Milyonlarca üniversiteli adayının beklediği YKS terich süreci başladı. YKS tercih robotu ekranı 2024 adaylar tarafından ziyaret edilmeye başlandı. Tercih yapacak adayların ÖSYM'nin internet sitesindeki 2024-YKS Tercih Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları önem taşıyor. 2024 yılı YKS sonuçlarının 16 Temmuz'da açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih dönemi bugün başlıyor. ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacak olan YKS tercih başvurusu için 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları yayımlandı. Kılavuzda yer alan 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümler taban puanlarını, kontenjanları ve sıralamaları, tercih döneminde adaylara ışık tutacak. 2024-TYT puanı hesaplanan adaylar, yerleştirmede kullanılacak Y-TYT ve varsa Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarını da göz önünde tutarak bu kılavuzdaki açıklamalara göre tercih bildirimini internetten bireysel olarak yapabilecekler. Peki, YKS tercih yapma ekranı açıldı mı? YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? İşte, 2024 üniversite tercih yapma ekranı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#YKS Tercih EkranıYKS YÖK Atlas tercih robotu 2024 ile tercih süreci devam ediyor. YKS tercih robotu 2024 üniversite sınav sonuçları ile gündeme geldi. 2024 YKS baraj puanı, okul puanı ve sınava katılım sayısı üniversite tercihlerinde etkili olacak. Adaylar, ÖSYM'nin son dakika duyurusunun ardından Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi puanlarına e-Devlet'ten TC kimlik no ve AİS şifreleri ile ulaşabiliyor. Peki, YÖK Atlas tercih robotu ile tercih nasıl yapılır? YKS tercihleri nereden yapılır? İşte, YKS YÖK Atlas tercih robotu ekranı...
#YÖK Atlas Tercih RobotuYKS tercih kılavuzu 2024 ile beraber tercih tarihleri için geri sayım başladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercih tarihlerini duyurdu. YKS oturumları olan TYT, AYT ve YDT sınav sonuçlarına göre üniversite tercihleri ÖSYM AİS ekranından bu hafta alınmaya başlanacak. 2 yıllık ve 4 yıllık programların taban puanlarının yer aldığı YÖK tercih robotu, tercih maratonunda adayların erişimine açılacak. Son 1 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, üniversite tercihleri için kritik önem taşıyacak. YKS tercihlerinde adaylar, en fazla 24 tercihte bulunabilecek. Peki, 2024 YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte, üniversite tercihleri ve YÖK Atlas tercih robotu hakkında bilgiler.
#YKS Tercih KılavuzuYKS tercih kılavuzu ve kontenjanları 2024 ÖSYM duyurusu ile erişime açıldı. YKS sonuçlarının sabah saatlerinde açıklanmasının ardından tüm dikkatler YKS tercih kılavuzuna çevrilmişti. ÖSYM, YKS tercih kılavuzu duyurusunu bugün resmi internet sitesi üzerinden yaptı. Yapılan duyuruda YKS tercihlerinin 25 temmuz 2 Ağustos tarihleri arasında alınacağı ve bu kılavuzun ön bilgilendirme amacı taşıdığı bilgisini paylaştı. Adaylar aldıkları puanı ve sıralama bilgilerini kullanarak üniversite tercihlerini gerçekleştirecek. YKS tercih kılavuzu içerisinde kontenjanlar ve taban puanlar göz önünde bulundurulacak. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programı kontenjanlarına tercih kılavuzunda ulaşılabilecek. Peki, Üniversite tercihleri nasıl ve nereden yapılır? YKS tercihleri ne zaman, başladı mı? İşte, 2024 YKS üniversite tercih tarihleri ve üniversite kontenjanları bilgisi.
