Mangal kültürüyle yoğrulmuş bir ülkede vegan olmak zor bir seçim. Türkiye her ne kadar ham kategoriler işi ve sebze yemeklerinde bol alternatifli bir mutfağa sahip olsa da kahvaltıların vazgeçilmezi peynirler, yumurtalar; yaz akşamlarının sosu balık ızgaralar, pirzolalar kaçınılmaz şekilde karşınıza çıkabilir...
#VeganBaharın habercisi olan yerel festivallerin zamanı geldi. Otlu yemekler, yöresel tadımlıklar, konserler ve sergilerle adeta panayır yerine dönen sokaklar, meraklıları için geri sayımda... Bu yıl da birbirinden renkli festivaller sizi bekliyor. Gerekli hazırlığınızı yapın ve kendinizi eğlenceye bırakın... İşte size birkaç öneri...
#FestivallerPerhize 37 saat sonra başlayabilirsiniz. Şimdi tadım zamanı. Salamı, parmesan peyniri, Lambrusco şarabı, Barilla makarnacısı, Alma Mutfak Akademisi’yle Parma efsaneler şehri. Geçen yıl, UNESCO bu zenginliği “Yaratıcı Gastronomi Şehri” unvanıyla taçlandırdı. Parma, bu listeye giren ilk İtalyan şehri. Sayısız geleneksel lokanta, butik restoran damakları şenlendirirken, domatesten işlenmiş et ürünlerine kadar pek çok konudaki gıda müzeleri zihinleri besliyor. Rönesans ressamı Correggio, şef Arturo Toscanini gibi pek çok yetenek çıkmış bu topraklardan. Seth Sherwood / The New York Times – Hürriyet işbirliğiyle
#Parma