Yardımcı fiiller, isim soylu kelimelerin yanına getirilerek bu kelimelerden birleşik fiil yapar. Örneğin ''yardımcı'', isim soylu bir sözcüktür. ''Yardımcı olmak'' ise cümle içerisinde birleşik fiil olarak kullanılır. Yardımcı eylemler, fiil soylu sözcüklerle de kullanılabilir. Örneğin: ''Yapıp etmek'' Yardımcı fiil nedir ve ne zaman kullanılır tüm detayları ile derledik.
#EğitimBir eylemin, söylendiği anda yapıldığını bildiren cümlelere, şimdiki zaman cümleleri denir. İngilizcede şimdiki zaman cümleleri Present Continius Tense olarak adlandırılır. Present Continius Tense cümlelerinde fiilin sonuna -ing eki getirilir. Örneğin: Swim - Swimming. İngilizcede ing eki nedir, ne işe yarar ve ne zaman gelir? İngilizcede ing eki alan ve almayan fiilleri örnek cümleler ile birlikte derledik.
#İngilizce'de İng Eki Nedir Ne İşe Yarar Ve Ne Zaman Gelir?Türkçede zamanlar, geçmiş zaman, şimdiki zaman, geniş zaman ve gelecek zaman olmak üzere dörde ayrılır. Bir eylemin şimdi değil daha sonra yapılacağını bildiren cümlelere, gelecek zaman denir. Tüm planlar ve hayaller de geniş zaman kipleriyle anlatılır. Örneğin: ''Gelecek yaz Paris'e gideceğim.'' Bu cümlede gitmek fiiline -ecek eki getirilmiştir. Gelecek zaman eki nedir, kaça ayrılır ve örnekleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Gelecek Zaman Eki Nedir Kaça Ayrılır Ve Örnekleri Nelerdir?Her dilde olduğu gibi İngilizcede de zaman kavramlarını öğrenmek ve doğru kullanmak oldukça önemlidir. Özellikle sohbet esnasında karşınızdaki kişi ya da kişilere zaman kavramından bahsederken doğru bir biçimde aktarmanız gerekmektedir. Önceden olmuş bir olayı anlatırken bu durumda devreye Past Perfect Tense giriyor. İşte, tüm detaylar.
#Past Perfect TenseTürkçe dilbilgisi ve anlatım konuları içinde en çok ilgi duyulan ve bilgi edinilmek istenen ders başlıklarından biri zarflardır. Sıfatlar ile karıştırılabilen zarflara dair kafa karışıklıklarına son vermek için zarf nedir? Zarf çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir? Zarfların konu anlatımı ve örnekleri konu başlıklarını sizler için derledik.
#Zarf Nedir?