DEM Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Bolu’da aday çıkarma kararı aldı. Adaylarla ilgili değerlendirmeye MYK’nın bugünkü toplantısında devam edilecek. İstanbul için eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş en güçlü aday.
#DEM PartiÇocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, Ankara'da HDP Genel Merkezi önüne siyah çelenk bıraktı. HDP'lilerin çelengi atmak istemesi üzerine arbede yaşandı. HDP Genel Merkezi önünde sabah yaşanan gerginliğin ardından 2 kez daha arbede yaşandı. 8 kişi gözaltına alındı.
#HDPKHK ile ihraç edildiği işine dönebilmek için 269 gündür açlık grevi yapan ve 193 gündür tutuklu bulunan Nuriye Gülmen’in, örgüt üyeliği suçundan mahkum edilerek, tahliyesine karar verildi. Böylece Gülmen’in mahkemeye getirilmeden yargılanması tamamlandı. Mahkeme, diğer tutuksuz sanıklar Semih Özakça ve Acun Karadağ’ın ise tüm suçlardan beraatına karar verdi.
#Son Dakika‘Hayata Dönüş’ operasyonu sırasında kolunu, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile işini kaybeden Veli Saçılık’ın 13 Haziran’da yaptığı eyleme uzaktan destek veren annesi 70 yaşındaki Kezban Saçılık’ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet’ suçundan soruşturma başlatıldı.
#Hayata DönüşOHAL KHK’sıyla kamudaki görevinden ihraç edilen sosyolog Veli Saçılık, işine geri dönmek için sürdürdüğü eylemde önceki akşam polisin sıktığı plastik mermilerin vücudundaki izlerini sosyal medyada paylaştı. Saçılık, Twitter’dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da etiketleyerek, “Üstüme yüzlerce plastik mermi boşalttı polis. Böyle bir şey olabilir mi yaa” diye yazdı.
#Plastik MermiAile ve Sosyal Politikalar Ankara İl Müdürlüğü’nde sosyolog olarak çalışan Veli Saçılık, KHK ile kamu görevinden ihraç edildi. Saçılık, 2000 yılında, Burdur Cezaevi’ndeki hayata dönüş operasyonunda dozerin koparması sonucu kolunu kaybetmesiyle gündeme gelmişti. Saçılık, “Beni açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar, ama yıldıramazlar” dedi.
#Veli SaçılıkBurdur Cezaevi’ne 2000’da düzenlenen operasyonda, cezaevi duvarını yıkmaya çalışan dozerin kepçe darbesiyle kolu kopan, önce kopan kolu için ödenen tazminatın geri alınmasına, sonra da Burdur Cezaevi’nin yıkılan duvarının bedelini ödemesine karar verilmesi büyük tepki uyandıran Veli Saçılık’ı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararı da koruyamadı. AİHM’nin, Saçılık hakkında verdiği, tazminat bedelinin geri alınamayacağı yönündeki kararına rağmen Saçılık’a kopan kolunun bedeli olarak ödenen tazminatı geri ödemesi için icra müdürlüğü kanalıyla yazı gönderildi.
#Veli SaçılıkBURDUR Cezaevi’nde 2000 yılındaki operasyonda duvarı delen dozerin kepçe darbesiyle sağ kolu kopan 37 yaşındaki Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu 61 mahkum ve tutuklu hakkında, ’cezaevinde oluşan hasarı karşılamaları’ için açılan davada mahkeme, 61 mahkum ve tutuklunun toplam 25 bin 369 TL tazminat ödemesine hükmetti.
- Burdur Cezaevi'ne 2000 yılında yapılan müdahale sonucu ortaya çıkan zararın, o dönem cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerden tazmin edilmesine yönelik davada karar, 78'inci duruşmada çıktı - Müdahale sırasında cezaevine giren dozer ile duvar arasında kalması sonucu kolu kopan Veli Saçılık da katıldığı duruşmada mahkeme, zararın o dönem cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerden tazmin edilmesine karar verdi
Güvenlik güçlerinin temmuz 2000'de Burdur E Tipi Cezaevi'ndeki eylemi bastırmak için düzenlşedikleri operasyonda sağ kolu dirseğinden kopan Veli Saçılık, İçişleri ve Adalet Bakanlığı aleyhine açtığı davayı kazandı. Antalya 1'inci İdare Mahkemesi, Saçılık'a 100 bin YTL maddi, 50 bin YTL de manevi tazminat ödenmesine karar verdi.