Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Stanford Üniversitesi ortaklığıyla açtığı Robotik Laboratuvarı ile Türkiye’de robot teknolojisi alanında projelerin gelişimine ev sahipliği yapıyor. 3 boyutlu gerçek zamanlı hareket analizi yapabilen ilk merkez olma özelliği taşıyan laboratuvar, deneyimleyerek öğrenmenin ayrıcalığını sunuyor.
#ÜniversiteUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1200 kilometrelik demir yolu ve otoyolla Türkiye'yi Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı'na bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin, "Dört ülke olarak orada masadayız. Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar... Türkiye olarak elbette masadayız. Projeler bitti, finansmanı konuşuyoruz." dedi.
#Abdulkadir UraloğluDünyanın dört bir yanından girişimleri ve yatırımcıları bir araya getiren Take Off İstanbul Girişim Zirvesi sona erdi. Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen, ülkemizin yüksek teknoloji firmalarından değerli girişimlerine, uluslararası girişim merkezlerinden teknoparklara varan geniş bir partner ağına sahip olan zirve, girişim ekosisteminin büyük oyuncularını bir araya getirerek girişimciler için bir iş birliği zemini oluşturdu. İki gün süren ve 43 ülkeden 1252 girişimin başvuru yaptığı zirvede toplam 200 yerli ve yabancı girişim yer aldı. Azerbaycan ve Katar’ın ülke pavilyonlarının yer aldığı, 100'den fazla yatırımcının katıldığı zirve ziyaretçilerine de girişimci, paydaş ve sponsorların stantlarında farklı ürünleri deneyimleme, ilham veren konuşmacıları dinleme ve birçok önemli isimle tanışma şansı sundu.
#TEKNOFESTUluslararası bir startup zirvesi olan Take Off, bu yıl 6.kez girişimcileri, yatırımcıları, mentorları ve girişim ekosisteminin tüm oyuncularını bir araya getirecek. 5-6 Aralık 2023 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenecek zirveye katılmak isteyenler için kayıtlar da devam ediyor.
#Take Off İstanbulBursa hızla büyüdü, doksanlı yılların sonu ile başlayan süreçte göz açıp kapayıncaya kadar sanayi şehri kimliğine bürünen “kalabalık” şehir geçmişe dair sosyal ve tarihi özelliklerini, günümüzde içinde yaşayan insanlara unutturdu... Şehir Anadolu’nun farklı yerlerinden göç aldı, ne eski Bursalılar ne de yeni Bursalılar olarak tanımlayabileceğimiz kitle, şehirdeki gelişmeleri takip edemez hale geldik.
#BursaPamukkale Üniversitesi 81 personel alımı için detaylar belli oldu. Hemşire, röntgen teknisyeni, sağlık teknikeri ve çok pozisyonda alım yapacak olan Pamukkale Üniversitesi, adaylarda aranacak şartları da yayımladı. Peki, Pamukkale Üniversitesi 81 personel alımı için şartlar neler olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Pamukkale ÜniversitesiTürkiye’nin ilk interaktif uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi GUHEM ziyarete açıldı. Merkez, salı gününden pazar gününe 11.00 ile 16.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. Uzayın yeni bir rekabet alanına dönüştüğünü söyleyen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Genç neslimizin gelecek hedeflerinde uzay ve havacılık hayallerine pencere açılabilmesi misyonuyla da Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni kentimize kazandırdık” dedi.
#Gazetehaberleri“Kızımız doktor çıkacak, oğlumuz mühendis” söylemi anne babalar için her devirde mutlak bir gurur kaynağıdır. Ama bir yandan da yapay zekadan uzay bilimlerine kadar artık hayatımıza birçok yeni meslek dalı girdi. Bu yeni, prestijli ve iş garantili mesleklerin bir çoğundan aile büyüklerimizin pek de haberi yok... İşte size dünyadan ilginç bazı örnekler:
#DoktorTürkiye’nin ilk Mars keşif aracını tasarlayan ÖzÜ Rover Takımı, yeni bir uluslararası başarıya imza attı. Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde düzenlenen ve robotik alanında dünyanın en prestijli yarışmalarından biri olan URC’ye (University Rover Challenge) Hope (Umut) adını verdikleri yeni keşif aracı ile katılan ekip, 16 ülkeden 93 takım arasında yapılan değerlendirme ve eleme sonucunda yarışmada finalist oldu.
