Tadı göreceli olan deniz ürünlerinden yengeç, daha çok mavi yengeç türüyle ülkemizin Akdeniz ve Ege kıyılarında karşımıza çıkıyor. Ekonomik olarak lüks bir ürün kategorisinde olan yengeç nasıl temizlenir, nasıl pişirilir püf noktalarıyla birlikte haberimizde...
#YengeçDeniz ürünleri denince akla ilk olarak balık gelir. Ancak farklı seçenekler de vardır. Bunlardan biri de yengeç... Peki yengeç nasıl temizlenir ve pişirilir? İşte farklı bir şeyler denemek isteyenler için pratik yengeç pişirme yöntemleri...
#Yengeç Nasıl TemizlenirYemek kültüründe birbirinden farklı lezzetler bulunmaktadır. Özellikle yengeç ve ıstakoz gibi lezzetlerin doğru yöntemler ile pişirilmesi gerekmektedir. Yengeç nasıl pişirilir? Yengeç eti neden canlı pişirilir, kaç dakikada pişer? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#YengeçBalıkların kendine has özellikleri bulunmaktadır. Özellikle balık tüketileceği zaman balık ile ilgili her türlü detayların bilinmesi gerekmektedir. Gelincik balığı da orijinal balıklardan bir tanesidir. Gelincik Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Gelincik balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Balık genelde akla ilk gelen deniz ürünü. Izgarası, kızartması, ekmek arası ve daha pek çok farklı haliyle sofralarımızı süslüyor. Ancak balık dışında çok çeşitli deniz ürünleri de sofralarda kendine yer buluyor. Pavurya da bunlardan biri. Peki pavurya nedir? Pavurya nasıl pişirilir? İşte konuyla ilgili detaylar...
#PavuryaDenizler ve okyanuslar, pek çok balığa ve deniz canlısına ev sahipliği yapar. Halk arasında genellikle çizgili mercan olarak bilinmektedir. Genellikle de ılıman denizlerde yaşar. Çok meraklı ve ürkek bir balıktır. Eti beyaz ve çok lezzetlidir. 150-200 metrelik bir derinliğe sahiptir. Mırmır Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Granyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’nin bir süre önce beldeden mahalleye dönüştürülen Dalyan’da, İztuzu Sahili, kaya mezarları, çamur banyoları ve Kaunos harabelerinden sonra mavi yengeciyle de turizme hizmet veriyor. Dalyan’daki restoranlarda, 15 Mayıs ile 15 Haziran tarihleri arasında toplam 35 bin mavi yengeçn tatilciler ve turistler tarafından tüketiliyor.