TÜRKİYE’de 130 üniversitede psikoloji bölümü var. Bunlardan 67’si devlet, 63’ü vakıf. Eczacılık, diş hekimliği, hukuk, tıp gibi kamu yararına hizmet verecek öğrencileri yetiştiren bölümlerde sıralama barajı varken psikolojide baraj bulunmuyor.
#Psikoloji BölümüYKS taban puanları 2024, başarı sıralaması ve boş kontenjanlar ÖSYM tercih kılavuzu ile belli oldu. Milyonlarca adayın heyecanla beklediği 2024-YKS tercih işlemleri, 25 Temmuz 2024 tarihinde saat 16.00'da başladı. Üniversitelerin sözel ve sayısal bölümler YKS taban puanları 2024, başarı sıralamaları ve boş kontenjanlar 2024, YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla öne çıkan konulardan oldu. Açıklama sonrası adaylar 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite bölümleri taban puanlarını sorgulamaya başladı. YKS tercih işlemleri 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla yapılacak. ÖSYM'nin internet sitesinden 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ön bilgi amaçlı yayınlandı. Adayların tercihlerini belirlemeden önce, tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor. 2 ve 4 yıllık sözel-sayısal bölüm tercihlerini yapacak olan milyonlarca aday, ÖSYM tercih ve kontenjanları kılavuzu bilgilerinden yararlanacaklar. Peki, YKS 2 yıllık ve 4 yıllık sözel, sayısal bölüm taban puanları açıklandı mı?Y KS taban puanları 2024 açıklandı mı, nasıl ve nereden öğrenilir? Üniversite boş kontenjanlar ve başarı sıralaması 2024 tablosu
#Sözel Bölümler Taban PuanlarYKS sonuçlarının açıklanması ve tercih tarihlerinin belli olmasıyla birlikte tercih yapacak öğrenciler tarafından merak edilip araştırılıyor. Üniversite bölümleri ve bunla ilgili ayrıntılar devam ederken ikinci öğretim programlarının kaldırılıp kaldırılmadığı en çok araştırılanlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Peki, ikinci öğretim programları kaldırıldı mı, kapatıldı mı? Konuyla ilgili YÖK Başkanı Başkanı Erol Özvar'dan önemli açıklama geldi. İşte merak edilip araştırılan "İkinci öğretim bölümleri kapatıldı mı? İkinci öğretim kalktı mı?" sorusunun cevabıyla ilgili ayrıntılar...
#İkinci ÖğretimTYT ile öğrenci alan bölümler YKS sınav sonuçları öncesi gündeme geldi. TYT puanı ile alan üniversite bölümleri araştırması 2023 YKS tercihleri kapsamında merak ediliyor. Üniversite sınav sonuçları için bekleyiş devam ederken “4 yıllık üniversite için kaç puan gerekli?” sorusu araştırılmaya başlandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen YKS oturumlarına bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) geçtiğimiz yıllarda aldığı kararla YKS’de baraj puanını kaldırmıştı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih süreci başlayacak. Peki, 4 yıllık bölüm için AYT gerekli mi? İşte TYT puanı ile alan üniversite bölümleri!
#TYT İle Alan BölümlerCumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, fırsat eşitliği ve kapsayıcılık ilkeleri temelinde geliştirdiği Danışman Bilgi Sistemi (DABİS) ile Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde adayları güncel ve objektif veriler ile destekleyecek.
#YKSYKS tercih adı ve tercih kodu, bugün başlayan tercihler dolayısıyla merak ediliyor. Bu süreçte merak edilen konularından biri de tercih kodu oldu. Adaylar, tercih edebilecekleri bölümleri belirleyip, bu programları kodları, isimleri, bağlı oldukları üniversite ve fakülteleri tercih sırasına göre yazacak. Peki tercih kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur?
