Hayvan kaynaklı büyük bir salgınla kaosa sürüklenen dünyada et yemek yasaklansaydı nasıl bir hayatımız olurdu... Yazar Mehmet Mollaosmanoğlu, son distopik romanı “Veganlar”da et yemenin cezalandırıldığı çevreci ama yasakçı bir sistemi odağına alıyor. Yazarla gizem dozu yüksek yeni kitabını konuştuk.
#Mehmet MollaosmanoğluSalgın ile eve kapanmak, dolayısıyla hareketin azalması ve beslenme alışkanlıklarının değişmesi obeziteyi arttırdı. 3-4 ay boyunca obezite ameliyatları durmuş olmasına rağmen 2020’nin son 4-5 ayında 20 binden fazla kişi ameliyat masasına yattı, ki bu oran 2019’u solladı. Aşırı kilo, obezite koronavirüse yakalanma ihtimalini arttırırken, kısa zamanda çok kilo vermek isteyenler ya mucize hap ya da diyetler ile hayatlarını riske ediyor ya da ameliyat masasına yatıyor. Peki yok mu bu işin başka bir çözümü?
#YAZARKoronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
#Pandemi Süreci