ÖSYM tarafından üniversiteye geçiş için düzenlenecek olan ve 2 milyon 446 bin 51 adayın başvuruda bulunduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için heyecan başladı. Sınava kısa zaman kala, öğrenci ve veliler sınavla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için son kez araştırma yapıyor. Sınavda yanlarında bulundurmaları gereken malzemeleri bilmeyen adaylar, 'YKS'ye girerken silgi veriliyor mu?' sorusuna yanıt arıyor. İşte, o konu hakkında bilgiler.
#Yks Nedir?2018 YKS’den istediği sonucu elde edemeyen vatandaşlar ya da gelecek yıl ilk kez YKS'ye katılım sağlayacak lise son sınıf öğrencileri, henüz uzun bir süre olmasına rağmen 2019 YKS sınavının tarihine yönelik araştırmalara başladı. ÖSYM'nin söz konusu sınav için tarihleri belirleyip belirlemediği bu kişilerce merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki, 2019 YKS sınavı ne zaman yapılacak?
#YKSYükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 2019 yılında hangi tarihte yapılacağı şimdiden merak edilmeye başladı. 2018 YKS’den istediği puanı elde edemeyen ve bir daha hazırlanma kararı alan ya da bu yıl lise son sınıfa geçen öğrenciler, 2019 YKS için tarih araştırması yapıyor. Peki, 2019 YKS ne zaman yapılacak? TYT ve AYT sınavları ne zaman?
#2019 YKS2019 YKS sınavının ne zaman yapılacağı milyonlarca öğrenci tarafından araştırılan ve sorgulanan konular arasında yer aldı. Bu yıl ilk kez girdikleri YKS sınavının ardından bir sonraki senenin hazırlıklarını sürdüren öğrenciler, sınavın net tarihlerini merak ediyor. Peki, 2019 YKS ne zaman yapılacak? İşte TYT ve AYT tarihleri.
#YKSSeçimler YKS ile aynı tarihe alınınca YÖK 2018 iş takviminde değişikliğe gitti. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) olmak üzere iki farklı oturumdan oluşan YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sınavları ertelendi. Peki daha önce 23 -24 Haziran olarak belirlenen YKS ne zaman yapılacak?
#YksBu yıl ilk kez uygulanacak YKS ile ilgili yeni detaylar paylaşıldı. 1 Mart itibariyle başvuruları alınmaya başlanan YKS için ‘sıkça sorulan sorular’ yayımlandı, adaylar böylece kafalarındaki soru işaretlerine yanıt bulabilecek. Peki YKS nedir, başvurular için son gün ne zaman? İşte ÖSYM YKS başvurularıyla ilgili merak edilenler!
#YKSYeni üniversite sınavı YKS’ye başvuru tarihleri öğrenciler tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Bu yıl ilk kez uygulanacak yeni sistemde ÖSYM, yaklaşık üç ay arayla düzenlediği YGS ve LYS yerine gelen YKS’yi haziran ayında tek hafta sonunda yapacak. Yaklaşık 2 milyon öğrenciyi ilgilendiren sınava başvurular mart ayında alınacak. Adayların merak ettiği soru ise, “Hangi tarihler arasında başvuru yapılacak?” İşte AYT ve TYT olarak tek hafta sonunda ve iki oturumda düzenlenecek YKS başvuru tarihleriyle birlikte, sınavla ilgili merak edilen diğer detaylar.
#Üniversite Sınavı Ne ZamanYeni üniversite sınavı olan YKS ve TYT hakkında araştırmalar binlerce öğrenci tarafından sürdürülmeye devam ediyor. Geçmiş yıllarda Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) olmak üzere iki aşamada mart ve haziran aylarında yapılan sınavların yerine YKS getirildi. YKS ve TYT hakkında birçok yeni bilgi merak ediliyor. Peki, Yeni üniversite sınavı YKS ve TYT başvuruları ne zaman yapılacak?
#YKS2018 yılında ilk kez uygulanacak YKS, birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Soru sayısı, puan hesaplama yöntemi, sınav tarihleri ve başvuru dönemi de bu değişimden payını aldı. Son günlerde adayların merak ettiği ve sorguladığı konu ise YKS başvuru tarihleri oldu. ÖSYM’nin açıkladığı takvime göre ilk oturum olan TYT ve ikinci oturum olan AYT başvurusu 1-21 Mart arasında yapılacak.
#YKS2018 yılında ilk kez uygulanacak YKS, birçok yeniliği de beraberinde getirdi. Soru sayısı, puan hesaplama yöntemi, sınav tarihleri de bu değişimden payını aldı. En çok merak edilen konu ise, ilk oturum TYT’den elde edilecek puanların, üniversiteye yerleşmede etkisinin ne olacağı. Yapılan açıklamalara göre TYT’nin katkısı eski sistemdeki YGS ile aynı, yani yüzde 40 oranında etki edecek. İşte her yönüyle YKS.