#Tercih AdıMilyonlarca adayın büyük bir heyecanla beklediği 2023 YKS sonuçları 20 Temmuz itibarıyla erişime açıldı. 4 yıllık bölüm için AYT şart mı sorusu üniversite adayları tarafından merak ediliyor. TYT ile alan üniversite bölümleri de bu bağlamda araştırılıyor. 17-18 Haziran tarihlerinde üniversite sınavlarına giren 3 milyondan fazla aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından başlatılacak tercihler ile birlikte tercihlerini gerçekleştirecek. Adaylar 2 yıllık ya da 4 yıllık bölümleri elde ettikleri puanlar doğrultusunda seçebilecek. 4 yıllık bölüm için kaç net gerekiyor? sorusu da bu bağlamda araştırılıyor. Peki, TYT ile 4 yıllık bölüm gelir mi? İşte TYT puanı ile alan bölümler 2023!
#TYT İle Alan BölümlerGazetecilik bölümünü tercih etmeye hazırlanan öğrenciler, iş alanları, taban puanları gibi detaylara odaklandı. Gazetecilik mezunları, geniş iş olanaklarıyla üniversite bölümleri arasında dikkat çekiyor. Bu bölümden mezun olanlara Televizyon, radyo, internet, basılı gazete gibi birçok iş olanağı sağlanırken adaylar Gazetecilik bölümü tavan ve taban puanlarına ulaşmak istiyor. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Gazetecilik bölümü mezunlarının hangi alanlarda çalışabileceği, iş alanları ve maaşları merak edilmeye başlandı. Peki Gazetecilik mezunu ne iş yapar, hangi alanlarda çalışır? 2023 Gazetecilik bölümü taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı? İşte, tercih sürecinde olanlar için yardımcı olabilecek bilgiler…
#Gazetecilik Mezunları Ne İş YaparTemel Yeterlilik Testi (TYT) kapsamında 3 milyondan fazla aday 17 Haziran Cumartesi günü ter döktü. TYT puanı ile alan üniversite bölümleri 2023 yılı YKS sınavı sonrası adaylar tarafından araştırılmaya başlandı. Sadece TYT puanı ile alan bölümler AYT'ye girmeyen ya da AYT sınavı iyi geçmeyen kişiler tarafından merak ediliyor. TYT’ye girip AYT’ye girmeyen tercih yapabilir mi? sorusu da bu bağlamda merak edilen sorular arasında yer alıyor. ÖSYM tarafından düzenlen üniversite sınavları TYT, AYT ve YDT bu hafta gerçekleştiriliyor. YKS’nin ilk oturumu olan TYT 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi ve 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. AYT oturumuna ise tüm adaylar katılım göstermiyor. Adaylar, girdikleri oturumlardan aldıkları puanlar doğrultusunda tercihlerde bulunacaklar. Peki, AYT’ye girmeden tercih yapılabilir mi? TYT girip AYT girmezsem ne olur? İşte TYT puanı ile alan bölümler 2023!
#TYT İle Alan BölümlerYükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yükseköğretim Kurulumuz tarafından 'Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi' kapsamında, 15 bilim alanında 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm/programlarına öncelikli alan misyonu verilmesi kararlaştırılmıştır" dedi.
#Erol ÖzvarYüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yükseköğretim Kurulumuz tarafından 'Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi' kapsamında, 15 bilim alanında 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm/programlarına öncelikli alan misyonu verilmesi kararlaştırılmıştır" dedi.
#YÖKYKS tercih heyecanı başladı. Bu süreçte merak edilen konularından biri de tercih kodu oldu. Adaylar, tercih edebilecekleri bölümleri belirleyip, bu programları kodları, isimleri, bağlı oldukları üniversite ve fakülteleri tercih sırasına göre yazacak. Peki tercih kodu nedir? Tercih kodu nasıl bulunur?
#Tercih Kodu NedirDünyayı etkisi altına alan teknolojiyle birlikte hemen her şey küçük cihazlarla yapılmaya başlandı. Küçük yaşlarda alınan eğitimlerle birlikte robotik kodlamaya yönelen çocuklar geleceklerine hazırlık yapıyorlar. Problem çözme, iletişim becerilerini güçlendirme, yaratıcı ve inovatifliği benimseyen gençler katma değeri yüksek ürünleri hayata geçirebiliyor.
