Dünden kalan yemekler, genellikle yeniden ısıtılarak tüketilir. Ancak, uzmanlar bazı yiyeceklerin bu şekilde tüketilmesinin sağlık açısından ciddi riskler taşıdığını vurguluyor. Diyetisyen Harini Bala, bu konuda önemli uyarılarda bulundu.
#SağlıkHemen hemen herkes gün içinde yemek yapıp, ertesi gün tekrar ısıtarak tüketiyor. Bu durumun, bekleyen yemeklerde bakteri ve kimyasal oluşumunu tetiklediğini söyleyen Dr. Öğretim Üyesi Murat Doğan, uyarılarda bulundu. Yemeklerin günlük yapılıp, tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Doğan, “Tekrar ısıtılan yemekte oluşan bakteriler tifoya kadar götürebilir” dedi.
#YemekSoğuk havalardan sıkılanlar ve baharın güzelliği ve sıcağını özleyenler için harika bir kaçış yolu biliyorum. Beyrut… Bir buçuk saatlik bir uçuştan sonra ulaşacağınız, Ortadoğu’nun Paris’i olarak anılan bu şehrin mistik ve karmaşık havası sizi anında içine çekecek. Hem eğlendirip hem hüzünlendirip sizi deyim yerindeyse çarpacak. Şehrin işte böyle bir etkisi var.
#Beyrut Gezisi