Havaların hızla ısındığı şu günlerde içimizi ferahlatmak için en doğru adreslerden biri oldukça da besleyici olan dondurma. Ancak birçok kişi içindeki şeker ve koruyucu maddeler nedeniyle hazır dondurmalardan uzak durmaya çalışıyor. Siz de aynı durumdaysanız nefis ev yapımı dondurma tariflerimizi mutlaka denemelisiniz.
#Dondurma Tarifleriİftar sonrası tüketilebilecek en doğru tatlılardan biri dondurma; hele ki havaların ısınmaya başladığı şu günlerde... Ancak birçok kişi içindeki şeker ve koruyucu maddeler nedeniyle hazır dondurmalardan uzak durmaya çalışıyor. Siz de aynı durumdaysanız nefis ev yapımı dondurma tariflerimizi iftar menüsüne ekleyebilirsiniz...
#Dondurma TarifleriDondurma yaz sıcaklarıyla savaşırken elimizdeki en tatlı silah desek yanlış olmaz. Dışarıdan alınan dondurmaların içinde bulunan şeker ve koruyucu maddeler nedeniyle birçok kişi artık dondurmasını evde yapıyor. Bunun için en uygun malzemelerden biri de yoğurt. Siz de dondurmanızı evde yapmak isterseniz pratik tariflerimize bir göz atmalısınız. İşte nefis ev yapımı yoğurtlu dondurma tarifleri…
#Dondurma Tarifleri10 yaşından beri çalışıyor, 34 senedir bilfiil mutfakta... Antep mutfağı dendi mi akla gelen ilk isimlerden şef Doğa Çitçi, bu kez Gaziantep’teki Rayiha Baharat Müzesi’nde açılan restoranın koordinatör şefi olarak karşımızda. Baharatı ön plana çıkaran yemeklerin sunulduğu mekânı Doğa Şef’le konuştuk.
#Doğa ÇitçiGeleneksel tatlılarımızdan leblebi helvası Yunanistan’da gündem oldu. Peki, yurtdışında ilgi görecek daha nice lezzetimiz olduğunun farkında mıyız? Tahini fasulyeyle birleştirip nefis bir salata yapmak bizden başka kimin aklına gelmiş? Zeytinyağlılarımız başlı başına özel bir kategori... Rafine şekeri herkesin hayatından çıkarmak istediği bir dünyada bizim ‘incir uyutması’nın yapacağı primi düşünsenize!
#Leblebi HelvasıKurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#AtıştırmakYaz sıcaklarında güzel bir dondurmayı kaşıklamayı kim istemez? Ancak dışarıdan alınan dondurmaların içinde bulunan katkı maddeleri birçok kişinin kafasını karıştırıyor. Siz de aynı durumdaysanız evde katkısız dondurma yapmak isteyenler için hazırladığımız püf noktalarını ve tarifi kaçırmayın. Üstelik bir de sade dondurma tarifimiz var. Tam bir protein ve kalsiyum deposu olan süt dolu dondurmayı evde yapmak isteyenler için püf noktaları, malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
#Evde Dondurma Nasıl YapılırBeslenmenize "Yaz geldi, diyet bitti!" şeklinde yaklaşmak da büyük hata. Çünkü tatil rehavetiyle dikkat etmeden yeyip içtikleriniz, tatil sonrası size fark etmeden alınmış kilolar olarak geri dönebilir! Diyetisyen Emre Uzun'un hazırladığı 'Kaptan Diyeti' ile yazı formda geçirebilirsiniz!
#Diyetİndhira Taşpınar, Dominik’te başlayan yaşamını, şu an Alaçatı-İstanbul arasında sürdürüyor. İspanya’da turizm ataşesi olarak ülkesini temsil ettikten sonra evlenip yerleştiği İstanbul’da yemek işine giren İndhira Taşpınar dondurmacılık üzerinde uzmanlaşmaya karar vermiş ve bunun için İtalya’da özel eğitim almış. Alaçatı’daki restoranının ikincisini İstanbul’da açmayı düşünüyor.