Yemek bedeli vergi istisnası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklamayla gündeme geldi. Yemek kartı kullanımı zorunluluğunun kalktığını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vergi istisnasının kapsamının genişletildiğini ifade etti. Açıklamayla birlikte yemek bedeli vergi istinası da merak edilen konulardan biri oldu. Peki yemek bedeli vergi istisnası nedir, ne anlama geliyor? 2022 yemek bedeli vergi istisnası ne kadar? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Yemek Bedeli Vergi İstisnası NedirGeçen, ‘Çalışanlar yemek kartını alışverişte kullanamayacak’ başlıklı yazım sonrası yemek kartları marketlerde kullanılır mı, kullanılmaz mı tartışması başladı. Kimileri ‘yok öyle bir durum bir şey değişmedi’ dedi, kimileri ‘var ama Sosyal Güvenlik Kurumu’nun düzenleme yapması lazım’ dedi. Sonrasında yorumlar, ‘kararı doğru bulmuyoruz’a doğru kaydı. Tartışma halen de devam ediyor.
#Yemek KartlarıCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan iş dünyasına ve çalışanlara yeni uygulamaların müjdesi geldi: “Çalışanlara yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Artık çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kapsamına girecektir.” dedi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir diğer müjdemiz, çalışanlara yapılacak elektrik ve doğalgaz ödemelerinden vergi ve prim yükünün kaldırılması. İşverenlerin çalışanlarına yapacakları elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinin 1000 liralık kısmı gelir vergisi ve sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak.” ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanDamga Vergisi Kanunu’nun Mükerrer 30.maddesinin 1.fıkrası hükmü uyarınca, kanuna ekli (1) sayılı tabloda yer alan maktu vergiler (maktu ve nispi vergilerin asgari ve azami miktarlarını belirleyen hadler dahil), her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için tespit ve ilan olunan yeniden değerleme oranında artırılır.