Güncelleme Tarihi:
Yumurta farlı şekillerde her sabah kahvaltı sofralarında yer alıyor. Üstelik sadece kahvaltıda değil, salatalarda, sandviçlerde, atıştırmalıklarda da kullanılabiliyor. Ancak haşlanmış yumurtayı dağıtmadan soymak ayrı bir dert. Fakat birkaç püf noktası ile haşlanmış yumurtayı kolayca soymak mümkün.
Yumurtayı dağıtmadan ve kolayca soymak için haşlama suyunu 1 kaşık sirke ekleyebilirsiniz. Suya eklenen sirke yumurta kabuklarının kolay soyulmasının yanı sıra dağılmasını ve çatlamasını da engeller.
Karbonat da yumurtanın kabuğunu kolayca soymanıza yardımcı olabilir. Bunun için haşlama suyuna bir çay kaşığı kadar karbonat ekleyin. Böyle hızlıca yumurtayı kabuklarından ayırabilirsiniz.
Yumurtanın sivri olmayan ucunu kırıp açılan boşluktan kabukla beyaz arasına bir kaşığı yerleştirin. Bu yöntemle çok kolay bir şekilde yumurta soymanız mümkün. Ancak kaşığı araya soktuğunuzda yumurtanın beyazı zedelenebilir ya da kopabilir. Şık bir sunum yapmak isterseniz bu duruma dikkat etmenizde fayda var.
Bunun metot için derin bir kaseye çeşmeden su doldurmanız yeterli. Yumurtayı elinize alıp suyun altına sokun ve kasenin dibine ya da kenarına vurarak kabuğu çatlatın.
Kabuğun ve zarın altına giren su, soyma işini sizin yerinize yapıyor. Bunu akan suyla da aynı şekilde yapabilirsiniz ancak suyu akıtıp israf etmektense bir kaseye doldurup kullanmak çok daha iyi.