YÖK atlas tercih robotu 2024 ve sihirbazı, üniversite tercihlerinin başlamasıyla adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercihleri 25 Temmuz tarihinde başladı. Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan gerçekleştirecekler. Tercih sürecinde, üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve hangi bölümün kaç puan ile aldığı gibi detayları birkaç adımda sorgulayabilecek olan adaylar, bu işlemi basit arayüzü aracılığıyla YKS üniversite tercih robotu üzerinden tamamlayabilecek. Türkçe Matematik, Sözel ve Sayısal puanları ile 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih edecek olan adaylar, YÖK Atlas tercih robotundan güncel bilgilere erişim sağlayabilecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? Hangi bölüm kaç puanla alıyor? İşte, 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümlerin taban puanları, kontenjanları ve sıralamaları ile YÖK Atlas tercih sihirbazı bilgisi.
#YÖK Atlas Tercih RobotuYÖK Atlas tercih robotu 2022 ile ilgili başkanlıktan yeni açıklama geldi. Yükseköğretim Kurumu'ndan yapılan duyuruya göre Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) güncellenerek 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS) üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı. YÖK Atlas sihirbazı içerisinde ön lisans ve lisans programları ile 9 modül yer alıyor. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YÖK Atlas tercih sihirbazı kullanımı ve yapılan açıklamanın detayları.
#YÖK AtlasYÖK Atlas, 2021-YKS'de tercih yapacak adaylar için güncellendi. Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas) içerisindeki bazı modüller, 2020-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) verilerine göre güncellenerek, 2021-YKS'de üniversite tercihi yapacak adayların, velilerin ve rehberlik hizmeti sunan uzmanların erişimine açıldı. Peki, YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?
#Yök AtlasYKS tercih robotu, birçok üniversite adayının tercih sürecinde en büyük yardımcısı olacak. YKS'den aldıkları puana ve sıralamaya göre tercih robotu bilgilerini kullanacak olan vatandaşlar, YÖK'ün derlediği verilerden yararlanacak. YÖK'ün Atlas'ı üzerinden kullanılabilecek olan YKS üniversite tercih robotu, ÖSYM'nin belirlediği süreç içerisinde kullanılabilecek. İşte, 2018 YKS üniversite tercih robotu ve detaylı bilgiler
#YksYKS tercih kılavuzu 2024 ile beraber tercih tarihleri için geri sayım başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih tarihlerini duyurdu. YKS oturumları olan TYT, AYT ve YDT sınav sonuçlarına göre üniversite tercihleri ÖSYM AİS ekranından bu hafta alınmaya başlanacak. 2 yıllık ve 4 yıllık programların taban puanlarının yer aldığı YÖK tercih robotu, tercih maratonunda adayların erişimine açılacak. Son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, üniversite tercihleri için kritik önem taşıyacak. YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Peki, 2024 YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte, üniversite tercihleri ve YÖK Atlas tercih robotu hakkında bilgiler.
#YKS Tercih KılavuzuYKS tercih sihirbazı, üniversite tercih maratonunun başlamasıyla adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. ÖSYM tarafından 27 Temmuz’da başlayan tercih dönemiyle birlikte YKS Tercih Kılavuzu ve kontenjanlar da yayınlandı. 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere girmek için tercihlerini yapacak olan adaylar, üniversite başarı sıralamaları ve taban puanlarını YÖK'ün Atlas tercih robotundan görüntüleyecekler. YKS tercihleri ise ÖSYM'nin AİS ekranından aday T.C kimlik numarası ve şifresi ile alınacak. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek, nasıl yapılır? İşte, lisans ve önlisans bölümlerin üniversite tercih kılavuzu ve kontenjanları bilgisi ve YKS tercih yapma ekranı...
#YKS Tercih EkranıÜniversite YÖK atlas tercih robotu, 2023 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından lisans ve ön lisans öğrencileri tarafından merak konusu oldu.. Yükseköğretim programları atlası ile öğrenciler 2 yıllık ve 4 yıllık tercihlerini gerçekleştirecekler. Üniversite tercihlerinde başarı sıralaması, taban ve taban puanları önem arz edecek. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerine internet üzerinden yön verecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, tıp, hukuk, hemşirelik v.b bölümlerin yer aldığı YKS tercih robotu ve konuyla ilgili bilgiler.
#Yök AtlasYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından “Önünüzde, bundan sonraki yükseköğretim hayatınızı belirleyecek tercih dönemi var. İstediğiniz programlar hakkında en kapsamlı ve doğru bilgiye YÖK Atlas aracılığıyla ulaşabilirsiniz” dedi.
#Prof. Dr. Erol ÖzvarÜniversite YÖK atlas tercih robotu, YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların odaklandığı konulardan oldu. Yükseköğretim programları atlası ile öğrenciler 2 yıllık ve 4 yıllık tercihlerini gerçekleştirecekler. Üniversite tercihlerinde başarı sıralaması, taban ve taban puanları önem arz edecek. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerine internet üzerinden yön verecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, tıp, hukuk, hemşirelik v.b bölümlerin yer aldığı YKS tercih robotu ve konuyla ilgili bilgiler.