#Kadir TekinAÖF ikinci üniversite kayıtları ağustos ayında başladı. Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite kayıtlarını yapmak isteyen öğrenciler işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Adayların başvuru yapabilmesi için YÖKSİS sistemindeki öğrenim bilgilerinin güncel olması gerekiyor. Lisans ve ön lisans bölümlerine başvurular kabul ediyor. Peki, AÖF ikinci üniversite kayıtları ne zaman bitiyor?
#AÖFİkinci üniversite kayıt tarihleri, YKS tercihlerine kısa süre kala gündeme geldi. Öğrenciler, AÖF 2. üniversite kapsamında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırabilecek, ön lisans ve lisans programlarını tercih edebilecekler. Adaylar, https://aoskayit.anadolu.edu.tr kayit adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra İkinci Üniversite bağlantısındaki açıklamalar doğrultusunda başvuru adımlarını tamamlayacak. Peki, ikinci üniversite kayıtları ne zaman? İşte, AÖF ikinci üniversite başvuru tarihleri hakkında ayrıntılı bilgiler.
#İkinci Üniversite Kayıtları Ne ZamanMerakla beklenen YKS sonuçları nihayet açıklandı. 2 yıllık (Önlisans) bölümlerin 2021 Üniversite Taban Puanları, üniversite sınavına giren öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İstedikleri üniversite için tercih yapacak olan üniversite adayların, bölümlerin sıralamaları ve taban puanlarını öğrenmesi gerekiyor. İşte, 2 yıllık, 4 yıllık önlisans üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları 2021
#Sayısal BölümlerFarklı sektörler üzerinden firmaların uzun vadede iyi bir kazanç elde edebilmesi ve sektörde kalıcı hale gelebilmesi için iş analisti ön plana çıkar. Saygın ve son dönemlerde ilgi çeken meslekler arasında olması ile beraber, pek çok kişi bu meslek hakkında bilgi almaya çalışıyor. Peki iş analisti nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? İş Analisti olma şartları, maaşları ve iş imkanları hakkında merak edilenler.
#İş Analisti Nedir?Turizm ülkemizde son yıllarda en çok gelişen alanlardan birisidir. B nedenle iş imkanları fazlasıyla gelişmiş ve üniversite bölümleri arasında en çok araştırılan alanlardan birisi olmuştur. Bu alanlardan birisi de Turizm Animasyon Bölümüdür. Peki Turizm Animasyon bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizlere Turizm Animasyon bölümü hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Turizm Animasyon Bölümü Nedir?Üniversite bölümleri pek çok öğrenci bakımından araştırılmaktadır. Son dönemlerde sıklıkla araştırılan bölümlerden birisi de Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümüdür. Peki Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü nedir ve mezunları ne iş yapar? Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü dersleri nelerdir? Hangi okullarda bulunmaktadır? Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım bölümü hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca açıkladık.
#Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma Ve Onarım Bölümü Nedir?Ülkemizde prestijli olan üniversite bölümleri bir hayli fazladır. Bu prestijli bölümlerin başında da hemşirelik bölümü gelmektedir. Hemşirelik bölümü en çok tercih edilen bölümler arasına girmiştir. Özellikle mezunların yüksek maaş alması ve hem kamu hem de özel sektörde çalışması bu bölümü prestijli hale getirmektedir. Hemşirelik bölümü ile ilgili yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Özellikle bu bölümün dersleri ve çalışma şartları araştırılanlar arasına girmiştir. Hemşirelik bölümünün hangi puan türünden öğrenci aldığı da merak edilenler arasındadır. Bu bölüm ek tercih döneminde ve normal tercih döneminde üniversitelerde yer alan ve kontenjanı her sene artan bölümler arasındadır. Peki, hemşirelik bölümü nedir? Hemşirelik bölümünden mezun olanlar tam olarak en iş yapmaktadırlar? Hemşirelik bölümü olan üniversiteler hangileridir? Hemşireliğin maaşları ne kadardır? İşte merak edilen hemşirelik bölümüne dair tüm detaylar.
