Nükleer enerjinin geleceği üzerine karabulutlar seren Fukushima Daiichi kazası ile mühendisler, nükleer santralleri tekrar masaya yatırdı. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan dünyanın en tanınmış teknoloji enstitülerinden MIT tarafından tasarlanan yüzen nükleer santraller bu düşüncenin bir ürünü.
Japonya’da yaşanan Fukuşima nükleer felaketinin ardından tüm dünyada nükleer santrallar yeniden eleştiri oklarının hedefi haline gelirken, Rusya nükleer konusunda çok tartışılacak yeni bir enerji girişimine hazırlanıyor.Japonya’da yaşanan Fukuşima nükleer felaketinin ardından tüm dünyada nükleer santrallar yeniden eleştiri oklarının hedefi haline gelirken, Rusya nükleer konusunda çok tartışılacak yeni bir enerji girişimine hazırlanıyor.
Enerjide yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklife göre Devlet Su İşleri ve sulama birliklerine de tarımsal sulama amaçlı tesislerin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla santral kurma izni verilecek. Karadeniz gazının Türkiye’de işlenerek LNG olarak ihraç edilmesi, yüzer güneş enerjisi santralları kurulması da teklifte yer alan maddeler arasında.
#EnerjiMersin’de hafta sonu balığa çıkan Şaban Ekici ve Uğurcan Çelik adlı iki arkadaş su alan teknelerinin alabora olmasıyla 4 gün denizde yaşam mücadelesi verdi. Şaban Ekici önceki akşam Girne açıklarında ters dönen tekneye tutunmuş halde sağ kurtarılırken, KKTC sahil güvenliği kaybolan Uğurcan Çelik’in cansız bedenine ulaştı.
#Şaban Ekici60 yıldır düşünülen, defalarca girişimde bulunulan fakat bir türlü yapılamayan nükleer santrallerin ilki Mersin Akkuyu'da yapılacak. Ancak Japonya'daki deprem ve tsunaminin ardından Fukuşima nükleer santralinde meydana gelen patlama, nükleer santrallerin dünya için büyük bir tehlike oluşturabileceğini de gözler önüne serdi. Bütün bu gelişmeler yaşanırken Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'na da onlarca soru geldi.