Ünlü sanatçı Süleyman Saim Tekcan’ın ‘At-Naĝme’ adlı sergisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında 25 Ocak Perşembe günü Frankfurt’ta açıldı. Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’in himayesinde, Hanau Belediyesi ve ‘Nilüfer’le Dostluk’ Derneği iş birliğiyle Neustadt Belediye Binası’nda açılışı yapılan sirgiye, Vural Güler ve Aysun Kalamik’in yanı sıra Haus der Musik’ten Estelle Marie Bechtold da müzikleriyle eşlik etti.
#Süleyman Saim TekcanAntalya'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçlamasıyla gözaltına alınan E.K. adlı kadın öğretmen, adli kontrolle serbest bırakıldı.
#29 EkimAntalya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında özel bir okulda yaptığı konuşma nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında işlem başlatılan kadın öğretmen E.K. gözaltına alındı.
#AntalyaTürkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü, tüm yurtta büyük bir coşkuyla kutlanıyor. 7'den 70'e milyonlarca kişi alanlara akın etti. Tüm illerde geçiş törenleri gerçekleşirken dev bayraklar gökyüzünde dalgalandı. İşte tüm yurttan 100. yıl görüntüleri...
#İzmirTBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova ile Meclis'te bir araya geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye ve Azerbaycan'ın bölgesel sorunlara ortak çözüm üretmek mecburiyetinde olduğunu belirterek, "Bunun en başında da Kafkas bölgesindeki barışın derhal sağlanması ve böylece hiç olmazsa bu kadar sıkıntılı, bu kadar zor coğrafyanın bir bölgesinde barışın kalıcı olarak tesis edilmesi için bütün gücümüzle gayret sarf edeceğiz" dedi.
#Türkiye Büyük Millet MeclisiGümüşhane'nin Köse ilçesindeki Selçuklular İlkokulu'nun Müdürü Habip Şen, 2014 yılında 3'üncü sınıf öğrencilerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihine ithafen mektup yazmalarını istedi. Şen, 8 yıl sakladığı mektupları lise çağına gelen öğrencilerine sınıflarında sürpriz yaparak, teslim etti. İçerisinde doktorluk hayalinden, kadın cinayetlerinin yaşanmamasına kadar temennilerin yazıldığı mektupları okuyan öğrenciler, duygusal anlar yaşadı.
#GümüşhaneGümüşhane'nin Köse ilçesindeki Selçuklular İlkokulu'nun Müdürü Habip Şen, 2014 yılında 3'üncü sınıf öğrencilerinden Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü olan 29 Ekim 2023 tarihine ithafen mektup yazmalarını istedi. Şen, 8 yıl sakladığı mektupları lise çağına gelen öğrencilerine sınıflarında sürpriz yaparak, teslim etti. İçerisinde doktorluk hayalinden, kadın cinayetlerinin yaşanmamasına kadar temennilerin yazıldığı mektupları okuyan öğrenciler, duygusal anlar yaşadı.
#GümüşhaneAmasya'da tükendiği rapor edilen 'yitik lale'nin ana yurduna tekrar kazandırılması için yürütülen proje kapsamında İngiltere'den getirilen tohumlar, ekildiği botanik bahçesinde çiçek açtı. Türkiye'ye özgü tür olan ve 123 yıl sonra asıl yeri Amasya'da çiçek veren 'yitik laleler'in kentte etkili olan doluda yaprakları döküldü. Endemik bitki türünün gelecek yıl çoğaltılması hedefleniyor.
#AmasyaCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Sen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Anayasal düzenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olan bu rejimin dostuysan, o kılıçtan niye ürküyorsun? O kılıçtan vatan, millet düşmanları ürkecek. Türkiye'nin düşmanları ürkecek. Atatürk düşmanı varsa, o ürkecek. Onlar ürktükten sonra, 8 gün dura düşüne onların safına geçip Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askerlerine had bildirmeye çalışmak gerçekten bir siyasi tükenmişliğe, kutuplaşma niyetiyle Türkiye'nin bugünlerini ve yarınlarını hiç etmeye çalışmaktır" ifadelerini kullandı.
#CHPMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Tekin "Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu şanlı mirası bilimle, kültürle, sanatla bezenmiş bir şekilde evlatlarımıza aktarmak bizim için şeref borcudur" dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir'i ziyaret etti. Kurtulmuş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi önce insan ve vatan anlayışıyla demokrasi ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak kararlılıkla yoluna devam edecektir" dedi. Törenin ardından Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı koltuğunu çocuk başkana devretti.
#23 NisanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. Yıl Dönümü Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Özellikle deprem ve sel felaketiyle yüreklerimizin yandığı bu sancılı dönemde Çanakkale ruhuna tekrar ihtiyacımız var. Yaklaşık 49 bin kardeşimizin hayatını kaybettiği, 11 ilimizde ciddi yıkıma ve acıya yol açan depremin yaralarını ancak bu ruhu dirilterek sarabiliriz" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) kısa sürede Türk dünyasında ve uluslararası camiada saygın bir konum kazandığını belirterek, “Bu konumuyla da kültür ve sanat alanlarında değerlerimizin, varlıklarımızın ve dinimizin yüceltilmesi için Türk dünyasının ortak aklı ve sözcüsü haline gelmiştir. Coğrafyamızın jeopolitik konumu göz önüne alındığında TÜRKSOY’a bundan sonraki dönemde de önemli görevler düştüğü ve düşeceği açıktır” dedi.
#TÜRKSOY29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Günün erken saatlerinde başlayan kutlamalar akşam saatlerine kadar sürdü. İstanbul'un tarihi mekanlarda ışıklandırma ve üç boyutlu ‘video mapping’ gösterileri gerçekleştirilirken, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ışık ve havai fişek gösterileri düzenlendi. İzmir’de ve Ankara'da da coşkuyla kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu.
#Cumhuriyet BayramıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Kanal İstanbul ile ilgili yabancı ülkelere seslenen muhalefete cevap vererek, "Bu söylemler bunların devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarının ve devlete ne kadar ihanet içinde olduklarının bir göstergesidir." dedi. Erdoğan konuşmasında yatırım tutarı 2,5 milyar Euro olan ve Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen bu köprüyle Türkiye'nin, yeni bir sıçrama dönemini daha başarıyla gerçekleştirmiş olacağını ifade etti.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanTürkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temel taşlarından biri olarak değerlendirilen Pozantı Kongresi’nin 100’üncü yıl dönümü TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katıldığı törenle kutlandı. Tören alanında konuşma yapan Şentop, "Fransa, bugün Libya'da meşru hükümete karşı ayaklanan darbeci hainlerle beraber. Tarafını ve tutumunu cesaretle kafasını kaldırarak savunamıyor bile" dedi.
#Pozantı KongresiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe’de gençlerle bir araya geldi. "Son seçim öncesinde dikkat ederseniz batı ülkemize kur faiz enflasyon üzerinden çok ciddi baskılar uygulamaya kalktı. Tabii enflasyonda bir tırmanış söz konusu oldu. Ondan sonra faizle bu devam etti." diyen Erdoğan, "Faizde biz iyi değiliz. Ama enflasyon yavaş yavaş inişe geçmiş vaziyette. Kur şu anda sendeliyor, beklentileri çok daha yüksekti. Seçimleri atlattıktan sonra bunların oyunları bozulacak." dedi. Erdoğan, "S-400 konusunda geri adım atmak gibi bir şeyimiz kesinlikle söz konusu değil. O iş bitti." ifadelerini kullandı.
#Erdoğan