#YökTercih yaparken başvurulabilecek bir yardımcı kaynak da YÖK Atlas. Uzmanlar bazı hataların yapılmaması için bu atlasın iyi incelenmesi uyarısında bulunuyor. Puanı yüksek olan bölümden aşağıya doğru ama mutlaka istenilen ve adayın kendisine uygun gördüğü bölümleri yazması öneriliyor.
#Yök AtlasYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversite tercih süreci 23 Temmuz'da başlıyor. YÖK, Atlas tercih robotu, üniversite adaylarının tercih işlemlerine ışık tutmak için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kullanılacak. Atlas tercih robotunda, 2019 YKS ile öğrenci alan ön lisans ve lisans programlarının kontenjan bilgilerine erişilecek. Peki, YKS YÖK Atlas tercih ekranı nasıl kullanılır? YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler.
#Yks TercihleriYKS tercih robotu, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da YÖK ATLAS üzerinden erişime açık olacak. Tercih robotu aracılığıyla adaylar, tercihlerine internet üzerinden yön verecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte, YÖK ATLAS üzerinden iki yıllık ve dört yıllık bölümler için tercih edilebilecek olan YKS tercih robotu
#Yks Tercih RobotuYKS'nin tamamlanmasının ardından gözler tercihlerde. Bu dönemde lisans ve önlisans programlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi YÖK Atlas’tan alabilirsiniz. Ancak bir uyarı; veriler YGS-LYS sistemine ait. Bu nedenle ÖSYM’nin 2018 YKS tercih kılavuzundaki bilgilerle karşılaştırmanızda yarar var. İşte platform sayesinde ulaşabileceğiniz veriler:
#YÖK AtlasÜniversiteli adayları ve ailelerini yakından ilgilendiren YKS tercih süreci devam ediyor. YKS tercihlerini henüz yapmayan çok sayıda kişi, YKS tercihlerinin nasıl yapıldığını ve tercihler için son günün ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Öte yandan, tercih yapacak kişilere büyük kolaylık sağlayan YKS tercih robotunun nasıl kullanılacağı da merak ediliyor. Peki, YKS tercihleri ne zaman bitecek? YKS tercih robotu nasıl kullanılır?
#YKS Tercihleri Ne Zaman Bitiyor?Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı sonuçlarının açıklanması ardından bugün tercih süreci başlatıldı. Bu sene ilk kez uygulanan üniversite sınavıyla bazı değişiklikler yapılmıştı. Bu nedenle YÖK, adayların tercih işlemini kolaylaştırmak için YKS tercih robotu hazırladı. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır?
#YÖKYKS tercih robotu nasıl kullanılır sorusunun yanıtı sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sınava katılım sağlayan milyonlarca öğrenci tarafından araştırılmaya başladı. 31 Temmuz günü açıklanan YKS sonuçlarının ardından YÖK Atlas tarafından kullanıcılara sağlanan tercih robotuyla bilgi edinilebiliyor. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanır? İşte, YÖK Atlas tercih robotu.
#YKS2016 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih listelerini oluşturmak için hummalı bir çalışma içine giriştiler. Sınav sonuçları ile ilgili ÖSYM internet sitesinde yayınlanan sayısal veriler ve makro göstergeler incelendiğinde, geçen seneye kıyasla bazı testlerdeki Türkiye net ortalamalarının yükseldiği göze çarpıyor. YGS’deki benzer durum ile birleşince, bu sene puanların yükseldiği, ama başarı sıralarının gerilediği anlaşılıyor.
#KontenjanYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından geliştirilen ‘Yükseköğretim Program Atlası’ 10 Mart’ta kullanıma açıldı. Öğrencilere seçkin ve güvenilir bir referans kaynağı sunmayı hedefleyen YÖK, böylelikle üniversite adaylarının lisans, ön lisans programları ile ilgili tüm sorularına cevap vermeyi amaçlıyor.
#Prof. Dr. Yekta SaraçYÖK Program Atlası’na ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın eklendiğini duyurdu. YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler.
#YÖKÖSYM YGS sınav sonuçları için artık heyecanlı saatler. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YGS Sınav Sonuçları 2016 yarın açıklanacak. Ayrıca sınav sonuçları açıklanmadan YÖK, Program Atlası’na ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın eklendiğini duyurdu. YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler. ÖSYM, YGS sınav sonuçlarını açıklar açıklamaz sonuçlar burada olacak.
#Ygs SonuçlarıTIP, mühendislik, mimarlık ve hukuk fakültelerinin ardından eğitim, eczacılık, diş hekimliği fakülteleri için de baraj getirilmesi düşünülüyor. Bu yılki adayları etkilemeyecek şekilde, sınavlar yapıldıktan sonra bir sonraki senede uygulanmak üzere eğitim, eczacılık ve diş hekimliği ile ilgili başarı sıralaması şartı getirilmesi üzerinde YÖK çalışma yapıyor. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Bu ülkede diplomanın pul olmamasını istiyoruz” dedi.
#Eğitim