Yumurtlama dönemi, bebek sahibi olmak için en uygun zamanı gösterir. Bu süreç kişiden kişiye değişir. Yumurtlama döneminin hesaplanması için de belli yöntemler kullanılır. Peki Yumurtlama dönemi ne zaman başlar? Yumurtlama dönemi kaç gün sürer? Yumurtlama dönemi hesaplama
#Yumurtlama Dönemi Ne Zaman BaşlarBebek sahibi olmak isteyen çiftler için en doğru zaman, yumurtlama dönemidir. Bir kadın adet döngüsü sırasında hamile kalabilir. Peki, yumurtlama dönemi kaç gün sürer, belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Kadiroğuları, bu konu hakkında bilgi verdi.
#Yumurtlama DönemiGebelik planlayan bir kadının öncelikle genel olarak sağlıklı olduğundan emin olması önemlidir. Bunun için gebelik öncesi bir jinekolojik muayene ve kan testleri yapılmalıdır. Eğer jinekolog bu muayene ve testlerde gerekli görürse kardiyoloji, endokrinoloji gibi diğer bölümlerden konsültasyon isteyebilir.
#Yumurtlama DönemiKadınlarda adet; ergenlik döneminden menopoz dönemine kadar her ay gerçekleşen vajinal bir kanamadır. Menstüasyon, adet ya da regl olarak da adlandırılmaktadır. Bu adet döneminde gerçekleşen kanama süresi her kadında değişiklik göstermektedir. 21 gün ile 35 günde bir şeklinde olmaktadır. Kadınlarda bulunan rahmin adet kanaması ile gebeliğe hazırlanmasıdır. Kadınlarda adet ile ilgili merak edilen detaylar.
#KadınHamile kalmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken şeyler nelerdir? Hamilelik haftası nedir? Hamilelik toplamda kaç hafta sürer? Kaç aydır hamileyim? Tahmini doğum tarihim ne zaman? Hamilelikte bebek kilosu nasıl hesaplanır? Hamilelik hesaplaması nasıl yapılır? Çin takvimi ile hamilelik hesaplama ne kadar güvenilirdir? Kaç haftalık hamileyim? Bebeğimin kilosu ne? Bebeğimin boyu ne kadar? Hamilelik ile ilgili aklınıza takılan her şeyin cevabı burada.
#Hamile