek üzere geri çekildi. Genel Kurul'da söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "İklim Kanunu ile ilgili bugün zirai don ile ilgili yeni bir komisyon kurulacak. Oradan gelecek katkıların değerlendirilmesi ve toplumda birtakım konuların yanlış anlaşılması üzerine; daha çok tartışılması, konuşulması, iktidar ve muhalefetin ortak görüşleri çerçevesinde yeniden çalışılması üzerine karar verdik ve bu konuyu ileri bir tarihe bıraktığımızı söylemek istiyorum" dedi.
#İklim Kanunu TeklifiTarım ve Orman Bakanlığı, ağaçların ölümüne yol açan turunçgil uzun antenli böceğini durdurmak için kırmızı bültenle "Aranıyor" afişleri hazırladı. Zararlının tespit edildiği 23 ağaç acilen imha edilerek yayılma riski önlenmeye çalışılıyor. Peki bu böcek türü ekosistemi nasıl tehdit mi ediyor? Sadece ağaçlara mı zarar veriyor diğer canlı türleri de tehdit altında mı? Yayılırsa ne olur? Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Turan ve Prof. Dr. Hüseyin Çetin ile konuştuk
#OrmanKozanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) iş birliğinde Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Biriminde görevli polis memurları tarafından "Uyuşturucu ile Mücadelede Ailenin Önemi" konulu eğitim verildi. Seminerde uyuşturucu bağımlılığı, uyuşturucu ile mücadele, madde kullanımının cezai sorumlulukları, madde kullanan kişilerde görülen belirtiler anlatılarak tavsiyeler verildi. Katılımın oldukça yoğun ve ilgi çekici olduğu programda, ailelerin bilinçlendirilmesinin ve birlikte hareket etmenin uyuşturucuyla mücadelede hayati rol oynadığı vurgulandı.
#UyuşturucuKozanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) iş birliğinde Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Biriminde görevli polis memurları tarafından "Uyuşturucu ile Mücadelede Ailenin Önemi" konulu eğitim verildi. Seminerde uyuşturucu bağımlılığı, uyuşturucu ile mücadele, madde kullanımının cezai sorumlulukları, madde kullanan kişilerde görülen belirtiler anlatılarak tavsiyeler verildi. Katılımın oldukça yoğun ve ilgi çekici olduğu programda, ailelerin bilinçlendirilmesinin ve birlikte hareket etmenin uyuşturucuyla mücadelede hayati rol oynadığı vurgulandı.
#Uyuşturucuİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak bugün için yapılan "boykot çağrılarına" karşı alışveriş yaparak esnafa destek oldu.
#Ömer BolatGünümüz insanı her gün yoğun bilgi akışıyla karşı karşıya. İstesek de istemesek de, kullandığımız her sosyal mecrada bilgi bombardımanına maruz kalıyoruz. Uzmanlar bu durumu artık bilgi obezitesi olarak tarif ediyor. Bunun dikkat dağınıklığı, stres, kaygı ve bilişsel tükenmişliğin yanı sıra ciddi unutkanlığa sebep olacağını söylüyorlar.
#BilgiBirleşmiş Milletler Dünya 2024 Uyuşturucu Raporu’na göre sentetik uyuşturucu kullanımı dünyada artıyor. Ülkemizde de durum farklı değil, bu maddeler ucuz ve kolay ulaşılabilir durumda. Çocuklarımızı, gençlerimizi nasıl koruyacağımızı bu konuda çalışmalar yürüten psikiyatr Prof. Dr. Kültegin Ögel’le konuştuk.
#Gizem CoşkunardaCanlandırdığı her karakterle özdeşleşiyor, hepsinde kendine özgü bir iz bırakıyor. Şimdilerde oyunculuk kariyerinin en parlak dönemlerinden birini yaşıyor; “Uzun yıllar bu işi yapmak istiyorsanız yol haritanızı ona göre çizmek zorundasınız” diyor. Şu aralar yeni bir senaryo yazan Erkan Avcı’yla buluşuyoruz. Diyarbakır’dan İstanbul’a uzanan hayatını, oyunculuğu, aşkı ve bilinmeyenlerini konuşuyoruz: “Asık suratlı olmayan ciddiyeti çok seviyorum.”
