MERSİN’in Silifke ilçesinde jandarma ekipleri devriye sırasında dere kenarında bitkin halde soğuktan etkilendiği belirlenen yavru yaban keçisi buldu. Ekipler, monta sardıkları hayvanı, Doğa Koruma Milli Parklar Şefliği'ne teslimini sağladı.
#MersinErzincan'da doğal yaşamın korunması için kurulan 70 fotokapanın görüntülediği çok sayıda ayı, kurt, tilki, keklik, çengel boynuzlu dağ keçisi, domuz, vaşak ve tavşan gibi hayvanlar, kentin yaban hayatı zenginliğini ortaya koydu.
#ErzincanTarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden yaz sıcağında susuz kalan yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak üzere ülke genelinde belirlenen alanlara su yalakları yerleştirdi. Yalaklarda serinleyip su içen vaşak, ayı, yaban keçisi ve domuzlar fotokapana yansıdı.
#AnkaraTarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile Karadeniz’de hamsi avına 10 süreyle yasak getirildi. Öte yandan avlanması yasaklanan hamsinin boyları tartışılırken, 'yunuslar kontrollü avlansın' önerisiyle eleştirilen Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Kocabaş açıklamalarda bulundu. Yunusların, hamsi popülasyonunu etkilediği görüşünü öne süren Kocabaş, “'Yunuslar kontrollü avlatılsın' demişim diye günah keçisi ilan ediliyorum. Demedim ama popülasyon yönetimi diye bir kavram var. Onun arkasındayım" dedi.
#TRABZONERZİNCAN'da dağlık alanda devriye görevi yapan jandarma ekipleri, silahla vurulduğu tespit edilen yaralı yavru dağ keçisine sahip çıktı. Jandarmanın kucağına aldığı yavru keçi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
#ErzincanYaralanmış yırtıcı bir kuş gördüğünüzde ya da evinizin dibine kadar yanaşmış olan bir yılanla karşılaştığınızda ne yaparsınız? Artık arayabileceğiniz bir ilkyardım hattı var. Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) nisan ayında hayata geçirdiği Yaban Hayatı İlkyardım Hattı bu konuda hizmet veriyor. Göç ve yavrulama dönemlerinde ihbarlar artıyor. Yaz aylarında da yılanlarla ilgili hassasiyet üst seviyede. Aşırı hassasiyet ve yetersiz bilgi ise bazen ilginç vakalara neden oluyor. Örneğin “Uçamayan şahin bulduk” ihbarı siyah bir tavuk çıkabiliyor.
#Doğal Hayatı Koruma VakfıTürkiye insan acımasızlığı ve küresel iklim şartları yüzünden hızla göllerinde su, derelerinde balık, ormanlarında kuş bile olmayan bir ülke haline geliyor. Devletçe alınan önlemler, yapılan çalışmalar da eğitimsizlik, duyarsızlık, altyapı eksikliği, yanlış ve kötü alışkanlıklar, kötü yönetimler nedeniyle boşa gidiyor. Doğal denge bozuluyor, yaşam zinciri kopuyor. Kışın yağış azalıyor, yazın sel basıyor ülkeyi. Kuraklık Anadolu ve Trakya’nın belini büküyor. İşte son birkaç günde memlekette durum: