Üreme Sağlığı ve İnfertilite Kongresi Antalya’da yapıldı. Kongrede birbirinden ilginç konular tartışıldı. Teknolojinin geldiği nokta ise, yaşama ilk kez adım atacak insan için bile ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Bunlardan biri de yapay zekâ kullanımı. Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği Başkanı Prof. Dr. Barış Ata, önümüzdeki dönemde embriyo transferinde seçim için yapay zekâ kullanılacağını söyledi.
#Üreme Sağlığı Ve İnfertilite KongresiÜreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği (TSRM) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Işık, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşıların gebe kalmayı engellemediğini bildirdi. Işık, "Aşı kesinlikle gebe kalmayı engellemez ama Kovid-19 hastalığının kendisi engeller. Aşı yumurtalık rezervini düşürmez ama hastalığın kendisi buna etkili olabilir. Aşı sperm sayısını düşürmez ama hastalığın kendisi sperm sayısını düşürebilir" dedi.
#KoronavirüsABD’deki Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Gabor Huszar ve ekibinin geliştirdiği ‘biyolojik sperm mıknatısı’ tekniği uygulanan Ayşe Işık, 10 yıl sonra ikiz bebeklere gebe kaldı. Anadolu Sağlık Merkezi Infertilite ve Tüp Bebek Merkezi Bölüm Başkanı Op. Dr. Aytuğ Kolankaya, Amerika’da 2 yıldır uygulanan ‘biyolojik sperm mıktanısı’ tekniğinin, 2004’te düzenlenen Avrupa Üreme Sağlığı Kongresi’nde ‘en başarılı buluş’ seçildiğini söyledi.