Yumurta her haliye kahvaltı sofralarının gözdesi. Haşlayarak, pişirerek veya poşe olarak her sabah kahvaltıda tüketiliyor. Zengin protein içeriğiyle beslenme listelerinin de demirbaşı. Diğer taraftan da haşlanmış yumurtayı dağıtmadan, şeklini bozmadan soymak uğraştırıcı olabiliyor. Ancak ufak bir ipucu, yumurta kabuklarını pürüzsüzce ve kolayca soymanıza yardımcı olacak. İşte haşlanmış yumurtayı şipşak soymanın püf noktası...
#YumurtaReçel, meyvelerin çeşitli şekillerde şekerle kaynatılması ile yapılan bir tür tatlı ve meyve konservesi türüdür. Kahvaltıda tüketilmesi tercih edilmekle beraber günün her saati yenilir ve bazı kek, pasta ve çöreklerin üzerine sürülerek onları tatlandırmada da kullanılır. İki türlü reçel yapımı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi reçel yapılacak meyvelerin önce şekerde bekletilerek daha sonra kaynatılması, ikincisi ise reçel yapılacak meyve ya da sebzenin reçel şurubu ile beraber kaynatılarak hazırlanmasıdır. Kaynama sonucu kıvama gelen reçel, hava almayacak şekilde saklama kaplarına (genellikle cam kavanozlara) konularak kapakları kapatılır. Birçok meyve ve sebzenin reçeli yapılmaktadır. Ayrıca gül reçelinde olduğu gibi çiçeğin yapraklarının da kullanıldığı reçel türleri de vardır. doğal bir tat ve görünüm, aroma bakımından zengin reçel üretimi mümkün hale gelmiştir. Peki, ev yapımı reçel nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kışlık reçelin bozulmaması için nelere dikkat edilmeli? İşte sizler için hazırladığım birbirinden lezzetli reçel tarifi ve malzemeleri...
#Ev Yapımı Reçel