Sonbaharla beraber turşu hazırlıkları da devam ediyor. Başta kornişon, lahana, biber ve domates olmak üzere pancar, lahana, acur, fasulye, karnabahar ve sarımsak gibi çeşit çeşit sebzelerle de hazırlanabiliyor. Üstelik her birinin lezzeti de kendine özgü. Uzun süre ve uygun koşullarda saklanabilen turşunun üzerinde zaman zaman beyaz tabaka oluşabiliyor ve suyu bulanık hala gelebiliyor. Biz de turşu kurmanın püf noktalarını sizin için derledik. İşte ayrıntılar...
#Turşu YapımıTurşu suyu en lezzetli ve aynı zamanda en faydalı doğal besin kaynakları içerisinde yer almaktadır. Tabii evde özel olarak hazırlarken turşu suyunun dengesi çok önemlidir. Böylece bulanma ya da beyazlama ile beraber kararma gibi durumlardan uzak durma şansı elde edilebilir. Peki, turşu suyu neden bulanır, beyazlar ve kararır? Turşu suyu neden sümüksü yapıya döner detayları ile derledik.
#Turşu Suyu