Bilançosunda en fazla sürdürülebilirlik temalı kaynağa sahip Türk bankası konumundaki VakıfBank, yurtdışından 4 yıl vadeli 200 milyon Euro tutarında yeni bir sürdürülebilirlik temalı kaynak temin etti. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmalara rağmen gerçekleştirdiğimiz bu işlem başta milli ekonomimiz olmak üzere Türk bankacılık sektörüne ve Bankamıza duyulan güveni bir kez daha teyit etti” dedi.
#VakıfbankYılbaşından bu yana farklı yapılar altında gerçekleştirdiği ‘sürdürülebilirlik’ temalı fonlama işlemleriyle kaynak çeşitliliğini artırmaya devam VakıfBank, 16 ülkeden 27 bankanın katılımıyla 296 milyon dolar ve 313.5 milyon Euro’dan oluşan toplam 650 milyon dolarlık sendikasyon kredisi temin etti.
#VakıfbankFonlama yapısında en fazla sürdürülebilir temalı kaynağa sahip banka olan VakıfBank, sürdürülebilir finansman programı içinde ikinci tahvil ihracını da başarı ile tamamladı. Dünya genelinde yatırımcı ilgisinin yoğun olduğu 5 yıl vadeli 500 milyon dolar tutarındaki tahvil ihracının kupon oranı, başlangıç seviyesinin 62,5 baz puan altında, yüzde 5,5 oranında gerçekleşti.
#VakıfbankVakıfBank, 18 ülkeden 38 bankanın katılımıyla 237,5 milyon dolar ve 691,3 milyon Euro’dan oluşan toplam 1,1 milyar dolarlık sendikasyon kredisi temin etti. Bankanın ilk sürdürülebilir sendikasyon kredisi olarak, bu alanda son dönemde atılan adımları daha da güçlendiren kredi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 105 yenileme ile gerçekleşti.
#VakıfbankVakıfBank, 17 ülkeden 27 bankanın katılımıyla 160 milyon dolar ve 421 milyon euro olmak üzere toplam 660 milyon dolar tutarında sendikasyon kredisi anlaşması imzalayarak yüzde 109 yenileme oranıyla yurtdışından yeni kaynak temin etti.
#VakıfbankTürk bankaları ve Ülker Bisküvi, salgınının ekonomik etkilerinin en fazla hissedildiği nisan ve mayıs aylarında uluslararası kuruluşlardan 6.3 milyar dolar sendikasyon kredisi sağlayarak yüzde 91’lik sendikasyon yenileme seviyesine ulaştı. Bankalar mayıs başında yaklaşık 600.6 milyon dolar finansman temin etti.
#GazetehaberleriVakıfBank,2020 yılının ilk çeyreğine ilişkin konsolide olmayan finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın aktif büyüklüğü 464 milyar TL’ye ulaşırken, nakdi ve gayri nakdi krediler aracılığıyla milli ekonomiye sağladığı destek ise 394 milyar TL’yi aştı. VakıfBank,2020 yılının ilk çeyreğinde ulaştığı 2 milyar 128 milyon TL brüt kârından 412 milyon TL vergi karşılığı ayırarak,1 milyar 716 milyon TL net kâr elde etti.
#VakıfbankTürkiye’de son 5 yılda gerçekleşen ve değeri 67 milyar doları bulan dev projelerin yaklaşık 45-55 milyar doları banka kredisi geri kalanı öz kaynakla gerçekleşti. Projelerin yüzde 90-95’i Türk Bankaları tarafından finanse edilirken, yabancıların payı çok kısıtlı kaldı.
Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, Merkez Bankası'nın munzam karşılıkları artırmasına ilişkin, yapılan hareketin maliyetleri önemli ölçüde etkileyeceğini ve bankacılık sisteminin bu yükü taşıyamayarak mutlaka maliyetlerine yansıtacağını belirterek, bunun karlılıklarda ise yüzde 15 ile 20 azalmaya sebep olabileceğini söyledi.