Yurt sıkıntısının en önemli nedeninin pandemi dolayısıyla öğrenci kapasitelerinin düşürülmesi olduğu belirtiliyor. Bir başka nedenin de yurt yapma yetkisinin YURTKUR’dan alınarak Spor Bakanlığı Yatırım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi olduğu söyleniyor. Onun da yeni yurt yapmak yerine ‘kiralama’ yöntemini tercih etmesi sorunu büyütüyor.
#YurtUluslararası Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilerek her yıl kutlanıyor. Türkiye'de de toplum olarak büyük değerler verdiğimiz engelli vatandaşlarımız için ülke olarak büyük çalışmalara gidildi. Özellikle müzeler. İşte Türkiye’nin 'engelsiz' 5 müzesi...
#Engelli Haftası- Hürriyet, Türkiye’den 10 bin kilometre uzaklıkta bulunan Endonezya’nın Banda Açe bölgesine uzanan 4 asırlık yardımın izini sürdü. Banda Açe’deki Türk mezarlığı, Türk bayraklı motifli evlerden oluşan Türk köyü ve Osmanlı torunu olduklarını söyleyen Türk mezarlığının gönüllü bakıcılarının hikâyelerini dinledik.
#GazetehaberleriTürkiye dahil Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede, 10-16 Mayıs arası, Engelliler Haftası olarak kutlanıyor. Ülkemizin karnesi hâlâ zayıf olsa da gelişmiş ülkeler şehirlerini, kamu yapılarını, hayatın akışını engelsiz hale getirmek üzere tasarlıyor. Bizde de başta müzeler; birçok kurum bu yönde bir değişim içinde. Alanında uzman jürimize engelli dostu müzeleri sorduk.
#Engelli HaftasıTürkiye’nin Nürnberg Başkonsolosluğu, ırkçı terör örgütü NSU tarafından 9 Haziran 2005’te Nürnberg’te katledilen dönerci İsmail Yaşar’ın ardından, 13 Haziran 2001’de aynı kentte öldürülen terzi Abdürrahim Özdoğru için anma töreni düzenledi.
#NSU Kurbanı Özüdoğru AnıldıYalnızca ülkemiz için değil tüm dünya ülkeleri için çok özel bir yere sahip olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bu yıl da 10 Kasım’da, ölümünün 79. yılında özlemle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu olan liderin adını ülkemizin her şehrinde, caddesinde, meydanında ya da parkında rastlıyoruz elbette; ancak ulu önderin isminin verildiği bu meydanlar hatta anıtlar, aslında dünyanın pek çok yerinde bulunuyor. İşte Mustafa Kemal Atatürk'ün adı ya da heykelinin bulunduğu o ülkeler...
#10 KasımÜLKESİ Japonya’da tanıştığı Türk kaptanla evlenen 34 yaşındaki ünlü piyanist Hiroko Nagai Çalık, yerleştiği Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türk-Japon dostluğu için konser vermeye hazırlanıyor. Piyanist Çalık, 28 Aralık’ta Bodrum’da vereceği konserin ardından 17 Ocak’ta da Japonya’nın Kuşimoto beldesinde Türk Müzesi ve Şehitliği önünde sahne alacağını duyurdu.
#JaponJAPONYA’ya yapılan ziyaretten dönerken 1890 yılında Pasifik Okyanusu’nda 550 denizcisiyle batan Ertuğrul Fırkateyni’nde sürdürülen kazı ve kurtarma çalışmalarının bu yılki etabında; birçok yeni eser daha ortaya çıkarıldı. Eserler arasında askerlere ait giysilerin yanı sıra gemiye ait bir mayın da bulundu. Bu yılki hedefin, geminin kasasına ulaşmak olduğu belirtildi.
#BodrumJAPON Kralı Meiji'ye yapılan ziyaretten dönerken 1890 yılında Pasifik Okyanusu'nda 550 denizcisiyle batan Ertuğrul Firkateyninde yapılan kazı ve kurtarma çalışmalarında geminin kasasına savrulan Japon, İngiliz ve Honkkong'a ait altın, gümüş ve bronz paralar bulundu. Başka bir batığın bulunmadığı bölgede bulunan paralar, sergilenmek üzere Kushimoto kentindeki Türk Müzesi yetkililerine teslim edildi. Kasanın bulunması için su altında çalışmaların sürdüğü bildirildi.DHA
#Ertuğrul FırkateyinJAPON imparatoru Meiji’ye yapılan ziyaretten dönerken 1890 yılında Pasifik Okyanusu’nda 550 denizcisiyle batan Ertuğrul Firkateyninde yapılan kazı ve kurtarma çalışmalarında geminin kasasından savrulan, Japon, İngiliz ve Hong Kong’a ait altın, gümüş ve bronz paralar bulundu. 20 metre derinliğindeki bir mağarada, Başka bir batığın bulunmadığı bölgede bulunan paralar, sergilenmek üzere Kushimoto kentindeki Türk Müzesi yetkililerine teslim edildi. Kasanın bulunması için su altında çalışmaların sürdüğü bildirildi.