Tai ne demek ve açılımı nedir? Tai neyin kısaltması

Güncelleme Tarihi:

Tai ne demek ve açılımı nedir Tai neyin kısaltması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2022 23:11

Konuşma dilinde ve yazı dilinde kullanımı kolaylaştırmak amacı ile daha uzun açıklamalar yerine kısaltmalara sıklıkla yer verilir. Özellikle kurum ve kuruluş isimlerinde de baş harflerin yer aldığı kısaltmaları görürüz. TAİ, bir kuruluşun kısaltma adıdır. İlk kez duyanların merak ettiği TAİ ne demek ve açılımı nedir? TAİ neyin kısaltması tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 TAİ, bir şirketin yani bir kuruluşun adından baş harfler ile ortaya çıkmış olan kısaltma sözcüktür. Açılımı uzun olması nedeni ile ve marka adı olarak daha uygun olduğu için TAİ kısaltması kullanılmaktadır. TAİ, ortaklı bir şirket ismidir. 

 TAİ Ne Demek ve Açılımı Nedir? 

 TAİ, aynı zamanda TUSAŞ olarak da kaynaklarda geçmekte ve bilinmektedir. Açılımı ise Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı demektir. 28 Haziran 1973 yılında kurulmuş olan şirket, Türk - ABD ortaklığı içerir. 20 binin üzerinde çalışana sahip olan bu kuruluşun ortakları arasında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Türk Hava Kurumu gibi ülkemiz için önemli olan kurumlar yer almaktadır. TAİ'nin kuruluş amacı, Türkiye'nin savunma sanayinde dışa bağımlılığını azaltmak ve ülke içi kazancı artırmak vardır. Ankara ilimizde yer alan TAİ, Çankaya ilçesine bağlı olarak hizmet vermektedir. 

Haberin Devamı

 TAİ Neyin Kısaltması? 

 TAİ, bir kuruluşun marka değeri taşıyan kısaltma adıdır. TAİ kısaltma teriminin açılımı ise; Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı şeklindedir. TUSAŞ olarak da bilinir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!