Yol hipnozu, uzun süre monoton bir yolda araç kullanırken sürücülerin zihinsel bir uyuşukluk ya da trans benzeri bir duruma girmesidir. Bu durum, sürücünün yolda olmasına rağmen çevresindeki detayları fark etmemesi, dikkatinin dağılması ve otomatik bir şekilde araç kullanması ile karakterizedir. Yol hipnozu genellikle uzun, düz, monoton yollar veya otobanlarda ortaya çıkar, çünkü bu tür yollar sürücünün dikkatini sürekli olarak aktif tutmak için yeterince uyarıcı değildir. Bu durum, ciddi trafik kazalarına yol açabileceği için oldukça tehlikelidir.
#Tol HipnozuStres hepimizde istem dışı bazı belirtiler oluşturabiliyor, beklenmedik, sürpriz bazı problemler hatta kişilik değişimleri yaratabiliyor. Bunların bir kısmı ise stres maksimizasyonu sınırına ulaştığımıza yani işin kritik bir noktaya geldiğine işaret ediyor. İşte o kritik işaretler ortaya çıkınca işi oluruna bırakmak yerine bir doktordan yardım almanız gerekiyor. O işaretlerden bazıları şunlar...
#Osman MüftüoğluGeçmişi, ilkçağlara kadar dayanan hipnoz, zaman içinde psikiyatrlar ve psikologların uzak durduğu bir yaklaşım haline geldi. Hipnoz yapılan kişilerin bilinçsizce, kendilerine sorulan soruları yanıtladıkları, girdikleri zaman diliminden kurtulamadıkları, hipnoza girenlerin kötüye kullanıldıkları gibi belirsiz ve asılsız söylentiler, gerek hastaları, gerekse doktorları bu yaklaşımdan uzaklaştırdı. 1800’lü yılların sonlarında psikanalizin babası Freud’un da hipnozdan vazgeçmesi bu genel vazgeçişte etkili oldu ancak hipnozu hala kullanan psikiyatrlar var ve bazı olayların çözümünde önemli adımlar atıyorlar.