İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mağara Araştırma Kulübü, 2007 yılından beri Türkiye’nin dört bir yanındaki mağaraları araştırıyor. Ekibe yeni katılan mağaracılar ise teorik eğitimlerinin ardından ilk mağara deneyimini yaşamak ve pratik eğitim almak için Kırklareli’ndeki Dupnisa Mağarası’nda yerini alıyor. İTÜ Mağara Araştırma Kulübü’nün ‘mağara sınıfı’nda zor koşullarda gerçekleşen eğitime katıldım.
#MağaraAlmanya'dan Türkiye'ye sportif uçaklarla gelen, aralarında doktor ve avukatların da bulunduğu havacılık tutkunu 15 pilot ile ailelerinin son durağı, Eskişehir oldu. Sivrihisar Havacılık Merkezi'ne uçaklarıyla gelen 15 pilot ve aileleri, 4 gün boyunca kenti gezdikten sonra ülkelerine dönecek. Sivrihisar Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Kamuran Keskin, 'Ülkemizde havacılığın gelişmesi adına bu tür gezilerin ve faaliyetlerin artması için çalışmalar yapıyoruz. Yabancı tescilli hava araçlarına uygulanan prosedürlerin kolaylaştırılmasıyla ülkemizde havacılık turizminin gelişmesinde büyük faydalar sağladı' dedi.
#ESKİŞEHİRTürkiye Teknoloji Takımı Vakfı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bilim Lefkoşa’yı hizmete açtı. Matematik, teknoloji, astronomi ve havacılık, tasarım, tarım, doğa bilimleri, girişimcilik atölyesi ve Deneyap Teknoloji Atölyelerini bünyesinde barındıran Bilim Lefkoşa 6-14 yaş aralığındaki çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturacak.
#TEKNOFESTTitanik'in enkazını görmek için bindikleri denizaltı, Atlas Okyanusu'nda kaybolan turistlerin kimlikleri belli oldu. Titan isimli denizaltıda İngiliz milyarder ve kâşif Hamish Harding, Fransız Denizaltı pilotu Paul-Henry Nargeolet ve Pakistan'ın en zengin adamı Shahzada Dawood ve oğlunun olduğu öğrenildi.
#TitanADI bugün Türk semalarında ‘HÜRKUŞ’ uçağımızla yaşayan ve 73 yıllık ömründe aldığı her nefeste Mustafa Kemal Atatürk’ün “İstikbal göklerdedir” sözünün peşinde koşan bir vatansever olan, Türk havacılık tarihinin en büyük kahramanı Vecihi Hürkuş, “Bir Teyyarecinin Anıları” kitabının önsözünde yaşadığı hayal kırıklığını şu cümlelerle özetler: “Bir an için okuyucularımın dikkatlerini İstiklal Savaşı’na çevirmelerini rica edeceğim. Biz o savaşı ne şartlar içinde yapmıştık!
#İstiklalNemrut Dağı’nı da kapsayan GAP turunun adı ‘Mezopotamya’ olarak değişince bölgeye gelen turist sayısı yüzde 30 oranında arttı. İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, “Bienal canlandırdı, Mezopotamya ismi şahlandırdı. Artışın yüzde 100’e çıkacağını düşünüyoruz” dedi.
#GAP TuruHızla büyüyen, doksanlı yılların sonu ile başlayan süreçte göz açıp kapayıncaya kadar sanayi şehri kimliğine bürünen kalabalık şehir Bursa’daki gelişmeleri birçoğumuz takip edemez haldeyiz, öyle ya çoğumuz iş stresinde şehrin bir noktasından diğer noktasına ulaşmak için trafikte mücadele ediyor sonra da eve girince de dışarı çıkmıyoruz. İnanın bu şehirde güzel gelişmeler var, şehrin sosyal ve tarihi kimliğine dair güzel gelişmeler var..
#BursaBursa hızla büyüdü, doksanlı yılların sonu ile başlayan süreçte göz açıp kapayıncaya kadar sanayi şehri kimliğine bürünen “kalabalık” şehir geçmişe dair sosyal ve tarihi özelliklerini, günümüzde içinde yaşayan insanlara unutturdu... Şehir Anadolu’nun farklı yerlerinden göç aldı, ne eski Bursalılar ne de yeni Bursalılar olarak tanımlayabileceğimiz kitle, şehirdeki gelişmeleri takip edemez hale geldik.
#Bursa‘15 günlük tatil’ için zilin çalmasına sayılı günler kaldı. Pandeminin gölgesinde geçen eğitim-öğretim yılının yarıyıl tatili 24 Ocak’ta başlayıp 4 Şubat’ta sona erecek. Biz de çocukları mutlu edecek bir tatilin planları şimdiden yapılsın, hazırlıklara başlansın diye jürimize “Sömestir tatilinde nereye gidilir, ne yapılır” diye sorduk, çocukların hem eğlenecekleri hem de yeni deneyimler, anılar edinecekleri 10 adresi listeledik.
#Hürriyet