#YKS2018 yılında uygulanacak YKS’nin ilk oturumu olan TYT için örnek sorular yayınlandı. Adaylar şimdi de sınavın ikinci oturumu olan alan testi için de örnek soru hazırlanıp hazırlanmadığını merak ediyor. Bu soru ile birlikte sınavın tarihi, kaç oturumdan oluştuğu, testlerde yer alacak soru sayısı ve daha birçok bilgiyi, üniversite adayları için derledik. İşte her yönüyle YKS.
#YKS2018 yılında uygulanacak YKS’nin tarihi, kaç oturumdan oluştuğu, testlerde yer alacak soru sayısı ve daha birçok bilgiyi, üniversite adayları için derledik. En çok merak edilenler arasında yer alan Ortaöğretim Başarı Puanı’nın (OBP) değişen sınav sistemindeki rolü oldu. Cevabı haberimizde. İşte her yönüyle YKS.
#YKSYKS sınavı nedir sorusu milyonlarca öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. YGS ve LYS sınavlarının kaldırılmasının ardından yapılan açıklamayla birlikte YKS sınavı yeni sistem olarak öğrencilerin karşısına gelecek. Peki, YKS sınavı nedir? Yükseköğretim Kurumları Sınavı nasıl yapılacak?
#YksTürkiye’de en az bir akredite lisans programı bulunan üniversite sayısı 116 oldu. Akredite lisans program sayısı ortalaması 2018’de yüzde 6,89 iken 2023 yılında 10,42’ye ulaştı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, “Doktora programı açmak üzere başvuran üniversitelerimize akredite program sahibi olma şartı getirmiş bulunuyoruz. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz” dedi.
#YÖKYKS sınav ve başvuru tarihi ne zaman? sorusu yanıt buldu. YKS 2024 yani diğer bir ifade ile üniversite sınavı başvuru tarihi ÖSYM 2025 sınav takvimi ile netleşti. Önümüzdeki yıl üniversite sınavı ne zaman sorusu girecek adaylar için merak ediliyor. YKS 2025 sınav takvimi TYT, AYT,YDT oturum saatleri de bu bağlamda araştırılıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) her yıl milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. ÖSYM 2024 sınav takvimi 13 Kasım Çarşamba günü yayınlandı. Peki, YKS sınavı ve başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar
#YKS Ne Zaman 2024ÖZYES (Özel Yetenek Sınavı), Türkiye'deki bazı üniversitelerde belirli bölümlere öğrenci alımı için uygulanan bir sınav sistemidir. Özellikle sanat, spor, müzik, güzel sanatlar, mimarlık ve benzeri alanlarda eğitim veren fakültelere başvuru yapmak isteyen öğrenciler için gereklidir. Bu sınav, adayların ilgili alandaki yeteneklerini değerlendirmek amacıyla yapılır ve genellikle üniversiteler tarafından ayrı olarak düzenlenir.
#Özyes2024-2025 Eğitim-öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başladı. Okul öncesinde lisenin son sınıfına kadar milyonlarca öğrenci ve yüzbinlerce öğretmen ders başı yaptı. İşin içine aileleri ve diğer okul ve eğitim paydaşlarını da katınca ülke nüfusunun neredeyse yüzde 90’ını ilgilendiren ve hatta kapsayan önemli bir sürecin başladığı söylenebilir.
#Yeni Eğitim-Öğretim Yılı BaşlarkenMavi diploma hakkın bilgiler, YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların gündeminde yer alıyor. Üniversite adayları Türkiye’de mavi diploma veren üniversiteler araştırıyor. Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Mavi diploma veren üniversitelerde eğitim alan öğrenciler bu diplomaya hak kazanır. Peki mavi diploma nedir, nasıl alınır? Mavi diploma şartları neler? İşte ayrıntılar...
