Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde sigorta primini kendisi ödemekle yükümlü vatandaşların, prim borcu ödeme süresinin 31 Mayıs 2024'e ertelendiğini açıkladı.
#Çalışma Ve Sosyal Güvenlik BakanıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, deprem bölgelerini ziyaret edip Hatay ve Kahramanmaraş'ta çalışmalar hakkında bilgi aldı. Erdoğan, Hatay'daki AFAD merkezinde gerçekleştirilen toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Kalıcı konutlar için TOKİ hazırlığını yapıyor. Konutlarımızın hiçbiri zemin +3 ya da 4 katı geçmeyecek. Güçlendirme diye bir mantıkla inşa ve ihya çalışmaları yapmayacağız. Hepsi sıfırdan zemin +3 ya da 4 şeklinde yapılacak. Yerleşim yerlerimizi mümkün olduğu kadar ovalardan dağlara doğru kaydırarak, zemin sıvılaşmalarının yol açtığı felaketlerden uzak tutmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Depremden etkilenen bölgelerde TOKİ ödemelerini 3 ay süreyle erteledik" dedi. Hatay'ın ardından Kahramanmaraş'a geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada da son durum hakkında açıklamalarda bulundu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBorçların yapılandırılmasına ilişkin yasa teklifi Meclis’te görüşüldü. Teklife göre vergi borçlarının yapılandırılmasından 43.5 milyar lira, sigorta borçlarının yapılandırılmasından da 47.8 milyar lira olmak üzere toplam 91.3 milyar liralık gelir elde edilmesi bekleniyor.
#TBMM Plan Ve Bütçe KomisyonuBorç yapılandırmanın detayları belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrasında açıkladığı yapılandırma, 10 milyon kişiye ait 470 milyar liralık borcu kapsıyor. Yapılandırma ile 31 Aralık 2022 öncesinde kesilmiş 2 bin TL’nin altındaki borçlar silinecek.
#Borç YapılandırmaHazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir'de İş Dünyası ile Buluşma programına katıldı. Bakan Nebati, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin düzenlemelerde 48 eşit taksitle ödeme yapılacağını söyledi. Daha kısa sürede ödemek isteyenlere de avantajlar sağlanacak.
#Hazine Ve Maliye BakanıVatandaşların devlete olan vergi, ceza ve prim borçları için Cumhuriyet tarihinin kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. Detaylarını yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni düzenleme hangi borçları kapsayacak, ne zaman yürürlüğe girecek? İşte tüm detaylar...
#YapılandırmaVatandaşların devlete olan vergi, ceza ve prim borçları için Cumhuriyet tarihinin kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. Detaylarını yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni düzenleme hangi borçları kapsayacak, ne zaman yürürlüğe girecek? İşte tüm detaylar...
#Borç YapılandırmasıSosyal Güvenlik Kurumu 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu gereğince GSS prim borcu olan vatandaşların başvuru yapmasına gerek kalmadan borçlarını otomatik olarak yapılandırmıştı. Bugün ise bu yapılandırma kapsamında ödeme için son gün. Ayrıca 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu'na giren diğer borçların ikinci taksit ödemelerinin de bugün yapılması gerekiyor.
#VergiPrim borçlarını yapılandıran vatandaşların kanunun getirdiği avantajlardan yararlanabilmesi için borçlarının ilk taksit ödemesinin bugün yapılması gerekiyor. Bugüne kadar hiç gelir testi yaptırmamış vatandaşların 30 Kasım tarihine kadar gelir testi yaptırmaları durumunda çıkan sonuca göre geliri asgari ücretin üçte birinin altında olanların tüm borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.
#Borç YapılandırmaSosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 7326 sayılı kanun kapsamında 1 milyon 190 bin kişinin toplam 61 milyar liralık yapılandırma başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödemeleri 30 Kasım 2021’e kadar yapılabilecek.
#Borç YapılandırmaVergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun kapsamında vergi dairelerine 5 milyon 804 bin 861 mükellef başvuruda bulunurken, 152 milyar 663 milyon lira alacak yapılandırıldı.
#Borç YapılandırmaMilyonlarca kişiyi ilgilendiren yapılandırma kanunu ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Yapılandırmada başvuru süresi 31 Ağustos’tan 30 Eylül’e, ilk taksit ödeme süresi de eylül ayından ekim ayı sonuna kadar uzatıldı. Peki, Yapılandırma kapsamında hangi borçlar var? Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?
#Yapılandırma Kapsamında Hangi Borçlar VarGelir İdaresi Başkanlığı yeni yapılandırma kanunuyla getirilen imkanların anlatıldığı, başvurunun hangi şartlarda ve nereye yapılabileceğine, kapsamda hangi borçların yer aldığına ilişkin bilgilerin bulunduğu "Yapılandırma Kanunu Rehberi" hazırladı.
