Kariyer.net, Türkiye’de istihdam piyasasının çeyrek asrını mercek altına aldı. Yapılan araştırmalar göre, çalışanların yüzde 59’u hayalindeki mesleği yapmıyor. Gençler mezuniyet sonrasında iş hayatına başladığında hayal kırıklığı yaşıyor, sadece yüzde 17’si iş hayatının bekledikleri gibi olduğunu ifade ediyor.
#Kariyer.NetYaşadığımız toprakların sofralarımıza en büyük armağanlarından biri zeytin ağaçları. Akdeniz’de başlayan zeytin hasadı Ege’den Marmara’ya ulaştı. Çiftçilerin dediği gibi ‘var yılı’ndayız, ağaçlar yüklü, zümrüt yeşili zeytinler sıkılıp birer sağlık ve lezzet iksirine dönüşüyor. Taze zeytinyağları şişelenirken yazar ve duyu analisti Elvan Uysal Bottoni bize bölge bölge zeytinlerimizi anlattı, şef Didem Şenol da zeytinyağı satın alırken ve kullanırken dikkat etmemiz gereken detayları paylaştı.
#Elvan Uysal BottoniBu hafta sonu birçok kişinin planında Tersane İstanbul’da 19’uncu edisyonu gerçekleşen Contemporary Istanbul’u ziyaret etmek var. Fuarın ziyaretçi akınına uğrayacağını tahmin etmek hiç de zor değil. İki gün boyunca kalabalıktan bunalmadan sanatla iç içe güzel saatler geçirmeniz için fuarın öne çıkanlarından bir seçki hazırladık.
#Çağdaş SanatZeytinyağı Tadım Festivali için Edremit’teydik. Hem birbirinden farklı zeytinyağlarını tattık hem de İtalyan ‘dondurma filozofu’ Marco Radicioni’nin hazırladığı keçi sütünden zeytinyağlı dondurmayı. Marco gastronomiyi ileriye taşıyan gerçek bir emektar. Zeytinyağlı dondurmaysa nefis...
#Ebru Erkeİtalya’da ekonomi eğitim alan Osman Halit Şeneldir kendi deyişiyle ‘iyi yemeğe meraklı, amatör bir araştırmacı’. Yeni kitabı ‘İtalya’da Leziz Günler’i ister İtalya seyahatinizde rehber olarak kullanın, ister sayfalarını çevirerek koltuğunuzdan kalkmadan lezzet turu yapın.
#Osman Halit Şeneldir