#YKS Tercihleri 2024YÖK Atlas tercih robotu 2023 ile üniversite tercih tarihleri adayların gündeminde yer alıyor. 2 yıllık 4 yıllık üniversite taban puanları bilgisi ile YKS tercihleri ÖSYM'nin AİS ekranından alınacak. Üniversite tercih sürecinde adaylar YÖK atlas tercih robotu bilgilerinden faydalanabilecekler. YKS tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlerden birisini tercih etmek isteyenler YÖK Atlas tercih robotundaki ön lisans ve lisans bölümlerin başarı sıralaması ile taban puanlarını kullanabilecek. Peki, 2023 YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? İşte, üniversite tercihleri ve YÖK Atlas tercih robotu hakkında bilgiler.
#YÖK Atlas Tercih RobotuYKS tercih kılavuzu 2023 ile üniversite tercihleri başladı. ÖSYM tarafından YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte üniversite tercihleri araştırmaları hız kazandı. YKS tercih süresince kılavuz ve kontenjanlar eşliğinde yeni bir maratona başlayacak. Üniversite tercihleri ÖSYM'nin AİS sayfası üzerinden yapılabilecek. Peki, YKS tercihleri ne zaman, hangi tarihlerde, kaç gün sürecek? YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte detaylar...
#YKS TercihleriYKS tercih ekranı ÖSYM.gov.tr üzerinden erişime açıldı. 2023 YKS tercih kılavuzu ve kontenjanları ile üniversite tercih kılavuzu ile birlikte adaylar için ön plana çıkacak. Üniversite YKS tercihleri, ÖSYM'nin yayımladığı üniversite tercih kılavuzunun akabinde merak konusu oldu. YKS tercih kılavuzu ile birlikte pek çok aday, aldıkları puanı ve sıralama bilgilerini kullanarak tercih sıralamasını gerçekleştirecek. YKS tercih kılavuzu içerisinde kontenjanlar da yer alacak. Üniversitelerin kontenjan ve taban bilgileri dahilinde tercihleri sıralamak mümkün olacak. Peki, YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? Üniversite tercihleri nasıl ve nereden yapılır? İşte, 2023 YKS üniversite tercihleri ve resmi kılavuz bilgileri
#YksÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ile ilgili adayların en çok sorduğu soruları ve cevaplarını yayınladı. Adaylar, sınava başvurulardan, oturumlara, puan hesaplamalarından sınav belgelerine kadar birçok konuda soru sordu. Bu yılın diğer yıllara göre en önemli farklarından biri deprem bölgesindeki öğrencilerin sınav ücreti ödemeyecek ve istediği ilde sınava girebilecek olması. İşte en çok merak edilen sorular ve yanıtları:
#YKSYKS 2022 yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılıyor. YKS sonuçları 18 Temmuz'da açıklandı ve tercihler de 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Tercih yapan adaylar sonuçları heyecanla bekliyor. Peki YKS 2022 yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme sonuçları için gözler ÖSYM'de!
#YKS 2022 Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman AçıklanacakYKS tercih ekranı için adayların gözü kulağı ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. 2 yıllık 4 yıllık üniversite taban puanları bilgisi ile YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos’ta sona erecek. Üniversite tercih sürecinde adaylar YÖK atlas tercih robotu bilgilerinden faydalanabilecekler. YKS tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlerden birisini tercih etmek isteyen öğrenciler, YÖK Atlas tercih robotundaki önlisans ve lisans bölümlerin başarı sıralaması ile taban puanlarını kullanabilecek. Peki, 2022 YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? İşte, üniversite tercihleri hakkında bilgiler.
#YKSYKS tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. 18 Temmuz tarihinde ÖSYM yapılan değerlendirmelerin ardından YKS sınav sonuçları açıklandı. YKS tercihleri ise 27 Temmuz tarihinde başladı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 'Değerli YKS adaylarımız, Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun güncel hali internet sitemizde yayımlanmıştır. 2022-YKS tercih işlemlerinizi 27 Temmuz-05 Ağustos tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr ’den yapabilirsiniz Tercihlerinizin hayırlı olmasını dilerim' dedi.
