Üniversite tercih döneminde birçok bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerden bir tanesi de Jamyo bölümüdür. Jamyo bölümünün ne olduğu ve JAMYO'dan mezun olanların ne iş yaptığı merak edilmektedir. Son günlerde Jamyo ile ilgili araştırmalar ve tercihler de artmıştır. Peki, Jamyo nedir? Jamyo olmak isteyen bir kişi nasıl olur? Jamyo mezunları ne iş yapar? Jamyo okulları nerede var tüm detayları ile derledik.
LGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler kendine uygun en iyi lisede okumak için tercihlerini yaptı. Türkiye genelinde 2 bin 91 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Sınavla öğrenci alan okullara ise toplam 177 bin 500 öğrenci alınacak. Anadolu liselerine 59 bin 216, fen liselerine 37 bin 190, sosyal bilimler liselerine 10 bin 142, Anadolu imam hatip liselerine 36 bin 982, mesleki ve teknik Anadolu liselerine 33 bin 970 kontenjan ayrıldı. Tüm bu rakamların yanı sıra lise eğitimindeki alternatiflerden biri de yurt dışına gitmek.. Ama tabii bunun ailelere ciddi bir maddi külfeti var.
#Yurt DışıYurtdışında ikamet eden ve orada liseyi bitiren pek çok öğrenci için, Türkiye'de üniversite okumak en merak edilen konular arasında yer alıyor. Kafalarda soru işareti bırakan bu konu hakkında pek çok kişi internet üzerinden araştırma yapmaktadır. Peki, yurtdışında lise bitirip Türkiye'de üniversite okumak için ne yapılmalıdır? İşte detaylar.
#Yurtdışında Lise Bitirip Türkiye'de Üniversite Okumak İçin Ne Yapılmalıdır? (2020)Son yıllarda hem dünya genelinde yaşanan kültürel ve teknolojik değişiklikler dünyayı daha da küçültüyor hem de ülkemiz gündeminde ve eğitim sisteminde daha sık şekilde karşımıza çıkan çeşitli sıkıntılar, yurtdışında eğitim almaya yönelik talebi destekleyerek canlı tutuyor ve uzun süreli değerlendirmeler yapıldığında toplam öğrenci sayılarını arttırıyor.
#EğitimYurtdışında eğitim denildiğinde çoğumuzun aklına yükseköğretim geliyor. Ancak aileler, çocuklarını lise hatta ilkokul işin bile başka ülkelere gönderebiliyor. Türkiye’de ailelere danışmanlık sağlayan kuruluşlar, son yıllarda ortaöğretim düzeyinde de yurtdışına ilginin arttığını belirtiyor. Peki, hangi ülkeler bu alanda ön plana çıkıyor? Başvuru için neler isteniyor? Sizin için Kanada, ABD, İngiltere ve İsviçre’yi araştırdık.
#Yurtdışı EğitimYurtdışında lise düzeyinde eğitim almak isteyenlerin oranı artıyor. 2000’li yılların başından bu yana popülerliği artarak devam eden yurtdışı eğitimde aileler ve öğrenciler artık lise düzeyine de yurtdışını tercih ediyor. Türk öğrencilerin tercihlerinde İngiltere ilk sırada.
#YurtdışıCV’sinde akademisyen, yazar, girişimci gibi birçok önemli unvan bulunan, Dreamstalk kurucusu başarılı girişimci Semih Yalman ile gençlik, hayal kurmanın önemi ve en önemlisi hayalleri gerçekleştirmenin yolları üzerine konuştuk. Biz girişimci dedik ama o kendini “Sanatçı” olarak tanıtmayı daha uygun görüyor. Yalman ile hayal kurma sanatına dair gerçekleştirdiğimiz güzel söyleşi Hürriyet Kampüs sayfalarında.
#DreamstalkSon dönemin popüler dizilerinin aranan isimlerinden. Aslında kendine başka bir hayat planladı. İTÜ’de moda tasarımı okudu ama kaderi bir anda değişti, şimdi durumdan çok memnun. “70 yaşımda da bu işi yapmak istiyorum, ileride çocuk yapıp sektörü bırakmak isteyenlerden değilim” diyor. İçinde olduğu dünyayı şöyle anlatıyor: “Çok hızlı parlayıp çok hızlı sönülen bir sektör.” Kanal D’de yayımlanan ‘İnci Taneleri’nin oyuncularından Bestemsu Özdemir’le buluştuk. Hayatını, yaşadıklarını, bilinmeyenlerini ve aşka bakışını konuştuk.
#Bestemsu Özdemir12 yaşında setlerle tanıştı, durmadan çalıştı. “Küçük olduğum için çok fazla göz ardı edildiğim, ötelendiğim zamanlar oldu, bu da beni üzerdi” diye itiraf ediyor. Birçok dizide rol aldı. Son işleriyle adını geniş kitlelere duyurdu. Bu hafta vizyona giren ‘0000 Kilometre’nin başrol oyuncularından Derya Pınar Ak’la buluştuk; kariyerini ve aşkı konuştuk: “Aşkı Y ve X Kuşağı gibi yaşamayı seviyorum.”
#Derya Pınar AkBoğaziçi Üniversitesi’nden bölüm ikincisi olarak mezun olan Eyyüp Taşçı, Massachusetts Institute of Technology (MIT), University of California (UCLA) ve California Institute of Technology (CALTECH) gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinden doktora eğitimi için tam burslu kabul aldı.
#EYYÜP TaşçıSırbistan’da faaliyet gösterdiği ve 168 ülkeden 4 bin öğrenciye uzaktan eğitim verdiği öne sürülen özel bir üniversitenin aslında hiç olmadığı ortaya çıktı. Sahte diploma dağıtan ‘Yeni Pazar Üniversitesi’nin rektörü Ali İlseven’in de lise mezunu olduğu iddia edildi.
#Yeni Pazar ÜniversitesiGenç yaşta kendi network ağını kurmaya başlayan, 24’ünde de girişimin ilk fitilini ateşleyen Nesrin Serin Onkardeşler, uygunluk değerlendirme sektöründe yüzde 100 Türk sermayeli global bir şirket yarattı. Bugün Türkiye’ye ile birlikte 10 ülkede faaliyet gösterdiği USB Certification’u daha da büyütmeyi planlayan Onkardeşler’in gündeminde ise yurtdışından şirket satın alımları var.
#1Milli Eğitim Bakanlığı( MEB) tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı. Yaklaşık 1 milyon adayın girdiği sınavda 352 öğrenci 500 tam puan alarak şampiyon oldu. Ancak bu başarıya ulaşan bazı adayların yoluna akademik zorluklardan daha büyük engeller çıktı. Yurt genelindeki şampiyonlardan bazıları başarı sırlarını anlattı.
#LGSDünyada 29 milyon hemşire olduğunu ve bu alanda büyük bir açık bulunduğunu belirten Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ, “Hemşire açığı sadece sağlık değil aynı zamanda bir ekonomi sorunu. DSÖ’ne göre yetersiz bakım orta gelirli ülkelerde yaklaşık 1.6 trilyon dolarlık verim maliyeti yaratıyor. Bu aynı zamanda bir istihdam fırsatı. Gençler hemşire olmak istiyor. Daha çok gencin bu alana girmesi hem maliyetleri düşürür hem de istihdamı artırır” dedi.
#Koç Üniversitesi