Pek çok yeni teknoloji gibi yapay zeka da kötü amaçlı kişilerin kullandığı bir araca dönüşmüş durumda. Yapay zeka ile üretilen gerçekçi görüntüler ve sesler, dolandırıcıların yeni silahı haline geldi. Peki hangi durumlar riskli? Dolandırıcıların hedefi olduğundan şüphelenenler ne yapabilir? Yapay zeka ile klonlanan sesi anlamak mümkün mü? Nasıl önlemler almak gerekiyor? Bu soruları ve daha fazlasını Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan ile mercek altına aldık.
#TeknolojiAI, deepfake ya da yapay zekâ kelimelerinin geçmediği bir yazı okumayalı çok oldu. Hemen her gün yapay zekâ üzerine haberler, globalde müziği nasıl etkileyeceği yönünde yorumlar, büyük firmalardan hamleler işitiyoruz. Peki, bu yeni gerçeklikten korkmalı mı?
#Sinem VuralGünümüzde bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir ürünü olarak dijital nesnelerin yoğun bir şekilde kullanılması gençler, çocuklar ve yetişkinler üzerinde farklı farklı etkileri ortaya çıkarıyor. Buna göre yaşamsal sürecin bir parçası ve fırsatı olarak görebileceğimiz dijital nesneler ile yeni arkadaşlıklar edinme ve sürdürme, bilgiye kolay erişim, zaman geçirme ve oyalama aracı olarak karşımıza çıkıyor.
#Konuk Yazar2021 itibariyle dünyanın en çok satan ilk 5 telefon markasından biri. Çin’de doğdu ve kısa sürede ülkenin en büyük markalarından biri olması yetmedi, globale açıldı ve Türkiye’de kullanıcılarıyla buluşması da geçtiğimiz yıllarda gerçekleşti. Yapay zekadan endüstriyel tasarıma, 5G’den gelişmiş pek çok teknolojiye kadar önemli işlere imza attı ve Hi-Fi kalitesinde ses yongası yerleştirmeden tutun da ilk ekran içi parmak izi okuyucuya ve hatta dünyanın en ince akıllı telefonunu üretme gibi ses getirecek işlerde onun adı var. Evet, vivo’dan bahsediyoruz. Katar’da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası’nın resmi akıllı telefonu ve telefon sektöründeki tek resmi sponsoru olan şirket, bugün yepyeni bir ürünüyle karşımıza çıkıyor. İşte karşınızda şık tasarımı, gelişmiş kamera sistemi ve güçlü performansıyla ses getirmesini beklediğim yeni vivo V25 5G…
#Sponsorlu İçerikPandemi sezonu, yaz rehaveti derken durağan bir dönem geçiren yayın dünyası sonbaharla başlayan yeni sezona heyecan verici kitaplarla giriyor. Hürriyet Kitap Sanat’ın her sene hazırladığı yeni sezon dosyasında bu kez 29 yayınevinin, önümüzdeki üç ay içinde raflara çıkaracağı yerli-yabancı, edebiyat ve edebiyat dışı kitapları sizi bekliyor. Kitaplığınızı gözden geçirip yeni okumalara alan açmanın tam sırası...
#Yeni SezonASUS, PCI Express 4.0 teknolojisini orta seviye sistemlere getiren AMD B550 yonga setiyle donatılmış yeni anakartlarını duyurdu. AMD B550 anakartlar, 3. Nesil AMD Ryzen masaüstü işlemcilerle genel amaçlı 20 adet PCIe 4.0 veri yolu kullanmaya olanak veriyor. Tüm yeni ASUS B550 anakartlarda, ana PCIe yuvası 16 veri yoluyla PCIe 4.0 bağlantısı sunuyor. Doğrudan 3. Nesil AMD Ryzen işlemciler üzerinden dört adet USB 3.2 Gen 2 girişiyle 10 Gbps hız almak da mümkün oluyor.
#AsusHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#Ankademi