#YKS Tercih KılavuzuÖSYM YKS tercih yapma ekranı, tercih kılavuzu bilgileri ile birlikte bugün erişime açıldı. 2022 YKS tercihi, ÖSYM'nin tanıdığı tercih hakkına göre sıralama ve puan durumunu dikkate alarak yapılacak. Adaylar, bu işlemler için AİS ekranını kullanacak. YKS tercihi için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar da yer alacak. Tercih sırasında bölümün özel koşullarına riayet edilerek tercih işleminin gerçekleştirilmesi, üniversite kayıtları esnasında çıkabilecek olası sorunların önüne geçilmesine imkan tanıyacak. Peki, ÖSYM YKS tercih işlemi nasıl yapılır ve uzmanların tercih önerileri neler? Üniversite tercihleri nereden yapılır? İşte, o detaylar
#YksYKS tercih ekranı için adayların gözü kulağı ÖSYM'den gelecek açıklamaya çevrildi. 2 yıllık 4 yıllık üniversite taban puanları bilgisi ile YKS tercihleri 27 Temmuz tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos’ta sona erecek. Üniversite tercih sürecinde adaylar YÖK atlas tercih robotu bilgilerinden faydalanabilecekler. YKS tercih kılavuzu içerisinde yer alan bölümlerden birisini tercih etmek isteyen öğrenciler, YÖK Atlas tercih robotundaki önlisans ve lisans bölümlerin başarı sıralaması ile taban puanlarını kullanabilecek. Peki, 2022 YKS tercihleri nasıl ve nereden yapılır? İşte, üniversite tercihleri hakkında bilgiler.
#YKSÖSYM YKS tercih yapma ekranı bugün erişime açıldı. 5 Ağustos Perşembe günü ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden üniversite tercihleri için önemli duyuru geldi. 20 Ağustos tarihine uzatılan 2021 YKS tercihi, ÖSYM'nin tanıdığı tercih hakkına göre sıralama ve puan durumunu dikkate alarak yapılacak. Adaylar, bu işlemler için AİS ekranını kullanacak. YKS tercihi için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar da yer alacak. Tercih sırasında bölümün özel koşullarına riayet edilerek tercih işleminin gerçekleştirilmesi, üniversite kayıtları esnasında çıkabilecek olası sorunların önüne geçilmesine imkan tanıyacak. Peki, ÖSYM YKS tercih işlemi nasıl yapılır ve uzmanların tercih önerileri neler? Üniversite tercihleri nereden yapılır? İşte, o detaylar
#YksYKS tercih ekranı ilgi görmeye devam ediyor. YKS tercihlerinin nasıl ve nereden yapılacağı tercihlerin başlamasıyla merak konusu oldu. 2020-YKS tercih işlemleri, 06 Ağustos 2020 tarihinde saat 10.00'da başlayacaktır. Adaylar tercihlerini, 06-14 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından T.C. Kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte YKS tercih ekranı ve konu ile ilgili detaylar...
#Yks Tercihleri Nasıl YapılırMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Selçuk, 'Tatil uzayacak mı?' sorusuna "Uzaktan eğitimin uzayıp uzamaması konusu Bilim Kurulu'nun dünya ve Türkiye'deki gelişmeleri izleyip alacağı tavsiye kararlara bağlı olacak. Biz bu kararları alırken tek başımıza almıyoruz. Tüm bakanlıklar eşgüdümlü alıyoruz." yanıtını verdi. 'Tercihim sınavları ertelememek' diyen Bakan Selçuk, 3 adet sınav planlarının olduğunu söyledi. Selçuk, "Biz sınavı yüz yüze yapılan eğitimlerden yapacağız." derken EBA sisteminde eğitimlerin 23 Mart günü saat 09.00'da başlayacağını söyledi.
#Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçukÖlçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuruların başlamasının ardından adayların akıllarına takılan soruları yanıtladı. Sınava kimlerin girebileceğinden başvuru kılavuzuna nereden ulaşılabileceğine, başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağından YÖK’ün sınavla ilgili açıklamalarından sonra değişiklik olup olmadığına kadar birçok soruya cevap verdi. Ayrıca adaylardan gelecek taleplere göre sıkça sorulan soruların güncelleneceği de belirtildi. İşte adayların YKS ile ilgili merak ettikleri sorular ve cevapları:
#ÖSYM