Denizlerin en önemli canlılarından biri olan denizhıyarının soyunun geleceği tehlike altında. Güvenlik güçleri baskınlarla sık sık milyonlarca lira değerinde denizhıyarına el koyuyor. Peki bu canlılar neden bu kadar kıymetli? Detaylar haberimizde...
#Denizhıyarı- Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Bakıcı:"2015-2016 av döneminde, yasa dışı avlanan 61 kişi hakkında işlem yapıldı. Bu kişiler hakkında 50 bin 50 lira idari yaptırım kararı, 48 bin 400 lira da tazminat talep edilmiş olup, 19 yarı otomatik ve tam otomatik av tüfeğine de el konulmuştur"
Dünya üzerindeki en el değmemiş göllerden biri Hövsgöl. Etrafını çeviren dağlarla, pırıl pırıl mavi sularıyla, sadece buraya özgü balık türleriyle tam bir doğa harikası... Ancak 1940'lardan bu yana yaşanan değişimler, bu güzelliği de tehlikeye attı. Üstelik bu durum hepimizi çok yakından ilgilendiriyor. İşte bilim insanlarının son 15 yıldır yanıtını aradığı soru ve diğer ayrıntılar...
#MoğolistanTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, su ürünleri ihracatının yıl sonuna kadar 2 milyar dolara yaklaşmasını beklediklerini bildirdi. Yumaklı, 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda hafta sonunda yurdu etkisi altına alan fırtına ve sağanaktan etkilenen balıkçılara geçmiş olsun dileğini iletti.
#İbrahim YumaklıTarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Geçen yıl su ürünleri ihracatımız 1,4 milyar doların üzerinde gerçekleşti. 2022 yılı ihracatımızın 1,5 milyar doları aşmasını bekliyoruz. 2023 yılı ihracat hedefimiz 2 milyar dolara emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.
#Su ÜrünüTarım ve Orman Bakanlığı tarafından deniz tabanındaki hayalet ağların önüne geçilmesi ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla hayata geçirilen 'marka' uygulaması kapsamında 30 Eylül'den sonra üzerinde 'QR' kod bulunan markaları, tüm ağ malzemelerine taktırmadan avlanan balıkçılara, 3 bin 714 lira ceza kesilip ruhsatlarına 30 gün el konulacak. Gemi gırgır ise ceza 3 katı uygulanacak.
#Balıkçı