#Hemşirelik Bölümü Nedir?Üniversiteler yüksek eğitim veren kurumlardır. Üniversitelerde birçok bölüm bulunmaktadır. Bölümlerden biri ise basım teknolojileri bölümüdür. Basım teknolojileri bölümü nedir? Basım teknolojileri bölümü kaç yıllıktır? Basım teknolojileri bölümü mezunu ne iş yapar? İşte basım teknolojileri bölümü ile ilgili detaylar.
#Basım Teknolojileri Bölümü Nedir?Matematik, sayısal düşünme yetisini geliştirmeyi ve analitik düşünmeyi sağlamayı amaçlayan bir bölümdür. Aynı zamanda matematik hayatın içinde yer aldığında temel ihtiyaçlarımız arasında yer alıyor. İlköğretim matematik öğretmenliği nedir? Mezunları ne iş yapar? Sizler için derledik.
#İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü NedirTüm dünyadaki üniversitelerde yabancı dillere ait bölümler bulunmaktadır. Türkiye’de bulunan bu bölümlerden biri de Arapça öğretmenliği bölümüdür. Arapça öğretmenliği bölümü nedir? Arapça öğretmenliği bölümü kaç yıllıktır? Arapça öğretmenliği iş imkanları nasıldır? İşte Arapça öğretmenliği ile ilgili olan soruların yanıtları.
#Arapça Öğretmenliği BölümüYKS tercihleri 6 Ağustos’ta başladı. Üniversite sınavına giren adaylar 14 Ağustos’a kadar tercihlerini yapabilecekler. Üniversite taban puanları, işlemlerini yapan adaylar tarafından yoğun ilgi görüyor. ÖSYM YKS tercih kılavuzu içerisinde Tablo-3'te ön lisans, Tablo-4'te lisans programlarına dair bilgiler, yayımladı. İşte, 2020 YKS 2 yıllık 4 yıllık üniversite taban puanlarıyla ilgili ayrıntılar.
#ÜniversiteRehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Bulut, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) kapsamında tercih yapacak üniversite adaylarına, puanları ve ilgi alanlarına göre tercih yapmaları gerektiğini belirterek, hedeflerini yüksek tutmaları ama hayal kırıklığına uğramamak için de tercih yaparken gerçekçi olmaları uyarısında bulundu.
#Üniversite Kayıtİkinci üniversite kayıtlarını yapmak isteyen adaylar heyecanla resmi açıklamaları takip ediyorlar. AÖF ikinci üniversite kayıt tarihleri ne zaman sorusu yapılan resmi açıklama ile yanıt buldu. Başvurular ağustos ayının sonunda başlayacak. Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “İkinci Üniversite” linkine tıklayarak internet başvurularını yapacaklar. İşte detaylı açıklama…
#AÖFAÖF ikinci üniversite kayıtları için heyecan giderek artıyor. Her yıl kurum tarafından kayıtlar alınıyor. Adaylar kurum tarafından belirtilen başvuru tarihlerinde, kayıt otomasyonunda bağlantısı ikinci üniversite linkine tıklayarak internet başvurularını yapacaklar. Daha sonra kayıt için gerekli belgeleri hazırlayarak banka ödemesini yaptıktan sonra AÖF Bürolarından kayıt işlemlerini tamamlayacaklar.
#Aöf İkinci Üniversiteİkinci üniversite kayıtlarının ne zaman yapılacağı ile ilgili araştırmalar hızlandı. Anadolu Üniversitesi ikinci üniversite başvuruları her yıl kurum tarafından belirtilen tarihlerde alınıyor. Adaylar, http://aof.anadolu.edu.tr adresinden Kayıt Otomasyonu bağlantısı “İkinci Üniversite” linkine tıklayarak internet başvurularını gerçekleştiriyorlar. İşte ikinci üniversite bölümleri ve kayıtlar ile ilgili detaylar…
#İkinci Üniversite