Siber suç ekonomisi her geçen gün büyüyor. Siber suçlular her fırsatı kurbanlarının kişisel verilerini ya da paralarını elde edebilmek için değerlendirmeye çalışıyorlar. İnternet kullanıcılarının, önemli gün ve haftalarda, bayram günlerinde, dijital hareketliliğin yoğun olabileceği her ortamda bir siber dolandırıcının da olabileceğini düşünerek hareket etmesi gerekiyor.
#EsetVekalet vermeden kurban kesilebilir mi sorusu, mevcut durumu nedeniyle vekalet veremeyecek olan kişiler ya da yakınları tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre vekalet vermeden kurban kesilebilir mi? İşte, vekalet yoluyla kurban kesimi hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Vekalet Vermeden Kurban Kesilir MiSiber güvenlik uzmanları, bayram döneminde bilgisayar, tablet ve telefon kullanıcılarının siber dolandırıcıların hedefi olmaması için önerilerde bulundu. “Siber suçlular kendilerine uygun kurban bulma peşinde“ diyen uzmanlar, özel bayram mesajları, imkansız teklifler ve online bağış yapılacak siteler konusunda uyanık olmaya çağırdı.
#Kurbanbayrami2020Almanya’nın Köln, Duisburg ve Lünen kentlerinde, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile Diyanet İşleri Türk İslam Birliğince (DİTİB) ortak yürütülen ‘2019 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’ tanıtım toplantıları düzenlendi.
#Almanya’Da ‘Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu’ESET, Türkiye’de Kurban Bayramı döneminde kullanıcıların siber dolandırıcıların hedefi olmamaları için önerilerde bulundu. Şirketin İstanbul Teknik Müdürü Gürcan Şen kurban bayramı ve tatil döneminde dijital olarak güvende kalmak için şu 7 öneriyi yaptı.
#HaclerKurban Bayramı'na az bir süre kala, Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Hava Kurumu kurbanlık fiyatlarını belirledi. Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı kurban bedelini 240 YTL olarak belirlerken, Türk Hava Kurumu’nun kurban bedeli ise 230 YTL olarak belirlendi.
Bayramın ilk günü vekaletle ilgili bilgiler araştırılıyor. Kurban kesimini kendisi değil bir başkasına yaptıracak müslümanlar, vekalet verme işlemleriyle ilgili Diyanet'i referans alıyor. Kurban ibadeti, hac ve zekat gibi mal ile yapılan bir ibadet olduğundan vekalet verilerek gerçekleştirilmesinin dinen bir sakıncası bulunmuyor. Kurbanda önemli olan niyet iken vekaleten kendisi adına kurban kestirebilir. Kurban Bayramı 28 Haziran Pazar günü başlıyor. Dinen Kurban kesmekle hükümlü binlerce kişi yarın ibadetlerini yerine getirecek. Vekaletle kurban kestirmeye hazırlananlar ise " Kurban vekaleti nasıl verilir" soruna cevap arıyor. Peki Kurban vekaleti ne zaman verilir? Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili tartışmalara son noktayı koydu.
#Kurban Vekaleti Nasıl VerilirKızılay kurban bağış bedeli, Kurban Bayramı'na kısa süre kala açıklandı. Kurban ibadetlerini idrak edecek olan vatandaşlar için 2022 yılı kurban bedeli belirlendi. Kurban bağışları peşin fiyatına 2 taksit ile yapılabilecek. Ayrıca aşağıda belirtilen bankalarda +2 taksit imkânı sunulabilecek. Peki, Kızılay kurban bağış bedeli ne kadar, kaç TL oldu? İşte, Kızılay'ın 2022 yılı kurban bağışı fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Kurban BağışKurbanlık fiyatları pek çok vatandaşın merak ettiği konular arasında yer alıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) tarafından açıklanan kurbanlık fiyatları için geri sayım sürerken, illere göre fiyat bilgisi de netleşmeye başladı. Peki, kurbanlık fiyatları ne kadar olacak?
#Kurban2022 Kurban vekalet ücreti Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, tarafından açıklandı. Ali Erbaş, 2022 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt dışında ve yurt içinde ne kadar olacağını ilan etti. Peki, vekaletle kurban kesimi bedeli ne kadar?
#Kurban Kesimi