Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı haberleri sayfasında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 179 Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
TUSAŞ terör saldırısı sonrası, TUSAŞ nedir, nerededir, kime ait sorusu, gündeme geldi. TUSAŞ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.), Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisi için stratejik öneme sahip çeşitli ürünler geliştiren ve üreten bir kuruluştur. Üretim yelpazesinde Türk Hava Savunma Sistemleri için önemli unsurlar barındırmaktadır. Peki, TUSAŞ nedir, ne üretir? TUSAŞ fabrikası nerede, devlet kurumu mu? İşte, TUSAŞ açılımı ve anlamı hakkında bilgiler.
#Tusaş“Değerler yuvaya dönüyor” projesi ile tersine beyin göçüne destek olduklarını söyleyen Havelsan Yetenek Yönetimi ve İK Analitiği Müdürü Beytullah Coşkun, mühendislik ve diğer yüksek teknoloji alanlarında yurtdışında deneyim kazanmış kişilere ulaşmak için kariyer fuarları düzenlediklerini dile getirdi. Coşkun, “Bu proje ile nitelikli işgücü kazanımı, şirketimizin yenilikçi ve girişimci ekosistemini güçlendirme, yeni teknolojiler ve iş modelleri geliştirme, uluslararası deneyimin şirketimize transferi hedefleniyor” dedi.
#HAVELSAN AkademiGEÇEN hafta ilk deneme uçuşunu başarıyla yapan Türkiye’nin ilk milli muharip uçağı KAAN’ı konu alan ve bugün dördüncü yazısı çıkan bu seriyi hazırlarken, çoğu 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan sonra kurulmuş olan Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki önde gelen kamu şirketlerinin tarihçelerini kısaca inceledim.
#Milli Muharip Uçak1993 yılından bugüne kadar, iki yılda bir icra edilen IDEF Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından 15 defa gerçekleşmiştir. Ulusal savunma sanayiinin dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenmeye başlayan IDEF 2023 tarihleri ziyaretçiler tarafından merak ediliyor. Peki, IDEF fuarı nerede? İdef Fuarı'na kimler girebilir? İşte, Savunma Sanayi Fuarı 2023 tarihleri...
#IDEF 2023ASELSAN’ın yakın dönemde eklenecek olan GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, gemi-savar füzeleri, silahlı/silahsız insansız hava araçları, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı hava ve füze savunma görevini icra edecek. GÖKSUR modüler tasarım yaklaşımıyla üç farklı konfigürasyona sahip çözüm sunuyor.
#ASELSANTürk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Yönetim Kurulu’nun Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin gerçekleştirdiği toplantıda, savunma sanayii şirketlerinin sahada arama kurtarma çalışmalarına destek vereceği ve gerekli ekipman sevkiyatının başladığı bildirildi.
#DepremKayseri’de Erciyes Teknopark tarafından düzenlenen Savunma Sanayi Alt Sistemler Çalıştayı’nda konuşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.(TUSAŞ) Sanayi Geliştirme Şefi Emrah Ekri, Milli Muharip Uçak Projesi’nin 18 Mart’ta hangardan çıkarılarak görücüye sunulacağını ve 2030 yılında da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine girmesini hedeflediklerini söyledi.
#Milli Muharip UçakSavunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir "Bin 600’den fazla firma ve 80 binden fazla çalışanla 750’den fazla proje yürütüyoruz. Savunma sanayiimiz bugün yaklaşık 70 milyar dolar bütçe değeri ve 10 milyar dolardan fazla cirosuyla ülkemizin önemli sektörlerinden biri haline gelmiştir" dedi.
#İsmail DemirTurkcell, yerli Li-iyon batarya üretimi yapan ASPİLSAN Enerji ile stratejik bir işbirliğine imza attı. Yapılan anlaşma kapsamında, 2022-2025 yılları arasında Turkcell şebeke altyapısında ASPİLSAN Enerji tarafından milli teknolojiyle yerli olarak üretilen lityum bataryalar kullanılacak.
#TurkcellKonuşma dilinde ve yazı dilinde kullanımı kolaylaştırmak amacı ile daha uzun açıklamalar yerine kısaltmalara sıklıkla yer verilir. Özellikle kurum ve kuruluş isimlerinde de baş harflerin yer aldığı kısaltmaları görürüz. TAİ, bir kuruluşun kısaltma adıdır. İlk kez duyanların merak ettiği TAİ ne demek ve açılımı nedir? TAİ neyin kısaltması tüm detayları ile derledik.
Sürdürülebilir çevre bilinci kapsamında, haberleşme şebekelerinin enerji altyapı sistemlerinde şimdiye kadar kullanılan kimyasal kurşun asit (VRLA) akülerin yerine çevreci, uzun ömürlü ve güvenilir elektrokimyasal lityum akülerin kullanılması tüm dünyada hızla yaygınlaşıyor.
#LityumASPİLSAN Enerji tarafından düzenlenen 6. Pil Teknolojileri Çalıştayı’nda dünyadaki teknolojik gelişmeler ve iklim değişikliği çerçevesinde enerji çözümleri ele alındı. ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, “Yerli ve milli imkanlarla Türk mühendislerinin emeği ile ülkemizde batarya teknolojilerinin gelişmesi ve dışa bağımlılığımızı azaltmak adına çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.
#ASPİLSAN EnerjiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İDEF’21 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savunma sanayinde bugünün ihtiyaçlarını karşılamanın ötesinde geleceğin teknolojilerine, geleceğin araçlarına, geleceğin ürünlerine yatırım yapıyoruz. Yapay zeka temelli çalışan araçlar konusunda iddialı projeler yürütüyoruz." dedi. Erdoğan, "250 milyon doları bulmayan savunma ve havacılık ihracatımız 3 milyar dolar sınırını geride bıraktı" ifadelerini kullandı.
#CumhurbaşkanıDünyanın en büyük savunma sanayisi buluşmalarından olan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF'21) başladı. IDEF'21, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda düzenleniyor.
#Savunma SanayiTürkiye’nin geleceği için özgün, güvenilir ve çığır açan roket-füze çözümlerinin lideri olma vizyonuyla çalışan Roketsan, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’21’e, her biri Türk mühendislerin imzasını taşıyan yeni ürünleriyle katılıyor.
#Roketsan