Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla üretilen yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İMECE’nin 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacağını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkânlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz.” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTÜBİTAK 1515 kodlu Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı desteğine hak kazanan ‘Turkcell 6GEN LAB’ projesi, geleceğe yönelik 6G şebekelerin yapay zeka tabanlı otonom yetenekler ile geliştirilmesine odaklanacak. Ayrıca proje sayesinde şirket, yerli teknolojiler alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve tersine beyin göçüne katkı sağlamayı hedefliyor.
#TurkcellUzay teknolojisi, astronotların ve bilim adamlarının yıldızları, gezegenleri ve evrenin yaratılışını araştırmasına yardımcı oldu. Ancak uzay teknolojisi günlük uygulamalar için de kullanılabilir mi? Tüm detayları ile sizler için derledik.
#Uzay TeknolojileriBelli bir fark ile beraber 2.4 GHZ ve 5 GHZ ön plana çıkar. Özellikle bu iki sistem arasındaki fark merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki 2.4 GHZ ve 5 GHZ arasındaki fark nedir? 2.4 GHZ ile 5 GHZ farkı üzerine merak edilen bilgileri derledik.
Teknolojinin hızla gelişmesi ile hesap makinesi gibi oldukça basit olarak başlayan bilgisayar gelişerek bugünkü halini almıştır. Bilgisayarı oluşturan parçalardan biri de DDR Ram’lerdir. DDR Ram nedir? DDR ram ne işe yarar? DDR3 ile DDR4 ram arasındaki farklar nelerdir? İşte bilgisayar donanımları arasında olan DDR Ramler ile ilgili detaylar.
#DDR Nedir Ve Ne İşe Yarar?Türkiye’de yerli üretimin gelişmesini hedefleyen Vodafone, genişbant yatırımlarında tedarik zincirine katılabilecek KOBİ’lerle işbirliği yapmaya devam ediyor. Vodafone; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu katılımı ve TOBB ortaklığında düzenlenen “Teknolojide Yerli Üretim ve KOBİ’lerin Gücü” etkinliğinde KOBİ’lerle üçüncü kez bir araya geldi. 300’ü aşkın KOBİ temsilcisinin katıldığı etkinlikte, Vodafone’un devreye alınan ihalelerinin duyurulacağı Tedarik Zinciri Portalı da tanıtıldı.
#VodafoneYerli ve milli 5G altyapısının geliştirilmesinde sorumluluk üstlenen Prof. Dr. Oğuz Bayat, 5G, 2021 yılı içinde seçilen bölgelerde son kullanıcıların hizmetine açılabilir ve yaygınlaşma süreci başlayabilir. Böylece, veri hızı 100 kat artacak ve uzaktan robotik ameliyatları başlayacak dedi.
#5GSalgın sürecinde uzaktan eğitim ve uzaktan çalışma sistemine geçilmesi nedeniyle internet trafiğinde büyük artış yaşandığını aktaran Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), şu açıklamayı yaptı: “Bu talep artışı şebeke altyapısını yetersiz bıraktı. Ancak ülkemizde de çalışmalarını sürdürdüğümüz 5G teknolojileri ile bu alanda hızlı bir gelişim ve değişim yaşanacak.”
#GazetehaberleriTurkcell genişbant veri taşıma hızında yeni bir rekora imza attı. Edirne ve Gebze veri merkezleri arasındaki canlı şebekesi üzerinden tek taşıyıcı ile 400 Gbps veri transferi gerçekleştirerek, en uzun mesafede bu hıza ulaşabilen dünyanın ilk operatörü oldu.
#TurkcellUlaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: "Veri indirme hızının iyileştirilmesi ve erişim hızında tüketici nezdinde şeffaflığın sağlanması amacıyla 1 Ocak 2019 itibarıyla Adil Kullanım Noktası tamamen kaldırılacak. AKN'nin kaldırılması dolayısıyla aboneler herhangi bir dilekçe vermeyecek. Bu uygulama nedeniyle de ilave ücret alınmayacak. Vatandaşın haksız yere bir hizmetin ödemesiyle karşı karşıyla kalmaması için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Biz, vatandaşımızı bu konuda kimseye yem etmek istemeyiz" açıklamasında bulundu.
#İnternetTÜRK Telekom Üst Yöneticisi Paul Doany, “5G bizim için büyük bir fırsat olacak. Bu alanda yatırımlarla büyüyebiliriz” dedi. 12-14 Haziran’da Londra’da gerçekleştirilen 5G Dünya Zirvesi’nde “5G ile geliştirilen yeni iş modelleri” konulu panelde konuşan Doany, 5G’nin mevcut ve potansiyel kullanım alanları ile operatörlere sunacağı yeni iş imkanları ve ek kazançlara dikkat çekti.
#Paul DoanyUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: "4,5G hizmetlerinin verilmeye başlamasıyla mobil internet kullanımı çok hızlı bir şekilde artış gösterdi. Cihazı veya SIM kartı 4,5G hizmetine uyumlu olan vatandaşlarımızın aylık internet kullanımı 5,5 gigabaytı geçiyor" açıklamasında bulundu.
#Ulaştırma Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet ArslanUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 4,5G hizmetlerinin verilmeye başlamasıyla mobil internet kullanımının çok hızlı arttığını belirterek, "Cihazı veya SIM kartı 4,5G hizmetine uyumlu olan vatandaşlarımızın aylık internet kullanımı 5,5 gigabaytı geçiyor." dedi.
#4.5 GTürk Telekom CEO’su Rami Aslan, darbe gecesi yüksek düzeyde alarma geçip acil durum takımı oluşturduklarını dile getirerek “Darbecilerin olduğu bölgeleri iletişime kapattık” dedi. Aslan verdikleri 10 milyar lira yatırım sözünden de dönmeyeceklerini vurguladı.
#Türk Telekom2020 yılında hayatımıza girmesi beklenen ve 10 Gbps veri aktarım hızına çıkacak 5G mobil iletişim teknolojisinin çalışmaları Almanya’daki Dresden Teknik Üniversitesi’nde devam ediyor. Bu üniversitede yer alan Vodafone Mobil İletişim Sistemleri Bölümü’ndeki ekipte ise birçok Türk lider var.
#5GUlaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Mayıs'ta yapılacak 4G ihalesinin ardından söz konusu hizmetin 1 Ocak 2016'dan itibaren hizmete sunulmasının planlandığını belirterek, "Bu süreye kadar işletmecilerin şebekelerini 4G hizmetine hazır hale getirmeleri gerekiyor" dedi.
#4G802.11n Wi-Fi standardına yeni yeni alışırken IEEE, standarda yeni bir harf daha eklemek planında. Wi-Fi standardının bir sonraki sürümü olması planlanan ve Bir önceki WiFi standarına göre neredeyse 4 kat hızlı olacak olan 802.11ac, gelişmiş eşzamanlı aktarım teknolojisi sayesinde veri aktarımını 1Gbps'ye çıkaracak.