#Erkan AvcıSağlığımızı bozan birçok faktör var ve bunlar arasında hem bireysel tercihler hem de toplumsal etkiler rol oynuyor. "Siyaset mi, yoksa üç beyaz (un, tuz, şeker) mi sağlığımızı bozuyor" sorusuna gelirsek, her ikisi de farklı yollarla etkili olabilir. Bu konuda alanında uzman doktorlara fikirlerini sordum.
#1Beyaz far kullanımı gün geçtikçe artıyor. Araç sahiplerini ilgilendiren beyaz far yasak mı konusu gündemdeki sıcak gelişmeler arasında yer alıyor. Beyaz far yasaklandı mı özellikle sosyal medyanın gündeminde yer alırken, trafikte beyaz far yasağı ile ilgili beklentiler arttı. Trafikte sürücüyü ‘kör eden’ LED farlarla ilgili, sosyal medyada her gün yeni bir şikâyet başlığı açılıyor. Denetimlere rağmen halk arasında ‘LED Xenon’ olarak adlandırılan beyaz far kullanımı arttı. Özellikle akşam sürücülerin görüşünü olumsuz etkileyen ve trafiği tehlikeye atan beyaz far cezası ile ilgili gözler İçişleri Bakanlığı açıklamasına çevrildi. Peki, beyaz far yasak mı, (Xenon far) beyaz far yasaklandı mı, cezası var mı? İşte, beyaz far yasağı ve kullanımı hakkında ayrıntılar.
#Beyaz FarUzman diyetisyen Nilay Keçeci’nin ‘Yeni Bir Başlangıç’ isimli kitabı yayımlandı. “Her şeyi kısarak diyet yaptığımızda kiloları geri almak kaçınılmaz. Doğru beslenmenin püf noktası porsiyon kontrolü” diyen Keçeci, kitabında sağlıklı kilo vermenin ipuçlarını paylaşıyor.
#DiyetAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Türkiye olarak, kadının güçlenmesini destekleyen çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Kadının güçlenmesi, daha güçlü ve adil bir toplum için kritik bir öneme sahip” dedi.
#Mahinur Özdemir GöktaşAlmanya’nın istihbarat servisi Bundesnachrichtendienst (BND), 2020 yılında koronavirüsün Çin’deki bir laboratuvar kazasından kaynaklanmış olabileceğine dair bir rapor hazırladı. Ancak bu bilginin kamuoyundan gizlendiği iddialarıyla suçlanan eski Başbakan Angela Merkel, söz konusu iddiaları kesin bir dille reddetti.
#KoronavirüsMeteoroloji'den yapılan uyarıya göre, Suriye'den Türkiye'ye gelen 'toz taşınımı' 3 gün boyunca etkili olacak. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Suriye'den gelen 'toz taşınımı'na ilişkin uyarısında, ""Bu tozlardan uzak durmanızı tercih ediyoruz. Mümkün oldukça bu tozları solumamakta fayda var. Bu havalarda evde kalmak, kapı ve pencereleri açmamak en güzelidir. Çıkmak gerekiyorsa, maske kullanmak ve dışarıda fazla vakit geçirmemek gerekiyor. Dikkatli olmakta fayda var" ifadelerini kullandı.
#MeteorolojiMeteoroloji'den yapılan uyarıya göre, Suriye'den Türkiye'ye gelen 'toz taşınımı' 3 gün boyunca etkili olacak. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Suriye'den gelen 'toz taşınımı'na ilişkin uyarısında, ""Bu tozlardan uzak durmanızı tercih ediyoruz. Mümkün oldukça bu tozları solumamakta fayda var. Bu havalarda evde kalmak, kapı ve pencereleri açmamak en güzelidir. Çıkmak gerekiyorsa, maske kullanmak ve dışarıda fazla vakit geçirmemek gerekiyor. Dikkatli olmakta fayda var" ifadelerini kullandı.
#Meteoroloji