TÜSİAD haberleri sayfasında TÜSİAD hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 10025 TÜSİAD haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), 1971 yılında İstanbul merkezli, endüstri ve hizmet kuruluşlarını temsil eden önde gelen gönüllü Türk sermayedarlarınca kurulmuş olan örgütün adıdır. TÜSİAD'ın halihazırda başkanı Cansen Başaran Symes'dir.
Daha önceleri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi kuruluşlarda bir araya gelen büyük sermaye çevreleri, bağımsız hareket edememek ve hükümete karşı etkili bir güç oluşturamadıkları gerekçesiyle bir derneğin etrafında birleşmeye karar verdiler. 1960'lı yıllarda sendikal hareketlerle sol kesimin siyasi açıdan güçlenmesi ve 12 Mart Muhtırası örgütün kurulmasını hızlandırıcı etkenler oldu. 12 önde gelen sanayicinin 2 Nisan 1971'de verdiği imza sonucunda, hükümet örgütün kuruluşunu 20 Mayıs 1971'de resmen kabul etti.
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği 'Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak' başlıklı etkinliğin protokol konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öte yandan Bakan Tekin, konuşmasında "Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz. Bunlar dışında da sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını giderecek her türlü öneriye de açık olduğumuzu açıkça ifade etmek isterim” dedi.
#Yusuf TekinGünümüzün en ‘trend’ konusu açık ara yapay zekâ. Üniversite sonuçlarına göre gençlerin en çok başvuru yaptığı alanlardan biri de ‘yapay zekâ’. AB de geçen haftalarda dünyanın ilk ‘Yapay Zekâ Yasası’nı yürürlüğe soktu. Peki robotlar bir gün dünyayı ele geçirecek mi? Gelecekte bizi ne bekliyor? Teknolojist, girişimci, uzun yıllar global teknoloji şirketi Intel’in en üst düzeydeki Türk profesyoneli olan, ‘Ayşegül Işınla Bizi’ kitabının yazarı, TÜSİAD’ın Silikon Vadisi Ağı kurucusu Ayşegül İldeniz’le buluştuk; önce eski albümleri karıştırdık, sonra ‘geleceğe ışınlanarak’ bu soruların cevaplarını aldık.
#TÜSİADTÜRK Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, “Dünya ekonomisinde büyümenin düştüğü ve ticaretin yavaşladığı bir atmosferde makroekonomide öngörülebilirlik sağlamak ve TL’nin değerine istikrar getirmek gerekiyor. Enflasyonla mücadeleyi güçlendirmek önceliğimiz” dedi.
#TÜRK Sanayicileri Ve İş İnsanları DerneğiTÜSİAD’ın dün gerçekleşen Olağan Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa seçilen Orhan Turan, vergisini düzenli ödeyen işletmelerin kayıt dışı işletmelere karşı rekabette zorlandığına dikkat çekerek, “Kayıt dışı ekonomi kayıtlı kesimin vergi yükünün ağırlaşmasına yol açıyor. Üstelik çevre kirliliği, halk sağlığı, çalışanların sosyal güvenlik hakları, iş sağlığı ve güvenliği, hatta suç ekonomisi gibi bir dizi negatif unsur ile de iç içe geçen bir durum. Bu nedenle kayıtlı ekonomiye geçişin özendirilmesini çok önemsiyoruz” dedi.
#TüsiadTÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, yılın son toplantısında ekonomik gidişatı değerlendirdi. Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtulması gerektiğini söyleyen Özilhan, “Piyasanın yeni ekonomi yönetimiyle birlikte güveni yükseldi. Bugün ülkemizin hedeflerine ulaşması konusunda altı ay öncesine göre daha umutluyuz” diye konuştu.
#TÜSİADHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün kritik görüşmelerde bulundu. Önce Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ile bir araya gelen Şimşek, öğleden sonra da bankacılarla toplandı. Bakan Şimşek görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, “Yatırım ve istihdam konusunda güçlü biçimde refah artışını sağlayacak modelle yola devam edeceğiz” dedi.
