HAVELSAN’ın geliştirdiği yerli ve milli parmak izi tanıma yazılımı, IDEF’23 savunma fuarında tanıtıldı. Kesik ve yanık gibi niteliksiz parmak izinde yüksek başarı gösteren sistem, deprem bölgesinde vücut bütünlüğü bozulmuş cesetlerin teşhisi için kullanıldı.
#HAVELSANİçişleri Bakanlığı, Biyoteksan firmasının, Hava Elektronik Sanayii (HAVELSAN) ile geliştirdiği yeni yerli parmak izi tanıma sistemiyle ilgili açıklamada bulundu. Son aşamaya gelindiğini duyuran Bakanlık, sistemin mart ayı itibarıyla kullanıma başlayacağını da ifade etti.
#İçişleri BakanlığıCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) kriptolu telsiz ağını yeni teknolojilerle genişlettiklerini belirterek, ASELSAN ile imzalanan yeni sözleşme kapsamında 2 ilde daha "Sayısal Haberleşme Şebekesi" kurulacağını bildirdi.
#Kriptoİçişleri Bakanlığına bağlı kuruluşlardaki parmak izi verileriyle yapılan işlemlerde yerli yazılım kullanımına geçiliyor. Bu kapsamda HAVELSAN ile Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) arasında imzalanan İçişleri Bakanlığı Biyometrik Veri Sistemi'ne ilişkin protokol doğrultusunda yüzde 50 ortaklıkla BİYOTEKSAN isimli firma kuruldu.
#Parmak İziYolcuların yüz tanıma ve parmak izi kontrollerinin ardından 18-20 saniye içinde pasaporttan geçebilmesini sağlayacak sistemin test çalışmaları, İstanbul Havalimanı'nda başlatıldı. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan ve 18 yaş üstündekilerin yararlanabildiği hizmet, havalimanındaki 30 hızlı pasaport geçiş bankosundan sunuluyor.
#PasaportGüvenlik güçlerinin envanterine giren yerli ürünlere geçen yıl yenileri eklendi. Kirpi-2, Mayına Karşı Korumalı Ambulans Kirpi, Anka-S İHA, LGK-84, Teber-82 ve KGK-82 güdüm kitleri ilk kez envantere girdi. Kargu Döner Kanatlı Vurucu İHA, MAM-C mühimmatı, özgün yerli tabanca Mete, Duvar Arkası Hedef Tespit Radarı, Dijital Parmak İzi Alma ve Gönderme Seti envantere yeni giren savunma sanayisi ürünleri arasında yer aldı.
#Türk Savunma SanayisiEski nüfus cüzdanlarında yeterli güvenlik olmaması nedeniyle, son yıllarda kamuda kimlik sahteciliğini önleme hedefiyle çok sayıda kimlik doğrulama sistemine yatırım yapıldı. Kamu harcamalarına büyük yük olan bu yatırımların köklü çözümler sunmak için yeterli olmadığını vurgulayan biOnay Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, yeni e-Kimlik kartlarının kamudaki mükerrer yatırımları önleyeceğini belirtti.
#Nüfus Cüzdanı