Terör, şiddet, işsizlik, iklim koşullarındaki değişiklikler, kontrolsüz nüfus artışı ve göç, popüler kültürün ve teknolojinin dayattığı hızlı yaşam biçimi değişiklikleri... Şimdi bütün bunların üstüne bir de hayat pahalılığı ve gelecek kaygısı eklendi. IPSOS’un verilerine göre, nüfusun neredeyse yarısı ruh sağlığı için doktora başvurmuş; bir kısmı doktor tavsiyesi, bir kısmı komşu tavsiyesiyle antidepresan kullanıyor. İşin en ürkütücü yanı, çocuk depresyonu ve ilaçlarının tüketimindeki artış. Peki bu ilaçlar yaşantımızı nasıl etkiliyor? Yanlış ve reçetesiz kullanımın verdiği zararlar neler? Ve en önemli soru: Depresyon dediğimiz ruh hali psikolojik mi sosyolojik mi? Hayattan memnuniyetsiz olmak, mutsuzluk antidepresanla tedavi edilebilir mi?
#İlaçKalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.Dr Halit Yerebakan, modern tıp hekimlerinin yaptığı en iyi şeyin insan ömrünü uzatmak olduğunu belirtirken, hayatımızın merkezinde yer alan stres ve sağlıksız beslenme ile tüm kazanımlarımızı kaybetmekle karşı karşıya olduğumuza dikkat çekti. Dr. Yerebakan, “Çocuklarımıza böyle sağlıksız bakmaya devam edersek, torunlarımız bizden daha az yaşayacak,” dedi.
#BursaDünyaca ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık geçen hafta aramızdan ayrıldı. İnalcık’ı ölümünden yaklaşık bir yıl önce evinde ziyaret etmiş, 100’üncü doğum gününü kutlamıştık. İşte 13 Eylül 2015’te Hürriyet Pazar’da yayımlanan röportajdan bir bölüm...
#Halil İnancık