#Mehmet ŞimşekAmazon Türkiye ve PwC Türkiye tarafından yapılan çalışmaya göre Türkiye’de KOBİ’ler henüz gerekli dijitalleşmeyi sağlayamadı. Yüksek potansiyel olmasına rağmen KOBİ’lerin e-ticarette aktiflik oranının düşük olduğuna değinilirken özellikle e-ihracat gibi alanlarda zayıf olmalarının en önemli nedeni bu alanlardaki bilgi eksikliği olarak gösteriliyor.
#KOBİTürk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) tarafından Sabancı Center’da gerçekleştirilen “İkinci Yüzyılında Cumhuriyetin Hedeflerini Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Yakalamak” etkinliğinde konuşan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı depremden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da üç okul açacaklarını söyledi.
#TÜSİADTÜSİAD Başkanı Orhan Turan, deprem bölgesinin yeniden yapılanmasının sadece bir inşaat faaliyeti olarak ele alınmaması gerektiğine dikkat çekti. Olası İstanbul depremi için işletmelere bir kılavuz hazırlığında olduklarını da ifade eden Turan, hükümete bir de ‘Afet Bakanlığı’ kurulması önerisinde bulundu.
#TÜSİADMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, TÜSİAD'a tepki göstererek "TÜSİAD Başkanı işi gücü bırakıp İsveç ve Finlandiya'nın yanında saf tutmuş. TÜSİAD'ın mensubiyet duyduğu ülke neresidir? Bir kez olsun milli olsun. Boş yapmayın, Türk de olamıyorsanız bari insan olun" dedi.
#Devlet BahçeliTÜSİAD, Türkiye'de faaliyet gösteren iş dünyası kuruluşudur. Gönüllü katılımlarla kurulan TÜSİAD, Türkiye'nin önde gelen sanayicileri ve iş adamlarını bünyesinde barındırmaktadır. TÜSİAD'ın açılımı ise Türkiye Sanayiciler ve İş Adamları Derneği olarak bilinmektedir. İşte, TÜSİAD hakkında detaylı bilgiler
#TüsiadGeleceğin iş dünyasının yapılandırılmasında ve özellikle yerel ekonomilerin kalkınmasında büyük öneme sahip kadın temsilinin artırılması için girişimler sürüyor. Yerelden ulusala ülke ekonomisinin ivme kazanması, dünya ölçeğinde hak ettiği bir yapıya kavuşması için kadınların desteklenmesi gerekiyor.
#Türk İş Dünyası KonfederasyonuPERYÖN’ün (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) bu yıl 32’ncisini düzenleyeceği İnsan Odağında Yönetim Kongresi, ‘PİT Stop’ temasıyla, 5-6 Kasım tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Türkiye’den pek çok uzman ismin yanı sıra yabancı konuşmacılar da katılacağı kongrede, iş dünyasının ve insan kaynaklarının en önemli başlıkları ele alınacak.
#Hürriyet İKCumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu "(Türkiye Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı) Türkiye’nin makroekonomik istikrarına ve ülkemizin geleceğine duyulan güveni böylesine üst düzey bir katılımcı kitlesinden tekrar duymak gerçekten bizim için de memnuniyet vesilesi oldu" dedi.
#Ahmet Burak DağlıoğluTicaret Bakanı Ömer Bolat, Alman iş dünyasının Türkiye ile iş yapma konusunda çok istekli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin potansiyeline güveniyorlar. Türkiye’yi dünya için bir ihracat üssü, üretim üssü, lojistik üssü olarak takdir ediyorlar. Özellikle Uzak Doğu’dan ayrılmak, çıkmak isteyen Alman ve Avrupalı yatırımcılar, son aylarda çok sıklıkla bizleri ziyaret ediyor ve niyetlerini ortaya koyuyorlar” dedi.
#AlmanyaMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda kayıt ücreti alınıyor tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Kayıt ücreti alınıyor ifadesi öğretmen, idareci arkadaşlarımızı zan altında bırakabilecek ciddi itham. Çünkü kayıt yaptıracakları okul mekanizması yok. Hal böyle iken kayıt ücreti isteniyor denmesi biraz abes açıkçası. Bunu kabul etmiyorum. Bunu okuldaki idarecilerimize karşı itibar sarsıcı bir söylem olarak değerlendiriyorum" dedi.
#Yusuf TekinTürk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği 'Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak' başlıklı etkinliğin protokol konuşmasını yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öte yandan Bakan Tekin, konuşmasında "Tekin, “Türkiye’nin her bölgesinde mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdamını kolaylaştırmak için ‘bölge’, ‘ihtisas’, ‘sektör içi’ ve ‘sektöre entegre’ olmak üzere 4 yeni okul modelini hayata geçireceğiz. Bunlar dışında da sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını giderecek her türlü öneriye de açık olduğumuzu açıkça ifade etmek isterim” dedi.
#Yusuf TekinEnflasyon düzeltmesiyle amaçlarının, ‘mali tabloların gerçek durumu ifade eder hale gelmesini sağlamak’ olduğuna dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, özellikle küçük işletmelerin bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için yeni kararlar aldıklarını duyurdu. Buna göre, 2023 yılı sonu itibarıyla cirosu 50 milyon liranın altında olan işletmelerin, 2024 ikinci ve üçüncü geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapmasına gerek olmayacak.
#Hazine Ve Maliye BakanlığıGünümüzün en ‘trend’ konusu açık ara yapay zekâ. Üniversite sonuçlarına göre gençlerin en çok başvuru yaptığı alanlardan biri de ‘yapay zekâ’. AB de geçen haftalarda dünyanın ilk ‘Yapay Zekâ Yasası’nı yürürlüğe soktu. Peki robotlar bir gün dünyayı ele geçirecek mi? Gelecekte bizi ne bekliyor? Teknolojist, girişimci, uzun yıllar global teknoloji şirketi Intel’in en üst düzeydeki Türk profesyoneli olan, ‘Ayşegül Işınla Bizi’ kitabının yazarı, TÜSİAD’ın Silikon Vadisi Ağı kurucusu Ayşegül İldeniz’le buluştuk; önce eski albümleri karıştırdık, sonra ‘geleceğe ışınlanarak’ bu soruların cevaplarını aldık.
#TÜSİADYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#YüzdeyüzYılmayan, dönüştürebilen, cesur, kendi deyimi ile her yere ait olan, Atatürk’ü dünyanın en büyük girişimcilerinden biri olarak gören, bildiğiniz bir çok kuruluşun yönetiminde ve oluşumunda olan, kurucusu olduğu Fark Labs ile başı çeken şirketlerle, belediyelerle geleceği kurgulayan, ARYA ile kadın girişimcileri destekleyen müthiş bir iş insanı olan Ahu Serter ile ilham vermenin ötesinde bir sohbet gerçekleştirdim.
#1Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TÜSİAD YİK toplantısında konuştu. Bakan Şimşek "Para politikası gecikmeli bir şekilde dezenflasyonu şekillendiriyor. Dolayısıyla geçen sene bu vakitlerde Ağustos'ta şunu söyledik, şu anda dezenflasyon için bir yıllık sürece ihtiyaç var dedik. Geçiş döneminde enflasyon yükselecek dedik. 2024'ün mayıs ayında enflasyon zirveyi bulacak ve kalıcı şekilde düşecek dedik. Dezenflasyon sürecinin başındayız. Önümüzdeki ay enflasyon yüzde 60, bir sonraki ay 50, sonrasında 50'nin bir tık altına inebilir. Yılı MB'nin hedefi olan yüzde 38 civarında kapatmayı ümit ediyoruz. Yüzde 42'ye kadar tolerans var" dedi.
