MUŞ'un Varto ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla 2 bin 26 rakımlı Kem Tepesi'nde 'Çanakkale geçilmez' pankartı ile dev Türk bayrağı açtı.
#MuşMUŞ'un Varto ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin öğretmenleri, sokak hayvanlarına yem ve su bırakıyor. Öğretmenler, okul pansiyonunda hazırlanan ya da temin ettikleri yem ve suları ilçenin belirli noktalarındaki kaplara dolduruyor.
#MuşMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG ile ilgili yeni sistemi bir ay içerisinde Bakanlar Kurulu’na sunacaklarını açıkladı. Bakan Yılmaz 'Her okul kendisi sınav yapsın diyen var. Herkesin mahallesindeki okula alın, diyenler bulunuyor. Eskiden de öyleydi. Ankara Fen, İstanbul Erkek, Kabataş lisesi gibi okullara girebilmek için her iki matematik ve Türkçenizin 5 olması gerekiyor. Eğitim uzmanı diyor ki 85’in üzerinde olanlar girsin. Kimisi de diyor ki, açık uçlu soru sorun. Sınavı yapacak öğretmen bir başkası olacak, okuyacak kişi başkası olacak. Ancak sonuçta öğrencinin ne cevap verdiğini ailesine de gönderin ki o da bilsin. Bu da bir başka alternatif' dedi.
#TEOGOkulların açılmasına az bir süre kala Anadolu’nun birçok yerinde öğretmenler de öğrencileri için hazırlıklarını tamamladı. Kimi imece usulüyle köy okuluna kütüphane kurdu, kimi çocukları müzikle tanıştırmak için kilometrelerce uzaklıktaki arkadaşlarına ulaşarak enstrüman topladı. Yaz-kış demeden öğrencilerine temiz bir ortamda eğitim sunmak için okulunu boyayan da var, elleriyle sınıfa parke döşeyen de. Onlar Türkiye’nin fedakâr öğretmenleri. Çağrılarına ses verin.
#GazetehaberleriMUŞ'UN VARTO MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HASAN KAYA, ÖTEDEN BERİ İLÇENİN EĞİTİMDEKİ BAŞARISININ BİLİNİR VE KONUŞULUR OLDUĞUNU DİLE GETİREREK, “HER EĞİTİMCİ GİBİ BEN DE NEDENİNİ MERAK EDERDİM. VARTO’YA ATANMAK NASİP OLUNCA BU MERAKIMI GİDERMEK İSTEDİM. YAPTIĞIM KISACIK BİR ARAŞTIRMADA BU SIRRI ÖĞRENDİM” DEDİ.
- IŞİD'in saldırılarını bahane eden terör örgütü yandaşlarının Van, Hakkari, Muş ve Bitlis'te geçen ay gerçekleştirdiği eylemlerde zarar gören kamu binalarıyla okul, Kur'an kursu, dershane ve yurtlardaki onarım çalışmaları sürüyor - Gösterilerde iş yerleri, araçları ve evleri zarar gören vatandaşlara parasal destek sağlanırken, az hasarlı kamu binaları da onarımdan geçirilerek yeniden hizmete açıldı - Bitlis Valisi Öztürk: "Zararların göstericilere tazmin edilmesi için de sesli ve görüntülü cihazlarla kimin nereye zarar verdiğinin tespit edilmesi gerekiyor. Belgelendirme ve adli işlemlerle beraber mali işlemler de başlayacak"
6-7 Ekim tarihlerinde başlayan olayların üstünden tam 1 ay geçti. Diyarbakır’da patlak veren ve Türkiye’nin pek çok iline yayılan toplumsal olaylarda ölenlerin sayısı 50 olarak hesaplanıyor. ‘6-7 Ekim olayları’ sırasında ne oldu? Bu kadar insan neden öldü? Tetiği çekenler kimdi? Ölenler arasında Kürt siyasi hareketine mensup vatandaşlar, PKK mensupları da var; İslamcı çizgideki Hüda-Par hareketinin takipçileri, Kürt göstericilere tepki için sokağa çıkan aşırı milliyetçi kesimler ve güvenlik görevlileri de…
Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün başlayan şiddet eylemleri bir çok kentte bugün de devam ediyor. Öğle saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde çıkan eylemler gece saatlerinde de sürdü. Muş'un Varto İlçesi'nde çıkan olaylarda 1 kişi, Siirt'in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişi, Diyarbakır'da çıkan olaylarda 8, Batman'da 1 kişi ve Mardin'de 2 kişi olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti. Ölümlerin 10’unun farklı gruplar arasında çıkan silahlı çatışmadan yaşandığı belirtilirken 1 kişinin de eylemler sırasında hayatını kaybettiği bildirildi. Bu arada yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Diyarbakır’da farklı gruplar arasında sokak çatışmalarının gece boyunca devam ettiği ve ölü sayısının artabileceği belirtildi. Yurt genelinde çıkan olaylarda onlarca kişi de yaralandı.