Muğla'nın Yatağan ilçesinde arılara körükle duman verirken orman yangınına neden oldukları gerekçesiyle babası Mehmet Şahin (78) ile birlikte tutuklanan İlhan Şahin'in (47) ifadesi ortaya çıktı. Şahin, ifadesinde, "Tütsüyü söndürdük, yangının bizden kaynaklandığını düşünmüyorum" dedi.
#MuğlaEskiden 3-4 kadın arkadaş bir araya gelince ya evimizden ya sevgilimiz ya da işimizden konuşurduk. Şimdi ise sohbetler daha çok ‘Venüs’ün hangi burçta?’, ‘Stelyum’unda hangi gezegenler var?’ gibi astroloji odaklı. Hele de büyükşehirlerde yaşayan, beyaz yakalı kadınların çoğu sanırsınız uzman astrolog. Tüm bu konuşmalara ‘Dolunayda mum yak!’, ‘Merkür retrosunda çaput bağla!’, ‘Venüs geriliyor, evini tütsüle!’ gibi ritüelleri de ekleyin. Kafam iyice karıştı. Ben de astrologlara hem ‘Astrolojide ritüelin yeri var mı?’, hem de ‘Şu an hangi gök olayları yaşanıyor? Neye dikkat edelim?’, sordum.
#AstrolojiDünyada pek çok farklı özelliği bulunan tütsüler vardır. Değişik bitki çeşitleri kullanmak amacıyla hazırlanan tütsüler, aynı şekilde insan sağlığı bakımından mühim katkılar sağlamaktadır. Peki, tütsü nasıl yakılır? Evde tütsü neden yakılır? Tütsünün faydaları nelerdir? İşte tütsü ile ilgili tüm ayrıntılar.
#TütsüGün boyu temiz ve taze havanın girmediği ortamlar birçok hastalığa davetiye çıkarır. Peki, insanların yaşadığı, çalıştığı ve sosyalleştiği mekanlar nasıl temizlenmelidir? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Celal Karlıkaya, yaşadığımız kapalı ortamların havasını temizlemek için alınabilecek önlemleri anlattı.
#KimyasalPürmüz kelimesi Türkçe diline İngilizceden geçmiştir. Aynı zamanda pürmüz sözcüğü kulağa farklı gelmekte ve merak edilmektedir. Pürmüz aracını İsveçli bir bilim adamı bulmuştur. Bu keşif döneminde İsveçli bilim adamı pürmüz aracının adını primus koymuştur. Bu makine ise günümüze kadar gelerek pürmüz ismiyle anılmaktadır. Pürmüz nedir, nasıl çalışır, pürmüz nerelerde ve nasıl kullanılır detayları ile sizler için derledik.
#Pürmüz NedirNepal, gezgin ruhu ile seyahat eden turist profiline uygun bir destinasyon. Öncelikle şunu belirteyim; bu mistik ülkeyi gerçekten bir kaşif ruhu ile gezecekseniz gidin, Tayland’ı sevmemiş Singapur’a âşık olmuş biriyseniz gitmeyin! Konfor arayanlara göre değil, mistik keşiflerin peşinde olan seyyahlara uygun bir ülkedir. İşte size Nepal gezi rehberi…
#NepalMakine mühendisi İsmail Ellez (43), şirketinin katolog çekimlerinde fotoğrafçıya kızıp, 12 yıl önce fotoğrafçılığa başladı. Çok sayıda kursa katıldı, ustalarla foto safarilere çıktı. O günden bu yana fırsat buldukça dünyayı geziyor, karşılaştığı kişilerin öykülerini dinliyor, fotoğraflarını çekiyor. İtalya’dan Fas’a, İsveç’ten Nepal’e pek çok ülkeye gitti. Çektiği fotoğraflarla Türkiye’de karma sergilere katıldı. Hindistan, Nepal, Fas ve Güney Afrika’da çektiği fotoğraflarla geçen hafta İstanbul Beyoğlu’ndaki Fototrek Canon Galerisi’nde “Portreler” adlı kişisel sergi açtı. Ellez, 7 Eylül’e kadar açık kalacak sergisinden beş fotoğrafın öyküsünü anlattı.
Son yıllarda şarap ve şarapçılık yükselen değerler arasına girdi. Asırların içkisi şarap sofralarımızdan, şarapçılık konuları da sohbetlerimizde. Damak tadı geliştikçe, bilgi arttıkça restoranlarda sipariş, mağazada alışveriş markayla değil, üzüm cinsiyle verilir oldu.