Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, 15 yıl önce gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla tescil ettirdikleri Adana Kebabı'na, uluslararası olarak da coğrafi işaret almak için tescil başvuru yaptıklarını söyledi.
#Adana KebabıAB Komisyonu Coğrafi İşaretler, Uluslararası Marka ve Patent Danışmanı Huriye Özener Kayabaşı, 'Aydın İnciri' için AB'ye patent başvurusu yapıldığını eğer 3 ay içinde itiraz gelmezse baklavadan sonra Türkiye çıkışlı bir ürünün AB nezdinde patent sahibi olacağını söyledi.
- Dünyanın en pahalı bitkisi olarak bilinen ve kozmetik, ilaç, gıda gibi birçok alanda kullanılabilen safranın, Eskişehir'deki Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün yaptığı çalışmalarla dünyada tescili sağlanan ilk safran çeşidi olduğu belirtildi - GKTAEM Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Birim Sorumlusu Kara: "Uluslararası tescil kurumu olan Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü tarafından 2 yıl denemeye tabi tutulduktan sonra Türkiye'nin ilk safran çeşidi tescil ettirdik. Dünyada safranda tescilli tek çeşidi olan ülke durumundayız"
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı baklava, Londra'nın önde gelen alışveriş mağazalarında üzerinde Yunan bayrağı resmi bulunan kutularda Yunan Geleneksel Tatlısı olarak satılıyor. Baklava'nın Türkiye'deki tescilini elinde bulunduran Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO), baklavayı Avrupa ülkelerinde de koruma altına almak üzere yaptığı uluslararası tescil başvurusu, AB Komisyonu tarafından kabul edilmişti. Ancak başkent Londra'nın ünlü alışveriş mağazalarının vitrinlerini süsleyen baklava, üzerinde Yunan bayrağı resmi bulunan baklava kutularında Yunan Geleneksel Tatlısı olarak ve 450 gramı 10 sterline (yaklaşık 25 TL) satılıyor.(Haber/Kamera: Alpaslan Düven / DHA )
#HtvhaberEkonomik kriz nedeniyle yüzde 30 küçülen baklava pazarında son 2 haftada canlanma görüldü. İTO Meclis Üyesi, Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım, “Ramazanda baklava satışları diğer aylara göre 5-6 kat daha fazla oluyor. Sektörümüz ramazanda nefes alacak” dedi.
Diyarbakırlı Ömer Gümüş, ’Diyarbakır’da deniz yok, senden mayocu mu olur’ diyenlere inat 1975’te İstanbul’da, işportacılıkla başlayan ticaret hayatına şimdi ünlü mayo markalarını zorlayan Argento’yla devam ediyor. Güngören’de 80 kişilik istihdamla üretim yapan Gümüş, soyadının İtalyancası Argento ile markalaştı.
Çinli firmalar taklit işini, reklam fotoğrafı hırsızlığına kadar götürdü. Demet Şener Kutluay ve İbrahim Kutluay ile gerçekleştirdiği reklam çekimini kataloğuna alan Çinli firma hakkında, Derimod 1 milyon dolarlık tazminat davası açıyor.