#Mehmet ŞimşekHazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TÜSİAD YİK toplantısında konuştu. Bakan Şimşek "Para politikası gecikmeli bir şekilde dezenflasyonu şekillendiriyor. Dolayısıyla geçen sene bu vakitlerde Ağustos'ta şunu söyledik, şu anda dezenflasyon için bir yıllık sürece ihtiyaç var dedik. Geçiş döneminde enflasyon yükselecek dedik. 2024'ün mayıs ayında enflasyon zirveyi bulacak ve kalıcı şekilde düşecek dedik. Dezenflasyon sürecinin başındayız. Önümüzdeki ay enflasyon yüzde 60, bir sonraki ay 50, sonrasında 50'nin bir tık altına inebilir. Yılı MB'nin hedefi olan yüzde 38 civarında kapatmayı ümit ediyoruz. Yüzde 42'ye kadar tolerans var" dedi.
#Mehmet ŞimşekVergi paketi bugün reel sektöre anlatılacak. Paketin ilk haline göre birçok maddenin çıkarıldığı dile getirilirken, çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi, yurtiçi firmalara asgari kurumlar vergisi, asgari gelir vergisi gibi uygulamalar reel sektöre anlatılacak.
#Mehmet ŞimşekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uzun süredir tartışılan yeni vergi düzenlemesini anlatmak üzere iş dünyasıyla bir araya gelecek. Şimşek 1 Temmuz Pazartesi günü reel sektörün önde gelen temsilcileriyle yapılacak toplantıda yeni düzenlemeyi anlatacak.
#Mehmet ŞimşekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyasına ilişkin düzenlemeler içermesi nedeniyle 1 Temmuz Pazartesi günü reel sektörün önde gelen kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelerek, vergide adaleti ve etkinliği sağlamayı amaçlayan yeni vergi taslağı çalışmasını paylaşacak.
#Hazine Ve Maliye BakanıPlastik kirliliğinin tek başına çözülemeyecek büyüklükte küresel bir sorun olduğunu belirten BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, “Küresel sorunlarımızı çözmek için kolektif bir mücadele alanı yaratmalıyız” dedi.
#Plastik KirliliğiBuğra Kavuncu'nun hayatı ve biyografisi, gündemde yer almaya devam ediyor. 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olan Kavuncu, partisinde Parti Sözcüsü, İstanbul İl Başkanlığı, Genel Başkan Başdanışmanlığı ve İstanbul milletvekili gibi görevlerde bulundu. Siyasi kariyerinden önce farklı şirketlerde genel müdürlük, pazar yöneticiliği, CEO olarak görevlerinde bulunan Buğra Kavuncu, TÜSİAD bünyesinde Çalışma Grubu Üyesi ünvanlıyla gönüllü olarak çeşitli çalışmalarda aktif rol aldı. Peki, Buğra Kavuncu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Buğra Kavuncu'nun biyografisi ve hayatı hakkında bilgiler.
#Buğra Kavuncu Kimdirİstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Topkapı’da Hak-İş buluşmasına katıldı. Kurum, 2019’da göreve gelen mevcut İBB yönetiminin namus sözü vermesine rağmen on binlerce işçiyi haksız yere işten attığını, söz konusu düzene 31 Mart akşamı son vereceğini belirterek, “Onların yaptığı gibi kimseyi haksız yere işten çıkarmayacağız. Maalesef arkadaşlarınız evine ekmek götüremedi. Ailesi için, yavruları için mücadele verirken bir gün işe gittiklerinde kartlarının çalışmadığını gördüler. Mesele Murat Kurum meselesi değil. Siyasi parti ya da ideoloji meselesi değil. Mesele geleceğimizin meselesi. Türkiye Yüzyılı’nda İstanbul’un büyüyen, lokomotif, kendi kendine yeten, herkesin birlikte huzurlu ve mutlu bir şehir olmasının kararını vereceğimiz bir seçim olacak” dedi.
#İBB