Üniversiteye son bir adım kala tercihlerin yeniden gözden geçirildiği bu günlerde, alanında uzman, sektöründe öncü isimler karar vermenize yardımcı olmak için size geleceğin mesleklerinin neler olduğunu kendi deneyimlerinden yola çıkarak anlatıyor.
#Süper Kariyerler Geleceğin Mesleklerini AnlattıHer şey profesyonel dalgıç olan Kazım Çağlar Erat’in sualtında yaşanan problemlere tanıklık etmesiyle başlar. Kontrol ve otomasyon mühendisliği okurken insansız araçlarla ilgili birçok proje için emek veren sınıf arkadaşları Zeynep Balca Yılmaz ve Kazım Çağlar Erat, odaklarını sualtına çevirir. Ve iki arkadaş üniversiteden mezun oldukları yıl TÜBİTAK desteğiyle insansız bir sualtı robotu geliştirmek için hareket geçer. Searover’ı kuran Yılmaz ile Erat, İzmir’de ticari dalış operasyonları için son derece riskleri görevleri yerine getirebilecek bir robot üretir. Süreç içinde yenilenebilir enerji sektörü için de robotik ve yazılım çözümleri sunmaya başlayan Zeynep Balca Yılmaz ve Kazım Çağlar Erat’ın gündeminde hem global oyuncu olmak, hem de İzmir’de bir teknoloji merkezi kurmak var.
#1MANİSA Organize Sanayi Bölgesi (MOSB) tarafından kurulan ve işletilen Manisa Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MOSTEM) öğrencilerini geleceğe hazırlıyor. “İş arayan değil, İş’te aranan toplumda saygın insan” sloganıyla öğrencilere, bölgede yer alan sanayi kuruluşlarının mevcut ve gelecekteki işgücü ihtiyaç analizlerinin sonuçlarına göre belirlenmiş olan meslek dallarında eğitim-öğretim veriyor. Dijitalleşmeyi yakından takip eden okulda, sanayi ihtiyaçlarına paralel olarak eğitim yöntem ve teknikleri için değişen teknolojiye göre düzenleme yapılıyor. Türkiye’deki organize bölgeleri için örnek bir okul olan MOSTEM, öğrenciler için altın bilezik. Yılda ortalama 500 öğrenci mezun olurken, mezunlar sanayideki firmalarda işbaşı yapabiliyorlar.
#İzmir