#Mavi DiplomaYKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ek tercih ve yerleştirme süreci, YKS'nin ana tercih döneminden sonra yapılan ek bir tercih ve yerleştirme aşamasıdır. Bu süreç, ilk tercih döneminde herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adaylara veya boş kalan kontenjanlara yeniden tercih yapma fırsatı sunar. İşte YKS ek tercih ve yerleştirme süreci hakkında detaylı bilgiler
#Yks"Mavi diploma," uluslararası tanınabilirliği ve geçerliliği olan bir diploma türüdür. Mavi diploma veren üniversiteler de YKS tercihlerinin başlamasına yakın bir süre kala merak ediliyor. Mavi Diploma, Avrupa Birliği veya AB üyesi olmamalarına rağmen Avrupa Komisyonu ve Avrupa Konseyi tarafından akredite edilen üniversiteler tarafından verilen diplomalara ek niteliğindedir. Genellikle Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmakta olup, Avrupa Kredi Transfer ve Biriktirme Sistemi (ECTS) ile uyumludur. Bu diploma, mezun olan öğrencinin eğitim aldığı kurumun ve programın kalitesini ve standardını belirtir ve bu şekilde diğer ülkelerde de tanınmasını sağlar. Türkiye'de de bazı üniversiteler, mezunlarına mavi diploma vermektedir. Peki, Hangi üniversiteler mavi diploma veriyor? Mavi diploma nedir, avantajları neler, hangi ülkelerde geçiyor?
#Mavi Diploma Geçerli ÜlkelerOBP nedir ve ne demek sorusu, sınav sonuç ekranında binlerce adayın gündeminde yer alıyor. YKS sonuçları sonrası okul puanı yerleştirme puanı içerisine ekleniyor mu sorusu, birçok öğrencinin gündeminde yer alıyor. 2024 YKS sonuçlarının açıklandığı ekranda TYT ve AYT puanlarını görüntüleyebilen öğrenciler, buradan alacakları bilgilere göre tercihleri için hazırlıklarına başlayacak. Peki, YKS sonuçları içerisine okul puanı ekleniyor mu? İşte, TYT ve AYT puanına okul puanı dahil mi sorusunun cevabı
#Obp2024 YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. İlgi gören bölümlerden biri de İlk ve Acil Yardım Paramedik taban puanları oldu. Paramedik taban puanları 2024|| YÖK Atlas İlk ve Acil Yardım Başarı Sıralaması- Paramedik kaç yıl, hangi bölüm?
#Paramedik Taban PuanlarıYerleştirme puanı ve ham puan, YKS 2024 sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasıyla araştırılan konulardan biri. 2024 üniversite sınav sonuçları 16 Temmuz'da ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden erişime açıldı. Adaylar TC kimlik no ile TYT, AYT, YDT puan türlerini görüntüleyebilirler. Sonuçların ardından da tercih maratonu başlayacak. Adaylar tercih listelerini oluştururken istediklerin üniversite ve bölümlerin yerleştirme puanlarını dikkate alacaklar. Peki YKS yerleştirme puanı ne demek, nedir? YKS ham puan nedir? YKS'de yerleştirme puanı önemli mi? İşte ayrıntılar...
#YKS 2023M.T.O.K, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen ifadeler arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi için geri sayım sürerken, öğrencilerin de tercihlere yönelik araştırmaları devam ediyor. YKS tercih kılavuzunda yer alan lisans ve ön lisans programlarında sık karşılaşılan M.T.O.K kısaltması öğrenciler tarafından merak edilmeye başlandı. Peki, M.T.O.K ne demek? İşte, o konu hakkında bilgiler.
#M.T.O.K Ne Demek?Ek puanlı yerleştirme, YKS 2024 tercih dönemi öncesi merak edilen konulardan biri oldu. Ek puanlı yerleştirme, lise eğitimine paralel bir bölüm tercih edenler için tanınmaktadır. Peki ek puanlı yerleştirme nedir? Ek yerleştirme puanı nasıl kullanılır? İşte ek puanlı yerleştirme hakkında merak edilenler...
#Ek Puanlı Yerleştime NedirAYT'deki pizza sorusunun cevabı, sınava katılım sağlayan üniversite adaylarının gündeminde yer alıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) 9 Haziran’da tamamlandı. 2 milyon 19 bin 709 adayın başvurduğu söz konusu sınav sonrası AYT Matematik testinde yer alan pizza sorusu ve cevabı sosyal medyada en çok konuşulan konulardan oldu. Peki, YKS'deki pizza sorusunun cevabı nedir? AYT'deki Pizzanın kenarını yemeyen Ayşe sorusunun yanıtı ne? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#AYTYKS sınavı 2024 TYT oturumu sona erdi. Temel Yeterlilik Testi'nde Fen Bilimleri, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler sorularında üniversite adayları ter dökerken, bazı soruların yanıtları özellikle merak edildi. bunlardan biri de TYT sorusu Yassıçemen Savaşı oldu. Peki, YKS Yassıçemen Savaşı sorusu cevabı nedir? Yassıçemen Sabaşı kiminle, ne zaman yapıldı? İşte, TYT Yassıçemen sorusu yanıtı...
#YKS Yassıçemen Savaşı Sorusu