Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, yaptığı yazılı açıklamada, ilaç fiyatlandırmasında uygulanan Euro kuru ile reel kur arasındaki farkın giderek arttığını ve 20 yıldır yaşanmayan ilaç sorununun özellikle son 3 senedir yoğun şekilde görülmesinin asıl nedeninin de bu durum olduğunu belirtti.
#TEİSSağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2023’ün ilk çeyreğinde yaptığı denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Buna göre denetlenen 115 kozmetik ürününün 100’ü uygunsuz şartlarda piyasaya sunuldu. Kurum, bu ürünlerle ilgili toplam 414 bin 50 liralık para cezası uyguladı.
#Sağlık BakanlığıTüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, eczanelerdeki ilaç stokunun korunması için belli kurallar olduğunu belirterek, “İşyerlerinde sıcaklığın ortama eşit dağılması için işletmelerimizde ısınma, soba yerine çoğunlukla elektrik veya doğalgaz ile sağlanıyor. Kamu hizmeti sunan eczanelerin faaliyetlerine devam edebilmesi adına elektrik ve doğalgaz sarfiyatlarının kamu tarifesi üzerinden hesaplanması için gerekli düzenlemenin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.
#EczaneTÜM Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, özellikle nöbetçi eczanelerde meydana gelen, gece yoğunluğunun ve kuyrukların nedenini açıklarken, “Bunun sebeplerinden biri, vatandaşların acilde muayene ücreti ödemeyeceği yanılgısına düşerek hastanelere gündüz gitmek yerine, gece acile gitmeyi tercih etmelerinden kaynaklanıyor” dedi.
#Nöbetçi EczaneTüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sağlık Bakanlığı’nın, piyasada bulunan el dezenfektanları, antibakteriyel sıvı sabunları ve sinek kovucuların da içinde bulunduğu 297 ürünün denetimini yaparak, 111 biyosidal ürünü teknik düzenlemeye aykırı bulduğunu açıkladı. Saydan, “Birçok sağlık kuruluşunda dahi, bilmeden sahte dezenfektan kullanılıyor” dedi.
#Gazetehaberleri2018’de Türkiye’nin ilaç ithalatında ciddi artış yaşanırken, ilk sıralarda yer alan Almanya, ABD, İsviçre, Güney Kore ve İtalya’ya 2 milyar 589 milyon dolar ödedik. Almanya’dan 2017’de 828 milyon dolarlık ürün ithal edilirken, 2018’de bu rakam yüzde 6.3 artarak 880 milyon dolara çıktı.
#GazetehaberleriBUGÜN gündemde grip aşısı var. Önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Aşı Geliştirme Merkezi ve Aşı Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Yüksel Gürüz’ün, “Net söylemeliyim aşı/serum üretimi sağlık sektöründeki en kontrollü, uzun ve güvenilir testlerden geçirilen süreçtir. Bir aşının insanlarda kullanılması 10 yılı bulabilir, yüz milyonlarca dolarlık bütçeleri tüketir” sözlerini yineleyeyim.
#İzmirTüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, ilaç tedarikinde yaşanan sorunların temel nedeninin Euro kurunun yeni yıla kadar güncellenmeyecek olması olduğunu belirterek, “Bu yüzden piyasada başta ağrı kesiciler, grip aşısı olmak üzere tansiyon, diyabet, suni göz damlası ve KOAH hastalarının ilaçları bulunamayacak” uyarısı yaptı.
#GazetehaberleriSağlık Bakanı Ahmet Demircan, meme kanseri ilacında mayıstan beri yaşanan sorunun çözüldüğünü belirterek, “90 bin kutu ilaç yola çıktı. Bu sorunu kökünden çözmek için ilacın üretimine ocak ayı itibarıyla ülkemizde başlayacağız” dedi. Demircan’ın Hürriyet’e açıklamaları şöyle:
#Sağlık Bakanlığı