#Gelir İdaresi BaşkanlığıSoru: 26 yaşındayım. Babam 1998’de rahmetli oldu, bu yaşıma kadar babamın soyadını taşımıyordum, son bir aydır taşıyorum. Sigortadan emekliydi, yetim aylığını almadım. Geriye dönük alabilme şansım var mı, 18 yaşımdan önceki maaşlarımı alabiliyor muyum? Hasar D.
#YAZARVergi borcu ödeme işlemi, yapılandırma başvurusunun 1 Şubat tarihinde tamamlanmasının ardından başladı. KYK, SGK, MTV gibi borçları kapsayan vergi borcunu yapılandıranlar, e devlet ya da Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi borcu ödeme ekranı üzerinden peşin veya ilk taksit ödemelerini gerçekleştirecekler. Yapılandırılan borcun tamamının belirlenen tarihe kadar ödenmesi halinde, gecikme zammı ve gecikme faizi yerine hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından ayrıca yüzde 90 indirim sağlanacak. İşte, vergi borcu ödeme ekranı ve konuyla ilgili bilgiler.
#Vergi Borcu ÖdemeAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılmasında bugüne kadar 1 milyon 428 bin kişinin başvuru yaptığını, 79 milyar 24 milyon liralık borç için yapılandırma yapıldığını belirtti.
#YapılandırmaSOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) ile kamu bankaları arasında birikmiş prim borçlarını ödeyip, dondurulmuş hizmet sürelerini tamamlayarak emekli olabilecek sigortalılara yönelik kredi işbirliği protokolü imzalandı. SGK Başkanı İsmail Yılmaz, "Yapılandırılan borcunu ödemesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisi ile emeklilik imkanı sunulacaktır" dedi.
#SgkBugüne kadar atılan adımların ekonomi ve hukuk alanında yapılacak reformlarla desteklenmesinin Türkiye’nin pandemi sonrası döneme hazırlanması bakımından oldukça kritik önem taşıdığına dikkat çeken BTB Başkanı Özer Matlı, “İnanıyorum ki 2021 yılı, hayata geçirilecek reform niteliğindeki yeni düzenlemelerle, Covid-19 sürecinde elini ve gövdesini taşın altına koymaktan çekinmeyen iş dünyamızın ve ülkemizin yılı olacaktır” dedi.
#BursaKYK borç yapılandırma işlemi e devlet ve Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinden alınmaya devam ediyor. Devlet tarafından sağlanan KYK kredilerini alarak, borcunu ödemekte zorlananlar, yapılandırma başvuru süresince, İnteraktif Vergi Dairesi'nin internet sitesi üzerinden müracaatlarını tamamlayacaklar. İmkandan faydalanmak isteyenler 31 Aralık tarihine kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirecekler. KYK borç ödemede, ilk taksit ödemesi ise Ocak 2021'de gerçekleşecek. İşte, 2020 KYK borcu yapılandırma başvurusu ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...
#KYK Borç Yapılandırma BaşvurusuVergi borcu yapılandırma başvuru E-Devlet ekranı pek çok vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor.7256 sayılı kanun kapsamında gerçekleştirilen vergi borcu yapılandırma işlemi, E-Devlet şifresi gerektirebiliyor. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV ile sosyal güvenlik primi, trafik, seçim, nüfus para cezaları gibi pek çok kalemde yapılacak olan vergi borcu yapılandırma işlemleri belirli işlemlerle tamamlanacak. KYK, MTV, SGK, GSS borcu ve pek çok kalemde borçlu kişilerin müracaat edebileceği vergi borcu yapılandırma süreci, internet üzerinden birkaç adımda gerçekleştirilebilecek. 7256 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında gerçekleşecek olan vergi borcu yapılandırma işlemleri ile ödemeler, 18 ay taksit ve toplam 36 ay vadede tamamlanacak. Peki, vergi borcu yapılandırma işlemi nasıl yapılır? İşte, adım adım yapılandırma süreci hakkında detaylı bilgiler
#Vergi Borcu YapılandırmaVergi borcu yapılandırma başvuru E-Devlet ekranı pek çok vatandaşın gündeminde yer almaya devam ediyor.7256 sayılı kanun kapsamında gerçekleştirilen vergi borcu yapılandırma işlemi, E-Devlet şifresi gerektirebiliyor. Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV ile sosyal güvenlik primi, trafik, seçim, nüfus para cezaları gibi pek çok kalemde yapılacak olan vergi borcu yapılandırma işlemleri belirli işlemlerle tamamlanacak. KYK, MTV, SGK, GSS borcu ve pek çok kalemde borçlu kişilerin müracaat edebileceği vergi borcu yapılandırma süreci, internet üzerinden birkaç adımda gerçekleştirilebilecek. 7256 sayılı yapılandırma kanunu kapsamında gerçekleşecek olan vergi borcu yapılandırma işlemleri ile ödemeler, 18 ay taksit ve toplam 36 ay vadede tamamlanacak. Peki, vergi borcu yapılandırma işlemi nasıl yapılır? İşte, adım adım yapılandırma süreci hakkında detaylı bilgiler
#Vergi Borcu