#Özyeğin ÜniversitesiİTÜ ARI Teknokent firması Bioeksen, HSGM Viroloji Laboratuvarı ile koronavirüs tanısını 90 dakika gibi kısa bir sürede koyabilen patojen kiti geliştirdi. Seri üretimine başlanan kitin, tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüsle mücadelede sağlık personelinin elini güçlendirmesi bekleniyor.
#KoronavirusMalazgirt Zaferi’nin 948’inci yıldönümü, Ahlat ve Malazgirt’te eşzamanlı olarak düzenlenecek özel bir etkinlikle kutlanacak. Okçular Vakfı tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 23-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğe sayılı gün kala, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali Yıldız ile bir araya geldim. Hem programın detaylarını, hem basın toplantısı için neden Kıbrıs’ı seçtiklerini anlatan Yıldız, “Bin yılını hesap edemeyenler millet olamazlar. Biz de bugün bunu söyleyebilecek birkaç milletten biriyiz. Biz geçmişe yaslanan, bugüne basan ve geleceğe bakan bir gençlik istiyoruz” dedi.
#Tülay DemirMalazgirt Zaferi’nin 948’inci yıldönümü, Ahlat ve Malazgirt’te eşzamanlı olarak düzenlenecek özel bir etkinlikle kutlanacak. Okçular Vakfı tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 23-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğe sayılı gün kala, Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali Yıldız ile bir araya geldim. Hem programın detaylarını, hem basın toplantısı için neden Kıbrıs’ı seçtiklerini anlatan Yıldız, “Bin yılını hesap edemeyenler millet olamazlar. Biz de bugün bunu söyleyebilecek birkaç milletten biriyiz. Biz geçmişe yaslanan, bugüne basan ve geleceğe bakan bir gençlik istiyoruz” dedi.
#Tülay DemirHuawei ve Bilişim Vadisi, Akıllı Şehirler Araştırma Laboratuvarı İşbirliği Protokolü’nü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı törenle imzaladı. Bu anlaşmayla birlikte Huawei “Akıllı Şehirler” kapsamında faaliyet gösterecek ve Ar-Ge ekibiyle birlikte araştırma faaliyetlerinde bulunarak Bilişim Vadisi ile ortak çözümler geliştirecek.
#Huaweiİstanbul Yeni Havalimanı’nda ‘ayağı yere basmayan’ ve ‘Teknofest’ diye adlanan bir şenlik yaşadık. 550 bin kişi festivale akın etti. Uçaklar, insansız hava araçları değil sadece yarışmalar, yetenek gösterilerinin teknikte dorukta olanlarına kadar geniş bir yelpazede teknolojimiz gözler önüne serildi. Ama daha önemlisi yarınlar için gençlere start verildi, cesaret verildi, belki de çokça da garanti verildi...
#YazarTürkiye’de yapay zekâ ve derin öğrenme teknikleri araştırmalarının temelleri 1990’ların başlarında Boğaziçi Üniversitesi’nde atıldı. O dönemde bu çalışmaları yapan birçok araştırmacı bu alanda Türkiye’de hem destek bulamamaları hem de iş imkanlarının kısıtlı olması sebebiyle ABD’ye gitti.
#Yazarlar‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#MimariİSTANBUL Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) güdümlü projeleri kapsamında 'girişimcilik ve yenilikçiliğe katkı yapacak iki yeni merkezin sözleşmesi' İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar arasında imzalandı.
#Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi