KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) sisteminin önemi pandemi süreciyle birlikte daha net gözler önüne serildi ve bu süreç gösterdi ki yeni dünyanın dijital ortam üzerine şekillendiği gelecekte KEP’i olmayan kalmayacak. E-Dönüşümün Güven Kurumu Türkkep, 200’e yaklaşan bayisiyle Türkiye’nin hemen her ilinde hizmet veriyor.
#İlanResmi, ticari ve hukuki işlemlerin elektronik ortamda çok daha etkin ve verimli yürütülmesi amacıyla başlatılan e-dönüşüme ilgi büyüyor. 2016 yılı sonunda KEP kullanıcı sayısının 200 bini, e-imza sayısının 2,5 milyonu, e-Fatura ve e-Defter kullanıcı sayısının 100 bini aşacağı öngörülüyor.
#Gültekin BaharKamuoyunda "yeni yargı paketi" olarak bilinen TCK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) kapsamındaki tüm yükümlülere Elektronik Tebligat (E-Tebligat) zorunluluğu getirildi. TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, E-Tebligat için gerekli olan Kayıtlı E-posta (KEP) adresini almadığı ve e-Tebligat yükümlülüklerini yerine getirmediği tespit edilen kişi, kurum ve kuruluşları, her tespit için 10 Bin TL idari para cezasıyla karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyardı.
#Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)Şirketler ve kamu kurumları için zorunlu olan Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) uygulaması ile artık elektronik postalar 'iadeli taahhütlü' hale geliyor. KEP ile şirketler arası her türlü yazışmanın yanında kamu kurumları ile ilgili tüm süreçler de artık elektronik ortamda yürüyecek. Fiziksel olarak ıslak imzalı kağıtlarla bildirim yapma zorunluluğu da yakın zamanda ortadan kalkacak.
#Ptt