Zeytin toplanma tarihi, yeşil, siyah ya da yağlık zeytin kullanımına göre değişiklik gösterebilmektedir. Zeytinin kullanım alanına göre doğru zamanlama ile yapılması gereken hasat süreci, ilk olarak yeşil ve yağlık zeytin için başlar. Bu aşamalar pas geçilirse sonraki aylarda siyah zeytin hasadı yapılabilir. İşte, zeytin toplama tarihleri
#Yeşil ZeytinHER dönemde sanat ve spor, toplumları bir araya getiren köprüler oldu. Dil, din, etnik köken ya da siyasi görüş fark etmeksizin, bir konser salonunda ya da stadyumda aynı duygularla bir araya gelmek, insanları o an için aynı tarafta hissettirir. Fakat son yaşananlar, bu iki evrensel alanın bile toplumları birleştirmekte zorlandığını gösteriyor.
#1Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum canlı yayında açıklamalarda bulundu. "İstanbul Boğazı'nda resmen çevre katliamı yaşanıyor. İBB'yi uyarıyorum, boğazda kaçak yapı yapılıyorsa durdurun, varsa hemen bu kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirin" diyen Bakan Kurum, Vaniköy'de yıkımın tamamlandığını söyledi.
#Murat KurumSPK tarafından yeşil ışık yakılan Cem Zeytin (CEMZY) halka arz süreci bugün sona eriyor. Cem Zeytin halka arz sonuçları açıklandı mı sorusu da yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Cem Zeytin, 302.000.000 TL nominal değerli mevcut sermayesini halka arz ile 100.000.000 TL artırarak 402.000.000 TL’ye çıkaracak. Satılacak payların tahsisatı %60’ı bireysel yurt için yatırımcı ve %40’ı yurt içi kurumsal yatırımcı şeklinde belirlendi. Peki, Cem Zeytin halka arz kaç lot verdi, borsada ne zaman işlem görecek?
#CEMZY Borsa İşlem TarihiBu yazıyı birkaç yıl önce yazsam Urla için karakterli ya da havalı kasaba laflarını kullanabilirdim... Ancak İstanbul’u sollayan bir ‘yıldız yağmuru’na tutulduğundan bu yana işler epeyce değişti. Burası artık bir Michelin gastronomi merkezi. Urla’ya bu başarıyı getiren özelliklerine ve yıldız alan restoranlarının ‘süper güç’lerine göz atalım.
#Gaye ŞAHİNBir yazının başına oturduğunuzda başlığı belirlerseniz içiniz rahat devam edersiniz. Ama itiraf etmeliyim ki bu kez kolay olmadı. Dengesiz, hiç alışkın olmadığımız yakıcı sıcakların yanı sıra turizm ve restoran sektöründeki derin çelişkileri, fiyat politikalarını anlamak ve anlamlandırmak kolay değil. Ama yine de ben bir süre, en azından yaz bitene dek her şeye pozitif yönleriyle bakıp anlatmaktan yanayım...
#Müge AkgünGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#Kahvaltı