Sosyal medyayı sallayan, yüzünü saklamak için peçe takan, ayetler ile ‘kuantum’ ve ‘bilinçaltı’ seminerleri ile milyonlarca lira kazanan ve hayli lüks arabası ile gündem olan Eylem Amine Altunbilek’i hatırlayacaksınız. Tıp ya da psikoloji eğitimi olmayan Altunbilek Yeni Şafak’a konuştu, ‘Sosyal medyadaki şaşaanın amacı, ‘keşfet’e’ düşüp daha çok insana ulaşmak...’ dedi. Bu bahane karşısında diyecek söz bulamasam da Altunbilek’in tek olmadığını biliyorum. Geçen yıl ‘tılsımlı’ olduğu iddia edilen kitap çıkaran bir başka kuantumcu, Tuğçe Işınsu gündemdi. Ondan önce de bir başkası. İsimler değişiyor, yöntem değişmiyor. Nedir bu kuantum? Sordum.
#KuantumPandemiyle geçen 2020’nin tek tük iyi yanlarından biri hayatımızda kitaplara daha çok yer açmamız oldu. Peki, yılın en çok iz bırakan kitapları hangileriydi? Hürriyet Kitap Sanat olarak oluşturduğumuz 23 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan yerli ve çeviri kitapları, edebiyat ve edebiyat dışı kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirdi. Jürinin gönderdiği ‘en iyi 10 kitap’ listelerindeki sıralamaya göre yaptığımız puanlama sonucunda, ‘edebiyat dışı’ kategorisinde Nurdan Gürbilek’in ‘İkinci Hayat: Kaçmak-Kovulmak-Dönmek Üzerine Denemeler’i zirveye oturdu. İşte jürimizin seçkisiyle 2020’nin edebiyat dışı kategorisindeki en iyi 50 kitabı...
#En İyi 50 KitapTuğçe Işınsu, çıkardığı son kitabı ‘Hiç’likten Gelen Güç’ün tılsımlı olduğu iddiasında. İçinde Kuran-ı Kerim’den alıntılar var. Zenginlik, aşkı bulma vaadi ile ‘bir kahve parası’na pazarlanıyor. Kitap, iddiaya göre kişiyle özel bir enerji bağı kuruyor. Işınsu bu yolla ‘para kırarken’, yaptığının sahtekârlık olup olmadığını uzmanlara sorduk.
#YAZARİçinde mutlaka ‘çay/kahve/kaybeden olma’ geçen metinler, sosyal medyada kullanılmaya uygun ‘vurkaç’ aforizmalar, bir cümlenin bir sayfayı dolduracak şekilde büyütüldüğü kitaplar... Geçen hafta Nilgün Bodur’lu ‘intihal’ iddiasıyla taçlanıp tadına doyulmaz biçimde ete kemiğe bürünen bu yazı tarzı, aslında uzunca bir süredir var. Peki nasıl başladı, neden hızla yayıldı? Yayınevleri basmayı, insanlar okumayı niye bu kadar sevdi? Buna edebiyat denir mi, gerçek edebiyat tekrar yerine gelir mi? Cevapları yayıncı, yazar ve nitelikli okuyucu üçgeninde aradık.
#EDEBİYATYazdığı kitaplarla birbirinden ilginç konulara değinen Tuğçe Işınsu, bu kez de ‘Ol der ve olur’ adlı kitabını yayımladı. Kitabında Alzheimer hastalığından ishale kadar birçok konuyu dua ile çözebileceğini öne süren Işınsu, “hastalıkların spiritüel ve duygusal sebeplerine odaklanarak çözüme ulaştırdığını” iddia ediyor.
#Tuğçe IşınsuEğlencenin kralı ünlü şovmen Okan Bayülgen'in sunuculuğunu yaptığı eğlence ve talk şov programı Dada'nın 13 Şubat 2016 Cumartesi konukları belli oldu. Star TV canlı yayın olarak ekrana gelecek olan Dada yeni bölümünde seyirciler yine birbirinden renkli konuklar ile eğlenceli bir gece geçirecekler. İşte; Okan Bayülgen Dada konukları...
#Dada