Hızlı hayatıyla bilinen aktör Charlie Sheen, dört yıldır HIV virüsü taşıdığını açıkladığında yer yerinden oynadı. Her ne kadar iyi tedavi olduğunu söylese de açıklamaları hayranlarını üzdü. Aslına bakılırsa Sheen, lüks malikanelerde, milyon dolarlar kazanarak yaşayan ünlüler dünyasının "başı ağrıyan" tek üyesi değil. Moda, sinema ve TV dünyasının birçok ünlüsü hayat kalitelerini bozan, yataktan çıkmalarına engel olan ve hatta yaşamsal tehlike taşıyan hastalıklarla mücadele ediyor. Bazıları bunu hemen açıklıyor, bazıları da uzun süre kendilerine saklayıp sonradan söylüyor.
#Ünlülerin Kronik HastalıklarıGönüllü ve bağışçı sayısını artırmak isteyen Kızılay, dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'yla büyük bir kampanyaya hazırlanıyor. Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Ronaldo'yu aslında yaz döneminde Türkiye'ye getirmeyi istediklerini ancak projenin 15 Temmuz nedeniyle sekteye uğradığını söyledi. Ronaldo'nun ülkesinde düzenli kan bağışında bulunduğunu ve bu yüzden hiç dövme yaptırmadığını belirten Kınık, projeyle ilgili Hürriyet Ankara'ya konuştu.
#ANKARADokuz Eylül Üniversitesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Barbaros Çetin, kronik yorgunluk, huzursuz bacak sendromu, kalp krizi, beyin tümörü, otizm gibi birçok hastalığı taklit eden Lyme bakterisi ile Türkiye'de 10 milyon kişinin yaşadığını savundu.
“Her şeyin başı sağlık” diye bilirdik ama Nevşah Fidan Karamehmet’i tanıdıktan sonra “Her şeyin başı nefes mi acaba?” diye sormaktan kendini alamıyor insan. Etrafta Kurban Bayramı misali bir sürü yaşam koçu, nefes koçu, trend koçu, sağlık koçu kol gezerken bu “modaya” güvenimiz de ister istemez giderek azalıyor. Evet efendim, Nevşah Fidan Karamehmet bir nefes ve yaşam koçu. Ancak mucize vaat etmek yerine, herkesin zaten içinde olan “mucizeleri” keşfetmesine yardımcı oluyor. O, insan yaşamındaki olumlu ya da olumsuz her şeyin sorumlusunun alışık olduğumuz “düşünce kalıpları” olduğunu savunuyor. Tüm hastalıkların baş sorumlusunun düşüncelerimiz olduğunu söylerken, tedavinin de yine aynı şekilde düşünce ve nefesle yapılabileceğine inanıyor. Şimdi rahat bir yere oturun ve derin bir nefes alıp muhabbetimize katılın.
Başınızı yastığa koyar koymaz uyumanız iyi bir uykunuz olduğu anlamına gelmiyor. Her 100 kişiden en az beşi solunum sorunları nedeniyle uykusunu almadan uyanıyor, ertesi günü uyuklayarak geçiriyor. Toplumun yüzde 40’ı horluyor, üstelik bunu da normal kabul ediyor! Her on kişiden dokuzu hayatının bir döneminde uykusuzluk sorunuyla karşılaşıyor.